Sada je: 22 srp 2026, 14:18.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

holy je napisao/la:kakav je to alergen kravlje mlijeko?? Koji je procent populacije koja je alergicna na kravlje mlijeko. 2% ?
Alergija na kravlje mlijeko javlja se u oko 2,5% dojenčadi i u djece do druge godine života. To je najčešća alergijska reakcija u djece te dobi. Objašnjava se činjenicom da su bjelančevine kravljeg mlijeka najčešće prve strane bjelančevine s kojima dolazimo u kontakt. U kravljem mlijeku nalazi se dvadesetak tvari koje mogu uzrokovati alergijsku reakciju, a njihova se alergogenost ne umanjuje pasterizacijom. Oko 50% bolesnika alergičnih na kravlje mlijeko, alergično je i na kozje mlijeko. U oko 50% bolesnika koji su zbog alergije na kravlje mlijeko uzimali sojino mlijeko, razvije se osjetljivost i na soju. Na sreću, preosjetljivost na kravlje mlijeko često nije trajna. Oko 85% djece kojoj je bila dokazana alergija na kravlje mlijeko prestaje biti alergično do treće godine, pa nakon toga mogu konzumirati kravlje mlijeko bez posljedica.
papalinka je napisao/la:-mogu li davati one obične zobene pahuljice iz dućana i treba li ih prije namakati/ prokuhati? To bi uvalila u jogurt ili s voćem kao još jednu kombinaciju.

Jullishka je napisao/la:Ina, ne znam dali se vidi na slici ali ovo izgleda kao piljevina, nisu zrnaste strukture..

jogurti inače služi za regulaciju probave i protiv probavnih smetnji, nama je došao ko naručen jer smo do jogurta kakali uz tešku muku pa se ne bunimo
po meni to nije ništa zabrinjavajuće, već normalna reakcija na neku novu namirnicu koja otvara, a sad će ih biti sve više kako dolazi ljeto i kako oni rastu (marelice, breskve, šljive, grožđe, tikvice, rajčica)... probaj sad par dana bez jogurta pa opet uvedi malo po malo, a kad se malo organizam navikne na svakodnevni jogurt, vjerojatno će se i kakica ponovno ustabiliti 
:

boysmama je napisao/la:cure, jel' to opet dozvoljen uvoz bio&bio i ostaloj ekipi? jutros sam naišla na iznenađujuće dobar izbor povrća i voća, a mrkvice su iz uvoza (piše na etiketi)... nisam u tijeku sa zbivanjima, zato pitam... sad se još samo nadam da će biti krasnih raznih tikvi i batata... i izgleda da su spustili cijene onih prefinih bio jogurta
mljac
a jogurti i onaj kao grčki jogurt su mi - uf mljac

Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju.