snowwhite je napisao/la:Dobrodosle nove cure. Uletile ste u sami finish
Karolina, ne znam e li što drugačije u tvom slučaju, ali ovo sam kopirala s Rodine stranice:
19. Prijava bebe
U prvih mjesec dana, dok se ne dobiju svi dokumenti, otpusno pismo iz rodilišta služi kao djetetov službeni dokument. Prijavu rođenja vrši zdravstvena ustanova u kojoj je dijete rođeno. Obveza roditelja je prijava osobnog imena djeteta. Zakonski rok je 60 dana, ali preporučamo da to obavite i ranije, budući da bi dijete na prvom pregledu trebalo imati zdravstvenu iskaznicu.
Oba roditelja moraju doći u općinu kojoj pripada rodilište. Tamo se dijete uvodi u matičnu knjigu rođenih i dobiva domovnicu i rodni list, te potvrdu o OIB-u. Od dokumenata je potreban vjenčani list roditelja i njihove osobne iskaznice. Ako roditelji nisu vjenčani, umjesto vjenčanog lista, otac potpisuje formular kojim priznaje očinstvo.
Zatim se s tim dokumentima (izvod, domovnica i rodni list) ide na MUP (dovoljno je da ide samo jedan roditelj) gdje se prijavljuje mjesto i adresa prebivališta djeteta. Ukoliko roditelji nisu prijavljeni na istoj adresi, potrebno je da roditelj čije se prebivalište razlikuje od prebivališta djeteta potpiše izjavu da je suglasan da se dijete prijavi na adresi drugog roditelja.
Zatim slijedi prijava na zdravstveno osiguranje i dobivanje zdravstvene iskaznice, koja je potrebna za prvi pregled kod pedijatra. Ukoliko iskaznica nije gotova, umjesto nje vrijedi ovjerena tiskanica o izvršenoj prijavi Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.
Podsjećamo Vas i na pravo na korištenje jednokratne novčane potpore za novorođeno dijete, kao i na eventualnu mogućnost dobivanja naknade koju pojedine lokalne zajednice isplaćuju iz vlastitih sredstava. Raspitajte se u svom gradu/općini o mogućnostima takvih isplata.
U prvih mjesec dana, dok se ne dobiju svi dokumenti, otpusno pismo iz rodilišta služi kao djetetov službeni dokument. Rođenje djeteta mora se prijaviti u roku od 15 dana u maticu rođenih u općini prema mjestu rođenja djeteta. Za djecu rođenu u zdravstvenoj ustanovi prijavu vrši ta ustanova. Obveza roditelja je prijava imena djeteta (zakonski rok je 60 dana) matičnom uredu (moraju doći oba roditelja), no preporučujemo da se prijava napravi u roku od 28 dana. Dokumenti potrebni za to su vjenčani list i osobne iskaznice roditelja. Ako roditelji nisu vjenčani, za priznavanje očinstva dovoljno je da oboje dođu s rodnim listovima i osobnim iskaznicama u matični ured te da otac potpiše izjavu kojom priznaje očinstvo. Ako ste samohrani roditelj, dijete prijavljujete osobno s rodnim listom i osobnom iskaznicom.
Matični ured izdat će rodni list, domovnicu te Potvrdu o osobnom identifikacijskom broju (OIB) za dijete. Na MUP-u prijavljujete djetetovo prebivalište, temeljem dokumenata izdanih u matičnom uredu. To može obaviti samo jedan od roditelja, a ako roditelji nemaju isto prebivalište, onaj čije se prebivalište razlikuje od prebivališta djeteta potpisuje u MUP-u izjavu da je suglasan da dijete bude prijavljeno na adresu drugog roditelja.
Ima još informacija ovdje: http://roda.hr/article/category/i-pravo

. Uletile ste u sami finish 

mada još uvijek želim da za izlazak dobije nešto novo. imam još par dućana u planu a stigne i u ove doći nešto novo 

...malo je reci da su teska...zato nigdje bez muske ruke...

kad vidi moje prezime 

odmah sam i za pesa stavila 
, moram i ja staviti sliku scojih, al sporo stavlja slike pa me živcira.