Sada je: 09 kol 2026, 08:56.

Prag

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Prag

PostPostao/la lara72 » 16 tra 2012, 14:38

Slijedeći tjedan idemo pet dana u Prag. Sa nama idu i moji roditelji pa moram unaprijed planirati kako najbolje iskoristiti svaki dan. Za osmogodišnjaka imamo raspored (hvala Volvo) no zanima me koji muzej odabrati, što još pogledati mimo standardnog vodiča kroz Prag. I gdje dobro jesti? Hvala :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Prag

PostPostao/la mama njonji » 17 tra 2012, 10:18

ako idete s klincima, obavezno posjetite Muzej igracaka, nama je bio bas fora, u centru je i lako ga se nadje
ima i svoju web stranicu http://www.muzeumhracek.cz al se meni ne otvara
evo tu vise info
http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction ... hemia.html
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirbi » 17 tra 2012, 10:23

Lara, u kojem aranžmanu idete u Prag?
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la lara72 » 17 tra 2012, 15:58

Preko Kolektive, prijevoz je vlastiti.
Znam za tvornicu igračaka, za malca imam sve riješeno. No, moram negdje roditelje poslati dok mm, F. i ja odrađujemo dječji dio. :p
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirbi » 18 tra 2012, 08:08

Ajde, baš me zanima kako će vam biti, jer sam i ja o tome razmišljala. :)
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la mama njonji » 18 tra 2012, 10:37

lara72 je napisao/la:Preko Kolektive, prijevoz je vlastiti.
Znam za tvornicu igračaka, za malca imam sve riješeno. No, moram negdje roditelje poslati dok mm, F. i ja odrađujemo dječji dio. :p

mi smo takodjer obiteljski posjetili Prag i jos par ceskih gradova (C. Krumlov, C. Budejovice, Plzen, Brno, Olomouc, Ostravu)
prijevoz - auto :)
Ako idete prvi put, za starce ti je dovoljno pratiti preporuke iz vodica sa svim znamenitostima i u to vec mogu utrositi par dana, da nista izvan toga ne mrdaju, jer je stvarno predivan grad (tu mislim na "klasicna" mjesta: Staromestke namesty, Hradcane, Zlatnu ulicku, Kafkinu kucu, Zidovsku cetvrt...).
Od muzeja su mi u sjecanju ostali Muzej igracaka kojeg sam ti spomenula, Nacionalni muzej, Muzej komunizma, Muzej srednjovjekovnih sprava za mucenje, Zidovski muzej.
Ako vam se da, odnosno ako vam ostane vremena za jednodnevni izlet: svakako bih preporucila izlet u grad Plzen (autoput je od Praga, cca 1-1,5h voznje), prelijepi grad, jos ukoliko medju vama ima pivopija :) odusevit cete se, tu je tvornica i muzej pive al ima i jos podosta toga za pregledat...
A kojom rutom idete? ZG-Beč-Brno-Prag? Ako da, preporucila bih vam stajanje u Brnu (unatoc predrasudama da se radi o sivom industrijskom gradu, ima se sto za vidjeti) i Mikulovu, gradicu blizu austrijske granice.
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pulse » 18 tra 2012, 11:09

Ja bih ti preporučila da odete i u Karlove Vari.
pulse
atletičarka

PostPostao/la lara72 » 02 svi 2012, 17:08

Dužna sam izvještaj pa evo ukratko. Išli smo rutom Beč-Brno-Prag. Autocesta kroz Češku je jedna smješna cesta kojom kad se vozite imate osjećaj da se vozite u zaprežnim kolima, doslovce. :ajme
U vožnji su mm i moj tata komentirali da srećom da se ne plaća cestarina s obzirom na kvalitetu, a jutro mi mm javlja da se ipak plaća. :ajme
Prag je krasan grad, sam centar je prelijep, posjetili smo židovsku četvrt, sve važnije objekte u centru, Petrino brdo, katedralu i parlament. Puno smo hodali, što nije problem ako je vrijeme ok. No, mi smo baš pogodili tri najtoplija dana unazad valjda pedeset godina. Svi češki mediji su javljali da se takve tropske vrućine ne pamte.
Moji su obilazili muzeje dok smo mm, ja i F. obišli muzej igračaka, vožnju rijekom, lego izložbu, izložbu interaktivnih igračaka, dvije godine mlađeg brata Eeiffelovog tornja i ono što nas je najviše zabavilo i nasmijalo je muzej u kojem se nalazi soba sa iskrivljenim ogledalima.
Inače Pragom šeta nekoliko milijuna turista, ne pamtim da je igdje bila takva gužva (a posjetili smo unazad petnaestak godina gotovo sve metropole u Europi), kretanje je otežano i teško.
Ono po čemu Prag neću pamtiti po dobru je kuhinja. Četiri dana smo jeli na različitim mjestima, po preporukama i ne bih znala izdvojiti gdje se lošije jelo. :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.