Sada je: 30 tra 2026, 03:01.

Zasto je vazno postavljanje granica?

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Zasto je vazno postavljanje granica?

PostPostao/la Nada » 09 lip 2012, 15:17

Kopiram porukicu i link na isjecak sa predavanja:

Prirodno roditeljstvo
Dragi moji roditelji. Sada otvaramo jednu vrlo važnu temu. Zašto je važno postavljanje granica? Odgledajte predavanje pa ukoliko imate kakva pitanja slobodno napišete i rado ću vam dati odgovor. Tomislav

http://www.youtube.com/watch?v=suk_gzQUkUM&feature=youtu.be

MM i ja smo i ovu radionicu odradili pretprosle godine te preporucamo.

lp,
Nada :mah
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Zasto je vazno postavljanje granica?

PostPostao/la Adorabla » 12 lip 2012, 12:49

ocekujemo neku raspravu ili samo kao preporuka? Obicno ovakve postove svrtavamo u reklamiranje :dunno
Adorabla
Medena

PostPostao/la Nada » 12 lip 2012, 18:27

Nema rasprave sa moje strane, samo mogu toplo preporuciti, osobito na ovom topicu gdje sam i sama trazila odgovore vezane uz isjecak :zivili

Ukoliko ovime krsim pravila foruma, lijepo molim nadlezne da prime moju ispriku i odrade svoj dio :kiss

:mah
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nada » 14 lip 2012, 12:22

evo jos jedna zanimljiva radionica:

Prirodno Roditeljstvo
DPredavanje - U vrtić bez suza

petak, 15.06. 18.00- 20.00h
predavač: Gordana Kastrapeli

... Dragi roditelji,
svima vama, kojima jesen donosi novu delikatnu temu polaska u vrtić ili jaslice, sutrašnje predavanje na koje vas pozivamo, može značajno pomoći u preveniranju niza problema i emocionalne boli kod djeteta, i dati uvid kako možemo proći kroz taj delikatan period bez traumatskog iskustva za dijete.

Često Vas, sav onaj stres i nemir koji ste do sada imali prilike osjetiti pri ostavljanju djece u vrtiću, navodi na pitanje da li uopće činite nešto što je u redu za Vaše dijete? Ipak, možete učiniti puno toga, kako bi svaki sljedeći put u trenutku kada vi odlazite, a dijete ostaje u vrtiću, mogli i u sebi i djetetu, osjetiti mir znajući da dani u vrtiću prolaze uistinu lakše te da se dijete dobro snalazi u novoj okolini.
Naime, djeca jako dobro „čitaju“ roditeljske osjećaje i reagiraju na njih. Unatoč našem trudu da ponekad sakrijemo neke svoje nesigurnosti pred djecom, ona jako dobro razumiju našu neverbalnu komunikaciju. Radionica za roditelje „U vrtić bez suza“ ima za cilj jačanje roditeljske kompetencije i samopouzdanja u situacijama odvajanja djeteta od mame i tate. Na predavanju roditelji osvještavaju svoje osjećaje i strahove, te uče kako da ih transformiraju u podršku za svoje dijete.
Uz to, roditelji imaju priliku dobiti i konkretne savjete kako da djeci, na njima primjeren način, daju informacije o vrtiću koje će im pomoći da se lakše snađu i da se osjećaju sigurnije, ali i kako da bolje komuniciraju s vrtićkim osobljem.

I ja jos uvijek nisam dobila odgovor jel' smijem ove preporuke i informacije stavljati :conf
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 14 lip 2012, 12:28

Ako se plaća ne, to je reklama. Ova radionica koliko vidim se plaća.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nada » 14 lip 2012, 12:47

Je, placa se..ali imaju i uvodne radionice za koje se placa samo participacija za prostor, mislim nekih 10-20 kn ako ne lazem...
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 15 lip 2012, 10:28

e sori nisam vidjela da cekas moj odgovor.
Sve preporuke koje stvarno mislimo da vrijede drugima preporuciti mozes staviti u onaj zajednicki topic o knjigama, igraonicama itd, ali tako da kratko napises za koga je (ako si ti tu radionicu prosla) i stavis link.
Forumasice ce same izabrati ono sto im treba.
Naravno nadamo se da ne radis za niti jednuod tih udruga ili radionica ili stogod to bilo jer je to strogo krsenje pravila. Ako radis onda si mozes kad skupis dovoljan broj postova staviti link u potpis i sve pet :zivili
Adorabla
Medena

PostPostao/la Nada » 15 lip 2012, 19:00

Hvala Adorabla, u pp sam dobila odgovor...

Imam dovoljan broj postova ali NE radim za centar...(nismo niti na istom kontinentu :lol )

Sve preporuke koje stvarno mislimo da vrijede drugima preporuciti mozes staviti u onaj zajednicki topic o knjigama, igraonicama itd, ali tako da kratko napises za koga je (ako si ti tu radionicu prosla) i stavis link.

e to je to :zivili , znala sam da je jednom postojao takav stikani topic, sada znam i gdje.
Hvala!!!

:kiss
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.