- mi Međimurci smo orjentirani više na SLO, iako nam ni Mađarska nije daleko, ali mi već desetak godina tamo nismo bili...
- nama je Lendava na 10 km od granice (+ 15km od Čakovca) iliti ga 20 min vožnje... cestarine nema

- u Lendavi ima i Hofer i Lidl i Interspar (Špar) i EuroSpin i Mercator i Kik i T€dy...
- ja prije svega odlazim u slovensku ljekarnu po kontracepciju koja je duplo jeftinija nego kod nas...
- rado prošvrljam po Kik-u gdje sam do nedavno obilno oblačila klince (sad zadnje sam štrumfu kupila debelu zimsku (skijašku) jaknu za 12,00 €), no sad je to sve rjeđe jer kako rastu je i izbor nekako manji...
- obavezno svratimo do Lidla gdje kupimo ono što nam je fino, al u HR preskupo (npr. pizzete 12 kom su kod nas 20-22 kn, dok tamo taj isti paket dođe 1,99 € - obavezno sa sobom ponesemo i one termo vrećice tako da i smrznuto dovezemo do doma)
- također obavezno stanemo i u Hoferu gdje si najčešće kupim margarin po cijeni od 0,30 €, 500 g mascarpone sir za 2,85 € itd...
- često sam i na službenom putu u Italiji
- tamo najčešće stanemo u Intersparu/Sparu
- najčešće doma donosim Nutelu po 4,50 € (mislim da je ona od 700 g), tjesteninu Barila od 1 kg po cijeni od otprilike 1,00 € (uh, sad već 6 mj nisam bila tako da se ne sjećam više točno cijene), Sensodine kaladont za 2,75 € i sl...
- na (HR) žalost, DA - ako si u prilici isplati se kupovati vani