Sada je: 01 kol 2026, 23:09.

Macke, vitrine, bake i odgoj

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Macke, vitrine, bake i odgoj

PostPostao/la Ciara » 15 tra 2012, 14:19

ha ha ja sam odgojena da ništa ne diram, samo gledam
po kući se ništa nije diralo jer ovo je tata donio iz njemačke ovo iz švicarske , na ovo treba paziti jer to to lutka prabake ...
ne bacati loptu po dvorištu , cvijeće, cijepljene voćke .... :hahaha
koliko mi je to sve izgledalo paranoično onda, danas sam sretna zbog toga jer moje dijete se igra mojoj lutkom "ćelavicom" i svira moj sintić
ima milijon mojih igračaka

nije tu u pitanju što svekrva smije dozvolit ili nesmije, ti si roditelj i odgajaš svoje dijete
i po meni je najvažnije da dijete razumije ako nešto nesmije onda to nesmije bez obzira što to bilo i iz kojeg razloga netko to želi čuvati
i nemoraš mu reći ne to dirati nego to nemoj dirati jer je to nekome važno i bla bla

a slatkiši , djed i baka su tu da ti ih daju, kao što su i tebi tvoji dali
i nije svekrva ništa kriva , iskreno ti si ta koja moraš reći da ili ne , al ako naučiš dijete da te sluša ona famozna rečenica
"ajde jedan prije večer ili dobit ćeš jedan poslije večere " uvijek pali i svi sretni i zadovoljni

i cure svekrve mogu biti super, samo kad im lijepo objasnite

na tvom mjestu ja bi te mačke stavila na svoju ruku, pokazala djetetu , dala da ih podraga, pomazi il što već i "vratila natrag u njihovu kuću"
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivanak2602 » 16 tra 2012, 11:18

Da, ja odgajam svoje dijete, ali mi je zao uzeti joj cokoladicu br. 3 kojom joj ova mase po nosom, pa moj odgoj pati. Bilo bi puno lakse da kad ja kazem "dosta cokolade", da me ona podrzi. Lori vec zna da smije "samo malo lade, ne puno", ali pojam koliko je to "malo lade" se uvijek iskrivi kod sveki. :)

i nije svekrva ništa kriva , iskreno ti si ta koja moraš reći da ili ne
i cure svekrve mogu biti super, samo kad im lijepo objasnite

Evo da ti dam primjer kako moja sveki nije nista kriva :) : Bile mi kod sveki na veceri na koju je pozvala i troje svojih bivsih kolega. Lori je vec bila umorna i tek sto smo pojeli prvih par zlica juhe, ona je pocela plakati, a sveki u vitrinu, izvadi cokoladu i odmota ju brzinom svjetlosti. Ja kazem "ne, pa poceli smo s vecerom". Lora i dalje kenjkava. Nakon 30 sec. sveki zgrabi i ponovo pruza tu cokoladu, ja ju uzmem i kazem ne i pokusavam smiriti Lori. Gosti ju (sveki) takodjer pokusavaju dozvati razumu. Nakon novih 30 sec. ona joj ponovo pokusa dati tu cokoladu! Zena se nije micala s mjesta i samo je grabila tu cokoladu s komode vrebajuci trenutak kad ce ju moci tutnuti Lori u ruku, a da je ne stignem reagirati i uzeti ju prva. Na kraju sam odvela Lori u drugu prostoriju i tamo ju smirila.
Kaj to nije da poludis? Jesam rekla ne? Jesam! :)
A ljepo sam joj objasnjavala vec puno puta, i nista. I svaki puta kazem ne, ali ona i dalje pokusava i onda ispadne da se cijeli nas posjet k njoj svodi na moje ratovanje protiv cokoladne invazije.
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rucho » 16 tra 2012, 13:22

daklem..... svekrive bi unuke a bez snaha/nevista.... :mrgreen da su same nakon dva tri dana bila bi tek "obicno" dijete i ne bi bilo tolko ni cokolade ni mizimazi....

i ivana nemoj da ti bude zao... kako ciara rece ti odredjujes da il ne za svoje dijete pa iduci put kad se sveki uzjoguni uzmi malu odmah u drugu sobu.... pa tako svakiput... pa da vidimo kome ce prije dopp* kisela atmosfera koja onda ostane u sobi.....

