Suncokret, draga, sorry, tek sam sad stigla pažljivo pročitati pp

tu ću ti odgovoriti da ne pišem na dva mjesta
adry ti je dosta toga lijepo odgovorila, osim što ja ne bi ukinula ono dojenje nakon buđenja jer ćeš to dojenje moći održavati i kad kreneš raditi, a ipak će ti razmak između dva podoja (dok si na poslu) biti barem 9 sati... onda bih mu sat-dva nakon jutarnjeg podoja dala jogurt sa žitaricama... za to ti je bio&bio dušu dao, tamo imaš bio jogurta probiotika sa 3,6% m.m. (gledaj inače da je jogurt što masniji), tek malo kasnije kreni uvoditi sir (najbolje svježi kravlji punomasni za početak) i onda vrhnje, može i acidofil (ABC sir ima dosta soli, to mu ne treba, a i svi ti obični sirni namazi imaju neku kemiju), u Lidlu ima kupiti recimo fine skute od 40% m.m... a za žitarice u prahu također imaš veliki izbor u bio&bio, sve se one mogu kombinirati sa jogurtom (otope se bez problema): imaš pahuljice od pšenice i zobi sa suhim voćem u prahu (banana, malina - nama su te posebno fine, dobro će ti ići uz sami jogurt), posebno pahuljice od pira pa zobene pahuljice i malo krupnije pahuljice od svih mogućih žitarica (gnječena i lomljena zrna, kao musli, to će ti biti dobra granulacija za dijete od 10 mjeseci pa nadalje), a ostale su ti cure već napisale (proso i 3-korn iz DM-a, sve alnatura musli)... nakon tog prvog jutranjeg obroka možeš mu normalno dati ručak kakav mu već daješ (jedan dan meso, drugi riba, treći povrće, 4. žitarice ili miks povrće-žitarice-meso i sl.) i onda popodne voćni obrok sa također malo žitarica (neće mu škoditi, čisto da voće bude bogatije i manje kiselo)... tad već ponovno ti stupaš na scenu i slijede podoji kroz popodne, večer i noć i nema potrebe do godine dana mu uvoditi večeru kao 4. obrok jer se onda bespotrebno želučić opterećuje kroz noć, a tako bi ti mogao i prijevremeno smanjiti večernje podoje, što pak ni sama ne želiš...
mi smo trenutno tik do 10 mjeseci starosti i ja sam mu lagano krenula uvoditi po žlicu tog jogurta u voćni jutarnji obrok, čisto da se privikne na taj malo kiselkasti okus, a onda ću mu sa punih 10 mjeseci početi i taj treći tj. prvi obrok uvoditi i malo po malo povećavati količine...
kad već budete spremni za večeru, tu možeš jako lijepo kombinirati kuhano voće, u početku svježe, a kasnije i suho (jabuke, kruške, šljive, marelice, grožđice, brusnice) u rižinom ili zobenom mlijeku (tj. nadomjestku za mlijeko), jako fin i lagani mliječni obrok, a neko vrijeme izbjegavati kupovne pahuljice sa AD mlijekom...
nisam sigurna da sam shvatila ovu zamjenu popodnevnog dojenja sa dodatnih voćnim obrokom

njemu će sa godinu dana sasvim dovoljno biti ta 4 obroka dnevno (2 mliječna, 1 povrtni i 1 voćni), a kad ti dođeš s posla to dojenje će vam taman biti i prilika za maženje i bliskost

a vjerojatno će to biti i pred drugo spavanje (popodnevno)... dosta su dva mliječna obroka dnevno, ujutro od jogurta, sira, a navečer od tih biljnih mlijeka, dojenje i dalje ima utjecaja na ukupnu količinu mlijeka kroz dan... inače mu je i bez dojenja dovoljno pola litre mliječnog dnevno, tako da ne brini, bit će mu dosta...