lara72 je napisao/la:Preko Kolektive, prijevoz je vlastiti.
Znam za tvornicu igračaka, za malca imam sve riješeno. No, moram negdje roditelje poslati dok mm, F. i ja odrađujemo dječji dio.

mi smo takodjer obiteljski posjetili Prag i jos par ceskih gradova (C. Krumlov, C. Budejovice, Plzen, Brno, Olomouc, Ostravu)
prijevoz - auto
Ako idete prvi put, za starce ti je dovoljno pratiti preporuke iz vodica sa svim znamenitostima i u to vec mogu utrositi par dana, da nista izvan toga ne mrdaju, jer je stvarno predivan grad (tu mislim na "klasicna" mjesta: Staromestke namesty, Hradcane, Zlatnu ulicku, Kafkinu kucu, Zidovsku cetvrt...).
Od muzeja su mi u sjecanju ostali Muzej igracaka kojeg sam ti spomenula, Nacionalni muzej, Muzej komunizma, Muzej srednjovjekovnih sprava za mucenje, Zidovski muzej.
Ako vam se da, odnosno ako vam ostane vremena za jednodnevni izlet: svakako bih preporucila izlet u grad Plzen (autoput je od Praga, cca 1-1,5h voznje), prelijepi grad, jos ukoliko medju vama ima pivopija

odusevit cete se, tu je tvornica i muzej pive al ima i jos podosta toga za pregledat...
A kojom rutom idete? ZG-Beč-Brno-Prag? Ako da, preporucila bih vam stajanje u Brnu (unatoc predrasudama da se radi o sivom industrijskom gradu, ima se sto za vidjeti) i Mikulovu, gradicu blizu austrijske granice.