tako da ja iz svih navedenih primjera zakljucujem da se svekrive malo kopune preko unucadi jer se osjecaju "ugrozeno" od vas njihovih nevista..... a cuj tako vam je otkad ste potpisale... sad ste vi gazdarica a to njima teze pada..... i jest ima svekrivih koje i razmisle i prihvate kad im se objasni ali ima i onih koje se jos jace nakostrjese.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Forest » 16 tra 2012, 13:43

Ah te svekrve, mame, tetke :zivili

Gdje se jednom pojavi problem, pokušaš objasniti, pa ponove, ma nema tu pomoći. Razumnim ljudima je jednom dovoljno objasniti.
Osim uvijek u takvim situacijama glumiti Hitlera i ispravljati krive drine.
Meni se to jednostavno više ne da. Odgajaj muža ;) , odgajaj svekrvu :mrgreen , odgajaj dijete :le , ma nemam vremena, niti mi se više da.
Najbolje mi je kad se maknem, pa ništa ni ne vidim...tako sad stvari stoje kod mene. Idemo kod mame, kaže moj MM. Samo ti odi i lijepo se družite, ja ću prati suđe, imam hrpu poooosla :loce
Postani sunce i svi će te ugledati

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ciara » 16 tra 2012, 18:33

forest moraš biti jasna i glasna a pritom uljudna i misliti to jer tu nisu u pitanju mačke u svekinoj vitrini tj. dnanas jesu a sutra ćeš doći u goste kod nekog
tko će imati peseke u vitrini a tvoje dijete će ih htjeti silom van a nesmije jer je u tuđoj kući
znači mora znati što smije a što ne

ivanak zlato moja svekrva je mojem djetetu ošišala prve uvojke bez mojeg prisustva jer je dijete bilo " neuredno"
nasamo sam joj objasnila da je to moje dijete i da ja ne želim propustiti takav događaj i da me drugi put zove , ja ću uzeti kameru i snimiti šišanje prvih uvojaka

sad smo si najbolje na svijetu
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Forest » 16 tra 2012, 19:04

Ciara...nisi me razumjela, ne dam ja njoj da dira sve i svašta bez pitanja vlasnika, NIKADA, to mi je amen od kad su nam par puta bili prijatelji sa djecom (dok još nisam imala svoje) i rasturili cijeli stan. Tada sam rekla da neću dopustiti takvo ponašanje nikada svojem djetetu. I nemamo problema s tim. Niti je ona plakala, vrištala, bacala se što nije dobila mačke.
Mene je zasmetala metoda od sveki. I od sto drangulija što baka ima po kući u 1,5god unuka joj poželi pogledati mačke. Pa dobro, onda je nabolje rješenje da dijete sjedi u krilu i gleda dok mi pričamo. Idealno dijete, zar ne? Svi mi imamo takvu djecu ;)
Zadnja izmjena: Forest; 16 tra 2012, 19:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 16 tra 2012, 19:09

i moja mama ima te beštije i prepopustljiva je pa svakoj životinjici fali uho, rep ili neki drugi dio tijela. a kad je baki draže vidjet osmjeh na licu nego mačku u vitrini. zavisi koliko je tvojoj sveki (karikiram) stalo do tih stvari, ako joj je draga uspomena ni ja ne bi dala, ako je bzvz tričarija pa nek se dijete igra
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Forest » 16 tra 2012, 19:15

To je jedina stvar koju je poželjela od kad se rodila. Ništa stvarno ne dira, osim magneta na frižu (ali i oni su maknuti), ima tu zečića, patkica, ma svega, na dohvat ruke, ali kad kažem ne, ne dira, samo gleda. Ali je tad baš bila u fazi obožavanja mačaka

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ciara » 16 tra 2012, 19:23

pa onda napravi kako sam predložila , ti uzmi mačku , drži je na ruci i neka je pomazi a onda je spremite natrag u "njenu kuću"

al prije toga reci sveki što ćeš napraviti, ako to ne shvati onda stvarno nezanm drugo rješenje
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Forest » 16 tra 2012, 21:03

Ma sad više ni ne gleda mace u vitrini, prošla faza...sad bi pogledala plastičnu zdjelu koju sveki nosi, ali ova ne da. Kaže: nije to ništa i ostavi ju na gredencu. ne da ni da pogleda. Nije to pitanje šta se smije, šta se ne smije. Nego se svekici ne da ništa objašnjavati ni pokazivati, ona bi samo da joj sjedi u krilu i bude tiho. Jer šta god dijete napravi ili želi jedine riječi su ne, pusti, nemoj to,pazi...
Stvarno sam se pomirila s tim, Nina ne provodi puno vremena s njom, pa se više ni ne brinem.

