Sada je: 07 kol 2026, 20:24.

pekmez od jagoda

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

pekmez od jagoda

PostPostao/la dancika » 24 svi 2012, 20:36

imat cu sutra jagoda, pa molim recepte za pekmez, dzem, slatko od jagoda i sve tome slicno
hvala
dancika
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: pekmez od jagoda

PostPostao/la Bubidea » 24 svi 2012, 21:04

:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la TmamaKiN2 » 25 svi 2012, 14:27

da ne otvaram posebno. kako smo nedavno uzeli pekac probala bih napraviti pekmez od nekog voca. trebam pektin, ima li toga uopce igdje za kupiti? ne usudim se staviti jabuku umjesto toga, jer imam losa iskustva s isprobavanjem i varijacijama na njihove recepte :/
ako nema pektina iz prijasnjih prepiski vidim da mogu koristiti dzemfix.
zanima me GDJE drzite te pekmeze koje napravite, u frizideru ili u nekoj ostavi?
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Adorabla » 25 svi 2012, 14:42

ja drzim u frizideru jer mi je ogroman ali moja svekrva drzi recimo u ostavi i sve pet.
Da ti pekmez ili djem ili marmelada :mrgreen ne bi popljesnivila bitno je jedino da ostane sto manje vode u smjesi tako da ti ja ne bih preporucila da jagode radis u pekacu. Radje njih skuhaj a marelice mozes u pekacu bez beda. Ako ih bolje prokuhas onda ni za jagode ne trebas pektin nego samo malo secera.
Moji svi pekmezi su s max 20% secera i nikada mi se dosada nisu pokvarili a kazem samo ih prokuham dobro, izlijem u ciste, prokuhane staklenke i okrenem odmah staklenku naopacke da se napravi vakum.
Adorabla
Medena

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.