Sada je: 04 kol 2026, 19:36.

inače je sterilizacija pregrijanom zasićenom vodenom parom u autoklavu na min. 121 °C na min. 20 minuta jedina sigurnost da će se uništiti sve živo u otopinama, ali to pak ne možemo postići doma
mam me prodje volja za pecenjem torte.

nešto mi je zvonila ta temperaturaNa 56°C ugibaju za 20-30 minuta, a na 71,7°C za 15 sekundi.
.
i možda bi ti brže bilo gotovo u metalnoj zdjeli/loncu jer metal bolje provodi toplinu od stakla koji je izolator... ali ako ti tako paše, no frks 

ja isto za rjeđe tekućine koristim jako uske i visoke plastične posude za miskanje iz istog razloga... slatko tučeno vrhnje me ubije u pojam
njega sam probala staviti u multipraktik i tući ga na manjoj brzini i super ispadne, nikad mikser tako dobro ne stvrdne, ali ako se samo malo više ostavi da radi, vrhnje se pretvori u maslac i vodicu (barem ovo Lidlovo koje mi je najfinije)... tu sam onda sva napeta oće li prijeći tu kritičnu točku
.
mada se meringue može sasvim fino napraviti i od kristal šećera u istoj količini... nije da se neće otopiti u pećnici, ako se već nije sav otopio u dodiru sa bjelanjcima
ne bi li temp. trebala biti tu negdje, mislim to je voda koja isparava
i sto je bolje?
ali bitno da se kuži bit
Trini je napisao/la:to s krpom je opasan sport, mikser je zahvati u tren (meni se skoro dogodilo pri prvom i jeiom pokusaju) tupperware je svojevremeno imao plasticne sude s poklopcem i uskim otvorom samo za nogice , ali mi se cini da su bile prilicno malog volumena.
nisam skuzila, koja je azlika ako se kuha na/u vodi koja vrije ili parine bi li temp. trebala biti tu negdje, mislim to je voda koja isparava
i sto je bolje?

i bez obzira na to krema je ispala bez greške tako da to nebi trebao biti razlog da krema ne uspije 
), jos umijesati cokoladu i maslac.
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.