Ali iz tog njezinog ponašanja je proizašlo da Nina uopće ne voli biti s njom. A problem je u tome (tek sam nedavno skužila) što se sveki svega boji, jako je uplašena s njom od kad se rodila. I onda joj je najjednostavnije ništa joj ne dati. Ona se ne usudi ni sad kad ima 19mj skuhati si kavu kad je Nina kod nje. Stalno hoda za njom i viče Pazi, Past ćeš Nemoj. Jednostavno se boji. I žao mi je što se ne može opustiti. Jako :(
Zato ja izbjegavam zajedničke susrete jer me to malo živcira, a svejsna sam da si žena vjerovatno ne može pomoći. Ili je jednostavno i jako komforna :dunno

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanak2602 » 16 tra 2012, 23:08

Mozda ovo ne zvuci bas lijepo, ali mislim da nije bas tako lose sto se puno ne vidjaju, jer stav "pazi, past ces" i tako cijelo vrijeme bi jednog dana mogao uvjeriti dijete da je bolje i ne pokrenuti se da ne padne. Lose za samopouzdanje.
Bas mi je je zao, sad kad su rekla da su macke jedino sto je bas zarko zeljela :(
Palo mi je na pamet, al sad je vec kasno: mogla si otici na Hrelic i kupit vise nego par figurica macaka za malo novaca i uselit ih u bakinu vitrinu. Ne samo da bi ih mogla dirati, mogla ih je i ponijeti kuci :) .
Ma dobro da ju je proslo.
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 16 tra 2012, 23:50

Imam i ja takvu sveki. Misli da je dijete lutka u izlogu a ne sjeća se svoje djece koja su se još nedavno vješala po lusterima doslovno. Iz tog razloga se naslađujem kad joj moja L reče da ide kod druge bake koja nije tako stroga. e onda joj je krivo, ma baš mi je žao :roll
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Forest » 17 tra 2012, 12:33

Joj cure ja bi najviše voljela da moja curka obožava sveki, svoju baku koja živi u istom dvorištu. To bi bilo prirodno, ljubav samo takva. Na kraju krajeva i ja bi profitirala od toga :zzz
Dovela sam se u stanje da preispitujem sebe, svoje dijete, u čemu je problem. Ali ako Nina najnormalnije može provesti vrijeme sa nekim drugim puno manje poznatim ljudima, npr. susjedom (stara žena) koja joj samo pokazuje kokoši, psa, mačku, hrani ih sa njom, onda znam u kome je problem.

Bila nam je na dvorištu lokva vode nakon kiše. Ajme meni koji gušt. Gacanje, skakanje, špricanje. Ja sam joj dozvolila, meni to nije bilo upitno, možda će se javiti neke mame koje ne bi dopustile. Ja takve radnje dopuštam. Po meni je to veća uživancija nego da je dobila još neku igračku. Ja sam sjedila sa strane i gledala, a sveki: Nina prestani, zmazati ćeš cipele, gle kak špricaš. Niti ju je čuvala, niti sam tražila da bude s njom, niti će prati, samo se pojavila iz kuće i akcija. Rekla sam joj oštro Molim vas pustite ju da gacka.

Rusulica, kod mene se ne radi o strogoći sveki, daleko je to od toga. Moja mama je puuuuno stroža sa njom, ali obožava biti kod nje (šteta što je daleko :( ) Može razlučiti šta dijete smije, a što ne smije, ne moram objašnjavati.
Kod sveki slatkiši uvijek prolaze, tako mami unuku, uvijek ih ima u džepu, jer zna da će ova dotrčati. Kod moje mame se zna kad se jedu i koliko, jer ne treba naklonost unuke tako kupovati.

