Sada je: 07 kol 2026, 19:41.

priprema torte - dobra organizacija

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

priprema torte - dobra organizacija

PostPostao/la beammama » 24 tra 2012, 10:09

Imam hrpu pitanja za iskusne tortopekačice, već sam dio postavila na topicu o ukrašavanju slastica, ali sam pomislila da će dobro doći i drugim mamama koje će se upustiti u pripremu torti za razne prigode.
Za Amadejevu prvu pričest bih radila tortu na tri kata, jer sam i Benediktu isto napravila, a i potamani se da ne uspijem ostaviti da odnesem na posao ni svojima najbližim kolegama. Obično radim tortu taj dan kad se konzumira ili dan ranije, sada se bojim da ću imati previše i drugih stvari za obaviti pa bih sve što se može napraviti unaprijed.
1. Mogu li se svi biskviti zamrzavati i kako kasnije s zamrznutim biskvitom? Moram li ga odmrznuti prije ili mogu mazati kremom i ukrašavati jer ću to ionako raditi dan prije konzumacije? Dodatno pitanje je ako završavam tortu korištenjem neotopoljenih biskvita, mogu li ju ostaviti van frižidera preko noći, a da mi se ne pokvari?
2. Negdje sam čitala da torta presvučena fondantom može biti jedan dan van frižidera da se ne pokvari. Jel' netko probao?
3. Što sve vezano za izradu torte mogu napraviti unaprijed, koliko unaprijed i kako čuvati te dijelove, da kad završim i poslužim tortu ne završimo svi na zaraznoj?
4. Imate li još savjeta kako se što bolje izorganizirati i izgubiti što manje vremena za što bolje rezultate?
beammama
burek pod bor

Re: priprema torte - dobra organizacija

PostPostao/la milka » 24 tra 2012, 10:18

biskvit možeš ispeč i 3 dana unaprijed, neće mu ništa bit
ja ne bih nikakvu tortu ostavljala van niti pola dana,. fondant se neće otopit, ali nema te kreme koja se neće otopit
ja ispečem biskvit koji dan prije, i ostvim ga u kalupu. dvi večeri prije skuham kreme i filujem. zadnju večer tek stavljam fondant na nju i ukrašavam....
to sve ako je u pitanju moje krštenje pa imam još 100 stvari za napravit...inače sve to radim u jedan dan, jer sam već uhodana u većinu postupka.
u principu svaka torta može bit u frižideru i nekoliko dana , neće joj ništa bit, al pitanje je imaš li ti mjesta u frižideru za tortu na 3 kata?
moj je savjet dakle, da sve šta možeš obavit prije, obavi, a nju stavi za kraj. mislim njeno slaganje. dakle ako ti je krštenje u nedjelju, biskvite ispeci u četvrtak, kreme skuhaš u petak i u subotu je imaš samo filovat i ukrasit, a to ti je maximalno sat vremena posla. ako misliš radit sa fondantom, onda i njega napravi koji dan ranije.
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 24 tra 2012, 10:38

ja se bilježim na temu ne bi li štogod naučila :)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la beammama » 24 tra 2012, 10:49

milka, pa problem i je u tome da imam i drugih obaveza i neću stići sve odraditi četvrtak/petak/subota (odnosno stigla bih da ne idem spavati) ili da radim 3 kata = 3 biskvita + 1 krema za sve katove.
Ovo za tortu van frižidera je samo luda ideja pod pretpostavkom da biskvit ostane smrznut kod slaganja torte, pa će kao on držati kremu hladnom. S tim da bi jedan kat bila punč torta koja ni nema kreme nego se biskvit natapa sirupom i premazuje se s marmeladom.
http://www.coolinarika.com/recept/sarena-punc-torta/
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Suncokret » 10 svi 2012, 13:31

čitam i učim :faca
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Recepti