Sada je: 30 kol 2026, 17:26.

vađenje zuba bez zuba :)

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

vađenje zuba bez zuba :)

PostPostao/la ANA CASH » 27 lip 2011, 11:58

je,je stvarno!!!!! nisam se zabunila :hahaha
da li je itko imao ovakav slučaj? zub mi je nestao u snu i ostao mi samo krater i unutra korijen :ajme
sada mene zanima kako će meni to izvaditi :kino znam da moram kirurgu , podrazumijeva se...
da li je itko imao ovakvu misteriju pa da mi zna reći postupak
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: vađenje zuba bez zuba :)

PostPostao/la ciccobella » 27 lip 2011, 12:31

Ja imala takvu misteriju :ajme
Meni je zubar kad sam bila dijete vadio 6-icu i tako pametan nije vidio da mu je ostao skoro cijeli korijen :roll
Uglavnom, počelo me boliti to nakon par godina i ja odem kod drugog zubara i on mi kaže da je ostao cjeli korijen... dali mi inekciju, napravili rez, malo proširili ranu i izvadili te ostatke zuba.
Ništa me nije bolilo kad su to radili ;)
Al nakon par sati kad sam došla kući i anastezija popustila imala sam nesnošljive bolove... sjećam se da tu večer popila i apaurin samo da me malo smiri jer je bolilo ludo :ajme
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 27 lip 2011, 12:48

ak nemaju za šta uhvatiti morat će rezat... ja sam 2 kom rezala, samo su kod mene bili umnjaci ali su bili skroz ispod mesa, lokalna anestezija i brzo gotovo i zašili rupu pa sam poslije samo vadila konce.... ne znam koliku će ti rupu napravit....možda neće ni šivat
a prije su mi slikali da vide šta je unutra...
i samo jedna sitnica: prvi put sam to radila privatno kod oralnog kirurga, a drugi put u bolnici - i moram reći da je puno bezbolnije i normalnije bilo u bolnici!!! ovaj privatnjak je bio totalni mesar a jedini je kod nas koji to radi privatno, tj, bio je tad prije par godina, a u bolnici su to tad radili samo ponedjeljkom a ja nisam mogla čekati
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ANA CASH » 27 lip 2011, 19:21

a dobro onda, u pitanju je umnjak :mrgreen
vadila sam ja več jednog cijelog kod kirurga u bolnici i isto mi je šivalo, onda zapravo i nije neka razlika, samo će mi sada rezati da to izvadi :roll

mrzim zube :ajme
hvala vam :kiss
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la barboza2 » 28 lip 2011, 00:47

i ja sam imala jedan takav zub "a nigdje zuba". dakle samo korijen, kruna se sama skrhala. vrlo jednostavno mi je to napravila moja zubarica. bila sam sva u panici da cu morati kirurgu. dakle imala je neku specijalnu spravicu koju je nagurala u korijen i bez pol muke ga izvukla van.nisam nista vidjela, imala sam takav osjecaj. ostala je jako velika rupa (radilo se o sestici, on valjda ima 3 korijena) al nije mi nista sivala.
ne mora znacit da ces pod noz :dunno
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ciccobella » 28 lip 2011, 08:49

Meni isto nisu rezali i šivali...... Samo se sjećam da su mi nečim što izgleda kao kacavida raširili ranu da mogu doći do korijena ...
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LucyInTheSky » 28 lip 2011, 10:20

Kod mene isto kao i kod Barboze. Nije bilo nista strasno. Puno srece! :mah
slika
LucyInTheSky
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 28 lip 2011, 13:25

meni je tako pukla petica. Ostao je korijen. Na kraju se ispostavilo da je to bila petica s cak dva korijena, odnosno jednim vise nego sto je normalno. Vadjenje nisam uopce osjetila, stvarno je bilo skroz bezbolno. Inace, moram napomenuti da sam na vadjenje cekala sigurno godinu dana, stalno odgadjajuci isto zbog straha, kasnije mi je bilo smijesno kako je sve lako proslo.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la ANA CASH » 28 lip 2011, 20:56

jooooooj ja mislim da ću čekati hladnije dane. mislim nema smisla da me boli po ovoj vručini, je tako :lol
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Gabrić » 29 lip 2011, 12:47

I ja sam tako vadila dva korijena,jednom su mi zašili ranu, jednom ne. Ako nisi alergična na neki lokalni anestetik, neće te ništa boliti jer su danas stvarno dobri, pogotovo oni koje koriste privatnici. ;) Mene je poslije bolilo samo jedan dan, popila sam ketonal i prošlo je. Ništa strašno. :D
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 07 srp 2011, 12:53

Postoje i korjenska kliješta, možda ti neće trebati kirurg
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la JiA » 05 lip 2012, 18:10

:ajme
iskopala sam temu jer mi je aktualna.
dakle, 3 ( tri )!!! korijena zuba. gornje jedinice koje su pod navlakom ( pukao korijen ) i gornja dvojka koja je savrseno zdrava izvana, a u korijenu cista koja ce, kaze doc, dovesti do pucanja korijena ili jos gore, do nekih pizd. sa sinusima.
ajme :ajme
u petak cu znati gdje i kako. ponudit ce mi neke opcije. pretpostavljam da ce biti most ili implantanti.

vidim, to kirursko odstranjivanje nije tako strasno, bar pod anestezijom.
ne znam sto mi je gora nocna mora. to vadjenje ili to sto me ceka poslije.
pa to su tri prednja gornja zuba!!!

usput, bankrotirat cu :ajme
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Stefanova_mama » 05 lip 2012, 19:10

Za ovaj zdrav a sa cistom pitaj da li je moguca resekcija korena (ako sam dobro razumela one koji su u struci koren se vodoravno skrati i ukloni deo koji je sa cistom, a zub ostane). Za to sam cula nekad, a detalje ne znam.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.