I još nekaj...kad Nina mene zove Mama mama, Mama brm brm, mama ajde, a ne spomene tatu, sveki odmah reagira. A tata, ajde reci tata, imaš ti i tatu, koliko voliš tatu.
Imam ja kompleksan problem, uh :ajme

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rucho » 17 tra 2012, 14:10

ivanak zlato moja svekrva je mojem djetetu ošišala prve uvojke bez mojeg prisustva jer je dijete bilo " neuredno"
nasamo sam joj objasnila da je to moje dijete i da ja ne želim propustiti takav događaj i da me drugi put zove , ja ću uzeti kameru i snimiti šišanje prvih uvojaka

meni svekar ne moze probavit dugu kosu moje girice.... i svakiput prijeti frizerom.... uzalud moje objasnjavanje da je dijete dozivilo shock samo na siskama a kamoli da idje cila kosa..... on kaze da ce ga drzati.... al nadam se da mu to nece past napamet jer ce tek onda osjetit svu silinu mojeg zmijskog jezika..... i to ne nasamo.... :mrgreen

I još nekaj...kad Nina mene zove Mama mama, Mama brm brm, mama ajde, a ne spomene tatu, sveki odmah reagira. A tata, ajde reci tata, imaš ti i tatu, koliko voliš tatu.
Imam ja kompleksan problem, uh

njaaak.... to ti je uobicajena pojava u mjestima pored mora.... :mrgreen nemere snahina obitelj bit bolja jaca ljepsa vise spomenutija i bla bla bla.... nemas ti kompleksan problem vec ti sveki ima komplekse.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 17 tra 2012, 15:16

Ja mislim Forest da dijete samo kupi tvoje vibre prema sveki :dada
I mislim da problem leži u tvojem odnosu sa svekrvom, a ne u odnosu
djeteta sa bakom.
Sory, al iz tvog pisanja izvire netrpeljivost prema svekrvi.
Nemrem reći da te krivim :jadnimi
Al čini mi se da je tu jedini problem.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Forest » 17 tra 2012, 16:46

IINA...to je sigurno, ne bježim od toga, moja vibra i te kako prelazi na nju :(
Ja si nemrem pomoći oko netrpeljivosti, jer me puno toga živcira, cjelokupna inače situacija, ali fakat nastojim da dijete bude ok s bakom. Jer bi to i meni priuštilo koju kavicu u miru :zivili

Evo, sad smo došle iz vrtića...sveki stoji na vratima, bi izašla ne bi i pita: Nina, ideš baki. Ja kažem: Ninica, odi baki daj pusu, skulirana, bez tenzija, jer nemam razloga trenutno. Nina fakat veselo otrči. Sveki: poza ostaje ista, onako se nalukava iza vrata i kaže: Ili ideš mami (a ja krenula po stvari u auto), ode ti mama pa pa. I Nina bris od nje k meni. I više neće tamo. Nemam snage opet govorit Nini da ide baki jer više neeeće. I tako konstantno. E tu me lovi šiza, kupim Ninu i by, by jer mi se ne da stalno natezati. Ili hoćeš unuku ili nećeš. Umorna sam od toga. E od takvih situacija (i masu drugih problema) ja imam netrpeljivost.
A kako da zaštitim dijete od te svoje vibre :dunno

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 17 tra 2012, 19:59

daj baki i malenoj vremena 1:1.
bez tebe.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la noah » 17 tra 2012, 20:26

:D :D Ima nas još, ja za svoju sveki nikad ne bi imala prigovora,da poštuje naš izbor,naš način života i najvažnije da vjeruje u nas,mene i mog muža...mislim da imamo totalno različiti pogled na svijet i k tome još je problem u jazu generacija...zabada svugdje svoj nos...moj muž kaže zašto bi bilo ljepo i jednostavno kad ona sve mora zakomplicirati,tu nema pomoći one su takve i takvim ih prihvatit, sebe promjeniti i oglušit se...mislim da nas dosta ima taj problem, nisi jedina forest,jedino rješenje da svoje vrijeme provedemo korisno, ne misleći na sveki, u tome smo jači od te neg. vibre... :zivili
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Forest » 18 tra 2012, 09:59

Imaš pravo Noah :zivili u potpunosti.
Stvarno se ne isplati živcirati, jer nema rješenja. Živi svoj život, i uživaj

JiA...dajem im vremana, ostavljam (vraća ju za 20 min), prošećite s njom (iz dvorišta na cestu, nakon 50m nazad), otiđite u vrtić po nju (ona zamoli svoju sestru da sa mužem ode, a mi to saznamo od njih, jer se ljudi čude) I tak...
Već sam dosadna s svim tim, ali čitam savjete, pa i odgovaram.

