Sada je: 11 lip 2026, 17:33.

Putovanje avionom sa 7-mjesečnom bebom?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Putovanje avionom sa 7-mjesečnom bebom?

PostPostao/la kittyilevin » 18 svi 2012, 21:09

dakle... dosad sam sa svojom bebom bila par tjedana na moru, jednom i u hotelu, sve prošlo super. za cca. 2 mjeseca bih išla na putovanje avionom, sama s bebom, ona će tada imati malo više od 7 mjeseci. idemo avionom (cca. 4 i pol sata, jedno presjedanje), bit ćemo u jednom stanu u tom gradu, cca. 12-ak dana. zovu me prijatelji, taj grad znam kao svoj džep jer sam tamo živjela neko vrijeme, ali je sve u svemu dosta kompliciran život tamo (grad je veličine jedno 6-7 zagreba). + nevjerojatno, ali nema DM-a. ni mullera. (otkad imam bebu, ne mogu si zamisliti život bez dm-a ili mullera. :dada )
sve me nešto frka. em sama s bebom em avionom em svašta nešto.
a opet me vuče - priznajem, veliki sam putnik i inače i htjela bih svoju malu od malih nogu naviknuti na putovanja. ;)
nekako sam više-manje odlučila da bih išla pa me zanimaju iskustva mama (i tata) - putnica (i putnika).
jeste li išli s tako malim bebačima? avionom, busom, vlakom? kako je bilo?
svako iskustvo ću rado čuti!
:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

Re: Putovanje avionom sa 7-mjesečnom bebom?

PostPostao/la adry » 18 svi 2012, 21:26

moja frendica je prije 10 dana došla iz Kanade sa bebom koja ima 7 mj. ona nije putovala sama (išli mm i kćerka od 4 god) ali im je put sa malenom prošao super.
Beba je spavala u avionu skoro cijelo vrijeme i nisu imali nikakvih problema s njom.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrs. eastwood » 18 svi 2012, 21:49

mi smo s 10 mj isli na maltu. isto smo presjedali.

tada cete vec krenuti s dohranom, pa pogledaj koja papica se tamo ima za kupiti. npr na Malti uglavnom imaju engleske i talijanske papice, a mi nekako vise gravitiramo njemackoj po tom pitanju.

pogledaj koji su ti ducani na raspolaganju i uglavnom ti sad veci ducani imaju online narudžbu pa mozes tamo pregledati koji pelena ima za kupiti i sl. pa da ih isprobate
imas sajtove tipa ovaj: http://babyworld.co.uk/2012/05/holiday- ... als-malta/
gdje ti pise koje formule, kasice, pelene imas tamo za kupiti. (ja sam gledala neki bolji sajt od ovog, ali ne mogu naci)

no, sto se aviona tice - ako dojite, nemas nikakvog beda! bebu ces drzati u krilu i dobiti ces jos jedan ekstra pojas kojeg ces vezatio oko svog. postoji jedna AS koja je certificirana za avione, ali onda moras kupiti i kartu za bebića...
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Sreca najveca » 18 svi 2012, 21:55

Mi smo letili s 3/8/10/11 mjeseci starosti. Letovi prosli bez problema, beba manje vise spavala. Svi jako usluzni i voljni pomoci.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la titirlica » 18 svi 2012, 22:32

Mi smo isto letili sa 6 mj, prošlo sve super ;) jedino ja nisam bila sama , mm je bio sa nama.
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 18 svi 2012, 23:11

eastwood - hvala, stranica je fenomenalna! da, dojim je, zasad samo dojim, nismo još krenuli s dohranom.

hvala, cure. :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 18 svi 2012, 23:25

ma ja mislim da ti je lakše sa sedmomjesečnom bebom, nego s dvogodišnjakom :dunno

znam da moraš imati AS (tj. ne moraš, ali svakako je bolje od držanja u krilu).
ja (još) nisam letila sa svojima, trebali smo ali još nismo. moja prijateljica je letila s klincem od godinu i pol u afriku, isto jedno presjedanje, sve je prošlo ok.
ne znam koliko čekaš na drugi let, to bi moglo biti malo teže, ali mislim da možeš nositi kišobran kolica u avion :da?
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Lena » 19 svi 2012, 00:29

kolica se predaju na ulasku i dobivaju natrag prilikom iskrcaja.
i slozila bi se da je lakse s dojencetom, nego s dvogodisnjacima.
treba se samo pibrinuti da im je nosic cist da ne bi bilo problema s tlakovima.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 19 svi 2012, 08:26

Lena je napisao/la:kolica se predaju na ulasku i dobivaju natrag prilikom iskrcaja.
i slozila bi se da je lakse s dojencetom, nego s dvogodisnjacima.