Očito trebam prestati uopće razmišljati kako ih spojiti, možda se sve posloži samo s vremenom :dunno
Moja sveki meni i pomaže (malo off topic), kad prostrem veš na sušilo vani, ona ga uredno ponovo preslaguje ;) Zapravo nije off topic, baka-sveki mene odgaja, uči kako prostrijeti veš ;) Malo i da se nasmijemo :hahaha

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 18 tra 2012, 13:16

JiA je napisao/la:daj baki i malenoj vremena 1:1.
bez tebe.

Jedino ovako.
Imala sam svekrvu, mada je bila šezdesetak kilometara daleko
opako mi je išla na živce sa svojim nastupima. :ajme
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la rucho » 18 tra 2012, 17:43

forest a da probas obrnutu filozofiju..... odmakni i sebe i malu od nje.... nek ona malo trci za vama.... jer kolko citam ja iz tvojih postova tvoja sveki ne zna sto bi... nada se da ces joj branit pa da ima nesto rec protiv tebe a ti napravis bas ono sto ona ocito nije od volje - zelis da se njih dvije druze..... (skuzajte cure al ja imam malo vise prakse citanja izmedju redaka..... :mrgreen .... to se zovu politicke igre.....) aj ti sad njoj lipo daj sto ona uistinu hoce - izgovor da se moze zalit na tebe svome sinu pa kad ti mm dodje s time lipo mu reci sta bi on napravio i nek se odluci.... vase je dijete jadno zbunjeno i nesretno jer ne zna sto bi i kako s bakom.... e pa nek se covjek postavi i nek ne minja stav..... jer kao sto za napravit dite treba dvoje tako i za odgojit ga.... a ja tu nigdi ne vidim mm..... samo ti i sveki... pa nek on pita svoju mamu jel ona uopce zeljna unuke il joj je dosta samo kao onako slika u muzeju - imam je ajme sta je krasna nek ju vidim al ne bi da me opterecuje..... a sto se tice tih losih vibri ....nije sad da dijete kupi od mame vec i dijete vidi da je tu nesto zmrdano kod bake.....

oprostite ako sam bila malo neukusna i bezobrazna....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Forest » 19 tra 2012, 07:32

Rucho...dobro zboriš, probati ćemo tako. A gdje je MM, e pa sad bi ti rekla, u zemlji nigdjezemskoj. Neka se on od sada bakće sa mamom.
Stalno pokušavam spojiti, ane uspijevam. Neka se malo smiri situacija, barem ću se manje živcirati

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanak2602 » 19 tra 2012, 10:56

Bas sam se spremala napisati ti isto sto i rucho! Jasno da si se pokusala truditi da se njih dvije "spoje", zalosno je kad baka ne dozivljava unuku onako kako bi to bake trebale.
Ali koliko se ti god trudila, neces ju promijeniti i nitko normalan ti nece zamjeriti sto ti se vise neda "zaletavati se u zid". Ja bi na na tvom mjestu ljubazno i slatko, ali na distancu.
Ako baka zeli biti "spojena" nek se sama potrudi, a sve do tada poticati dijete da ide nekoj poluhladnoj i proturjecnoj baki, nema smisla.
Ako se ti prestanes mijesati, kao posrednih koji je zaduzen da u svom djetetu pobudi volju da ide k njoj, i prepustis Nini odluku koliko ce uopce komunicirati s bakom, to ce biti odnos 1:1 i samim tim, "ogledalo" baki. I nemoj se nimalo opterecivati sto reflektiras svoju netrepeljivost na Ninu, Nina i sama stvara sliku o baki.
Nisu ni moje vibre prema sveki nesto pozitivne, ali Lori voli ici i ostati kod nje, zato sto sveki vrijeme s njom provodi kvalitetno, a cokolada i bonboni su takodjer veliki plus.
A sto se tice vase trijade, tj. toga sta ce reci tvoj muz- probaj se skulirat i ne prikazivati to kao problem. Stila: Tko? Ja? Sta ja imam s tim? Nina ide k baki kad joj se ide, pa neces je valjda tjerati? Ne gradim ja svekin odnos s malom, nego sveki sama. itd...
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Forest » 19 tra 2012, 12:26

Ivanak, Rucho, hvala na savjetima, a i riječima potpore.
Neću uopće više pridavati toliko pažnje tome, samo se trošim, a pozitivnog efekta nema.