X

mi smo uzeli kisobran maclaren quest kolica - slazu se jednom rukom, nose na ramenu :1

i napomeni zeni na Plesu da zelis sjedati porjam muža ili s kim vec ides. inace je normalno da sjedite skupa, a nas je baba na pelsu razdvojila :ajme
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 19 svi 2012, 10:42

Po meni je jedini zahtjevan trenutak sigurnosna provjera ako ides sam s klincima. Ja sam isla sama s dvoje, beba 7 mjeseci i srednje dijete 3,8 godina, i tu mi je definitivno dobro dosla pomoc sa strane, jer tu bebu vadis iz kolica, kolica moras dici na traku, trebalo je skinuti jakne, imas barem jednu torbu sa sitnicama koje ti trebaju, itd... Ljeti je lakse jer nema jakni.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 svi 2012, 11:09

Sve sto su cure vec rekle, lakse je u toj dobi nego sa neznatno starijima. Na uzletanju smo sikili, na sletanju smo sikili i nikakvih problema sa usima nije bilo, bas zbog toga. Sa jednom bebom je piece of cake, kisobran kolica, eventualno marama, sling ili klokanica, da ti ruke budu slobodne da nosis jos nesto. Sa dvoje malih je mozgoeksplodirajuce (narocito na vecim aerodromima), ali takodje izvodljivo.

Raspitaj se kod kompanije sta specijalno nude od opcija za bebe (npr. airberlin smesta mame i bebe u prvi red iza kokpita i na zidu od kokpita se moze naruciti i montirati montazni krevetic).

Uglavnom sa bebom te dobi je izvodljivo.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la kittyilevin » 19 svi 2012, 11:20

thanx, cure... znači, bolje je kupiti kišobran kolica? OK. inače, idem sama, ne ide MM s nama. ali imam nosiljku, pa... ;)
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 19 svi 2012, 11:43

skorpionka je napisao/la:Po meni je jedini zahtjevan trenutak sigurnosna provjera ako ides sam s klincima.

i to. znaci pazis da ti nemas jos neke ekstra điđe tipa remen ili sl. koji ces morati skinuti. ovdje ti moze pomoci onaj tko te prati - ali na presjedanju ces morati sama - zato su super kolica za na rame a i nosiljka :1
da - bez nosiljke tesko bi islo :dada

inace kazu da s bebom mozes nositi tekucnine koliko hoces na avion, ali ja sam isto sve pazila da je do dec ipo i da je u prozirnim vrecicama.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 19 svi 2012, 13:42

kittyilevin je napisao/la:thanx, cure... znači, bolje je kupiti kišobran kolica? OK. inače, idem sama, ne ide MM s nama. ali imam nosiljku, pa... ;)

Ja nisam kupovala ekstra kišobran kolica za tu prigodu jer mi je zapravo bilo svejedno. Ionako je beba bila u kolicima do samog ulaska u avion, tamo sam ih predala i pokupila kod izlaska, tu mi nije igralo nikakvu ulogu koja kolica imam. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mrs. eastwood » 19 svi 2012, 13:46

ja sam trebala i u ZG i u Becu staviti kolica na traku :dunno
ne znam kako bi ona prva velika kolica stala. a valjda imaju neki nacin - ne znam kako invalidska prolaze.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 19 svi 2012, 13:55

Uvijek ih moraš na traku dići ako idu do aviona. Naša su prošla bez beda, iako da i nisu prošla skinula bi im kotače (vrlo se lako skidaju u jednom potezu). Velika možeš i predati s prtljagom ako ideš na opciju nosiljke, marame i slično, pa se ne moraš zezati s njima na traci,ali uz prethodnu provjeru a aviokompanijom jer neke ne priznaju pravo na poseban komad prtljage uz karte za todlere.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 19 svi 2012, 14:07

Meni je više brige zadala nabavka dvije autosjedalice za tetin auto, ona je dolazila po nas, a i šalabajzali smo s njenim autom okolo, pa je srećom dobila na posudbu autosjedalice od frendice koje smo koristili u njenom autu za vrijeme boravka tamo.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la kittyilevin » 19 svi 2012, 22:17

ma mislim da ni ja neću kupovati nova kolica, ionako je cijeli put, uz vize, osiguranje i ostalo - pravo bogatstvo. a i ova moja kolica su super, navikle i ona i ja na njih. ;)

moram jedino provjeriti što je s klopom za bebe... dojim je, ali ću je tada i dohranjivati. ne znam smije li se nositi tekućina i kolika količina. ako se ne varam, taj je dio (hrana i tekućina za bebe) izuzeta od onih zabrana nošenja tekućina u avion?

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 svi 2012, 08:19

kittyilevin je napisao/la:taj je dio (hrana i tekućina za bebe) izuzeta od onih zabrana nošenja tekućina u avion?

Varira od dobre volje onog koji pregleda, na vecim aerodromima (gde se obicno preseda) su stroziji i veca je guzva u redovima za kontrolu. Nemoj nositi grudnjak sa zicama, gumbice na farmerkama i cipele koje imaju metal u djonu... usporava kontrolu.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mrs. eastwood » 20 svi 2012, 09:29

kazem ti - ja sam sve stavila u prozirne vrecice (kako je propisano) do 1,5dl - provjeri
imas u DM vrecica na "cif" koje su bas zgodne za avion :dada
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 20 svi 2012, 12:59

Decilitar je ograničenje, a ne 1,5.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Sreca najveca » 20 svi 2012, 21:05

Ja sam svaki put bez problema nosila ili vidu za pice/adaptirano ili izdojeno mlijeko ili gotove kasice (i to one velike od 190). Nikad me nisu nista pitali.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la kittyilevin » 21 svi 2012, 09:36

provjerit ću pa javim svima ;) znam da su inače jako striktini po tom pitanju unošenja tekućine u avion. :roll
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 21 svi 2012, 13:26

ne znam sta su drugi pisali, ali samo da napomenem da obavezno trazis krevetic za bebu u avionu.
ovaj krevetac ne mozes naci u skroz malim avionima, dijete teze od 11. kg ne moze biti u njemu, beba se stavlja kada avion poleti i vadi se ako uletite u trubulencije.
ili, pokusaj sa car seatom.
u svakom slucaju ako bude jedno slobodno mjesto, dijete ce ti uzivati u autosjedalici a i ti u letu.

kasnije citam i javim se

:mah
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la mama njonji » 21 svi 2012, 13:42

kittyilevin je napisao/la:provjerit ću pa javim svima ;) znam da su inače jako striktini po tom pitanju unošenja tekućine u avion. :roll

mojem su na Plesu uzeli flasicu Iane od 1,5 dcl, nije smio s tim u avion
stariji je prvi put letio sa 2,5 mj. a mladja sa 6 mj.
oboje su tijekom uzletanja dojili (nisam ni znala za to - stjuardesa mi je savjetovala i spominjala nešto u vezi tlaka u ušima kod tako malih beba, uglavnom da je dobro da tijekom uzlijetanja gutaju, a kako dude nismo imali, fino ih je onim pomoćnim remenom vezala oko mene i gutali su mene :-), btw, jel tko od vas čuo za to?)
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 21 svi 2012, 13:46

da, preporucuje se dojenje, flasica ili duda varalica prilikom uzletanja i sletanja.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la kittyilevin » 21 svi 2012, 14:11

da, i ja sam čula da se dojenje preporučuje (ili duda varalica ili flašica). anyway... malo mi se čini kompliciranim da je dojim dok smo i ona i ja zavezane pojasevima, ali valjda će nekako ići.
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 21 svi 2012, 16:09

provjerila za tekućinu i dječju hranu. sve može. u bilo kojoj količini. jedino što mogu tražiti da probam hranu ili tekućinu pred njima. to mi je totalni nosens, moram priznati, ali... :roll
uostalom, http://www.zagreb-airport.hr/Opcenito-o ... zi-32.aspx

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la adry » 21 svi 2012, 16:24

da, od frendice su u londonu (tamo je presjedala) tražili da otvori i proba. Mada ih je ona pokušala ubjediti da je sad to puno bakterija nije uspjela. Samo im je tu teglicu ostavila nakon otvaranja :ajme
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 21 svi 2012, 18:26

adry je napisao/la:da, od frendice su u londonu (tamo je presjedala) tražili da otvori i proba. Mada ih je ona pokušala ubjediti da je sad to puno bakterija nije uspjela. Samo im je tu teglicu ostavila nakon otvaranja :ajme

čizs... :roll

adry... vidim da piše da si viteskinja od dohrane... ;) malo off topica... nismo još krenuli s dohranom. i ne znam koliko bi beba od sedam i pol mjeseci trebala imati krutih obroka dnevno. (jedan, dva?) totalni sam tudum po tom pitanju. iskreno, bilo bi najzgodnije da je što više dojim.
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.