Već sam jučer počela nakon dolaska iz vrtića...sveki nešto sadi u vrtu, Nina viče Nina Nina Nina tooo. Sveki odgovori Ne možeš ti sad, budeš kad ćeš imati 5god.
Onda mi je kroz glavu prošla misao Eh, pa ne može Nina raditi uvijek što želi. E onda sam se sabrala, pa bolje da mi dijete kopa po zemlji, nego da idemo u kuću. I šta to ona tako loše želi, podijeliti radost novih situacija sa bakom. I ok, baki se ne da, ima posla, Nina joj smeta u izvođenju aktivnosti...
Ja onda otišla po kanticu, lopaticu, grabljice i na naš dio zemlje malo dalje. naigrala se, nakopala, kad smo bile gotove ušle u kuću.
Problem nastaje kada: sveki skuži kako je to sve zapravo jednostavno, ta igra i da joj Nina uopće ne bi smetala, pa dolazi do nas i zove Ninu da joj pokaže šta je posadila. E tu nastupa Nina (ja sam totalni autsajder) ne ne ne neeeee puti (pusti)

Prije bi ja uvijek lagano, na što bezbolniji način pokušala uključiti Ninu u te bilo kakve aktivnosti. Da se sveki ne naljuti, pošto je rekla prvo da Ne može, a opet da Nina nije isključena iz svega, živimo na istom dvorištu, dijete želi sudjelovati. Kvačiti veš, mesti dvorište. Ja sam svjesna da je to sve naporno, želiš što prije napraviti, a onda te usporava dijete. Ali kako drugačije. Ja sam se navikla i obavljamo sve zajedno, kroz igru, a sveki nema živaca za to. A ne mogu ja objasniti djetetu od 1,5 god takve stvari.
Sad više neću, dosta mi je tog balansiranja, a imam i pametnijeg posla. kad Nina poželi ići baki neka ide, dapače.

slika
Forest
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanak2602 » 21 tra 2012, 21:06

Ovo sa vrtom mi se svidja! Super odradjeno! :)
Kasnije ces joj moci objasniti da nesto ne moze, ali, poput ovoga s vrtom, neces imati srca, a niti vidjeti razloga, zasto bi joj xy zelju odbila.
Dakle, kad sveki bude mela dvoriste, dograbit ces drugu metlu, pa sa Ninom zajedno. :) To ce ionako vjerojatno trajati samo par minuta, dok se na zgusta. A sveki ce s vremenom skuzit poruku, da i nije tak strasno pustiti malu da sudjeluje (valjda). Poslije ce Nina i sama uzeti metlu (ili npr. usisavac) i zabavljati se.
Ja upalim usisavac, sjednem se, pustim Lori da malo usisa i kad joj je dosta, nastavim dalje.
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mica » 21 tra 2012, 23:04

Ma dajte ljudi,odustanite više :D .Postoje ljudi koji jednostavno ne znaju s djecom.Ne treba forsirati ništa.Ako se spoje-spojile su se.Ako se ne spoje-nisu se spojile.
Ja te razumijem,ništa ti ne griješiš.Samo bi ti trebala da se opustiš i prestaneš očekivati.
Moja sveki nema blage veze s djecom,isto misli da 3-godišnje dijete treba mirno da sjedi i da se ne miče-kao statua.Isto,nemoj trčati,ne diraj ovo,prljaš,isprljaćeš se...A ne daj Bože da je slučajno dotakne,pomiluje,pomazi.Pokušala je par puta(kad je K. još bila beba),ali to je izgledalo tako usiljeno,odglumljeno,baš se vidjelo da joj nije uobičajeno(ima još jednu unuku i nisam je nikada vidjela da ju je dotakla).Prestalo je i toga nema više.Moja K. je isto radije sa mojom mamom,baš zbog pristupa,nježnosti.

U njihovim odnosima sam samo posmatrač,svoje dijete ne guram nikome.Nek se sami snalaze,pa kako im bude :) .
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Forest » 23 tra 2012, 09:19

Vaši Savjeti i priče kroz ovu temu su mi :luv
Hvala vam drage moje curke :luv