Sada je: 30 tra 2026, 02:59.

nesto za put?!

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

nesto za put?!

PostPostao/la Jullishka » 18 lip 2012, 17:02

u subotu planiram krenuti za skoplje, ja i klinci, kolima.
vanja je dobar u voznji, ne smara, osim kad mu se piski ili je gladan ili zeli da pije sokic, ali sofka nam je mala zezalica. no dobro, mala je jos uvek, pa sada pitam. jel postoji neka decija drojza koja se daje deci da spavaju ili stagod vec, kad su tako mala?
secam se nekada su davali neki dramamine...ali mislim da je to za stariju decu, za ove mrvaste od 10 meseci, jel ima sta? il da ja trgnem koju rakiju noc pre polaska, pa da je dobro nadojim :mrgreen
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Re: nesto za put?!

PostPostao/la alexandra » 18 lip 2012, 18:25

stavi joj gazu s rakijom na prsa :lol
grozna sam :oops:
stvarno ne znam jel smiju ovi mići pit te poludroge za putovanja.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 18 lip 2012, 18:27

odlicno pitanje i ja sa nestrpljenjem ocekujem odgovor (prije nego sto nazovem pedijatricu :p )
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la skorpionka » 18 lip 2012, 18:33

Nikad ne bi drozgala djecu u tu svrhu. :dunno zato nisam niti provjeravala dozvoljenu dob za dramine i slične lijekove koji imaju omamljujuće djelovanje.

Sa starijim si mogao di si god htio i kako si htio, nebitno je bilo vrijeme putovanja, oduvijek je volio vožnju. Dvoje mlađih je od starta mrzilo vožnju :lol S njima sam prvu godinu do godinu i pol putovala isključivo noću ili u doba onog dužeg spavanja. Uvijek je bilo dreke, stajanja. Popravilo se sada sa skoro dvije godine kod najmlađeg, kod male s 1,5 godinu.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la danijela81 » 18 lip 2012, 18:35

mislim da dramine idu od godinu dana, jednom davno sam pitala u ljekarni.
al svejedno se nisam usudila dati. poplašilo me kada mi je prijateljica ispričala koje nuspojave je njezin nećak imao. jest da se događa rijetko, i da svaki lijek ima neke nuspojave, al ako ikako može proći bez toga, onda ne bih davala.
mi smo Vjeranu u toj dobi spržili CD s omiljenim dječjim pjesmama, jest da je znao svirati cijelim putem (koma živa, al bolje i to nego da vrišti čitavo vrijeme), imao je svog plišanca s kojim spava uz sebe, stalno nešto suho za grickati (slane štapiće), i brdo igačaka. ali uvijek je bio netko tko ga je animirao. ne znam jel Vanja dovoljno zainteresiran da ju zabavlja cijelim putem.

naše bake pričaju kako su kuhale mak u mlijeku, i davale djeci da piju kako bi one mogle cijeli dan raditi u polju :mrgreen :lol
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la skorpionka » 18 lip 2012, 18:37

Sad sam gledala uputu, proizvođač ima samo preporuku doze za od dvije godine pa na više, nema za ispod dvije godine.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Stefanova_mama » 18 lip 2012, 19:08

Tempirajte da krenete neposredno pre njenog spavanja (dnevnog ili nocnog) i planirajte stajanja kod svake "zute kuce" da se malo proluftaju ledja, jer na ovu vrucinu to sto je vruce u sedistu ih najvise nervira, pa red sike...

Iskreno ja se ne bih usudila sa dvoje sama na toliki put, zato ti drzim fige da strateski odspavaju oboje.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Krumpirić » 18 lip 2012, 19:09

maltretiranje djece treba vježbat čestim putovanjima :nata
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 18 lip 2012, 20:14

Krumpirić je napisao/la:maltretiranje djece treba vježbat čestim putovanjima :nata

Ni to nije pomoglo dok se njima u glavi nije preokrenulo!
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Crazy Daisy » 18 lip 2012, 20:15

nama je cvitkovička za katu preporučila pola dramine kad je bila nekih godinu i pol jer je rigala u autu, no ja se svejedno nisam usudila na takvo što
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la skorpionka » 18 lip 2012, 20:20

Da su rigali ja bih im dala, ali ovako za njihovo drečanje na putu nisam :lol

Nabolje mi je bilo kad sam išla jednom sama s njima, E. je imala 8 mjeseci, počeo padati snijeg, bila sredina studenog, i ona se krene derati prije tunela sv Rok, a mi migoljimo, ona se dere, nemaš di stati, moraš proći tunel, svi voze sporo jer je bilo jaaaako slisko, poledica se krenula hvatati, ja odbrojavam u glavi do onog odmorišta iza tunela da stanemo na Tifonu. Ivadim je iz auta, ona sva flekava od bijesa, i taman naletim na ekipu poznatih s posla, i gledaju oni malu a kako više nije plakala, vide samo osip po čelu i pitaju oni mene: pa šta vodiš bolesno dijete na put :hahaha Izgledala je ko da ima boginje :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la danijela81 » 18 lip 2012, 20:38

skorpionka je napisao/la:pa šta vodiš bolesno dijete na put

nemajko :lol
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la cakorka » 18 lip 2012, 21:14

Meni S.u poslednje vrijeme pocela strasno povracati u voznji.Nisam se smjela uputiti bez icega na put ta BiH.Za cepice je prevelika pa mi je teta u apoteci dala sirup Vomex A,daje se od 6kg,pola sata prije polaska na put.Ne da nije niti jedanput povratila nego je zaspala u njemackoj a probudila se u HR :mrgreen Isto u povratku,probudi se kad hoce u wc ili kad je gladna i opet nastavi.
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jullishka » 18 lip 2012, 23:50

sofka nije povracala,ali zadnji put (i prvi je to bio) od vranja do skoplja je urlala.
bicu sama snjima samo do beograda,gde ce doputovati moja mama,pa se vraca za skoplje sa nama (bas zbog toga).
znaci, drojze nemamo, rakiju imamo, al ne pijemo, moracemo da tempiramo tajming.
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 lip 2012, 07:50

To je prihvatljiva kombinacija. Tamo gde je urlala ona, urlao je i M. kad smo isli u Grcku :p . Drzim vam palceve i samo :lebdi
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Jullishka » 19 lip 2012, 08:01

da je ona od one mirne dece koje kad stavis da spavaju, zapravo spavaju, ne bih ja brinula, ali ona prosto ne moze u autosedalici biti u tom jednom polozaju toliko, mora se okretati :ajme
moracu da izmislim autosedalicu za rotirajucu decu :mrgreen
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Duga » 19 lip 2012, 08:21

Jedino tempirati putovanje u vrijeme kad spava (noć) ili preskočiti dnevno spavanje (izmoriti ju) pa onda krenuti na put. Dramine i sl. nisu za nju, iskreno ti se divim, u našem slučaju je prve Dramine popila (1/4 tabl. zbog kilaže) s pune tri i tad mi je svanulo, putovanja s njom su bila ravna hororu :loce
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Adorabla » 19 lip 2012, 09:21

pa ako je samo radi deranja onda stvarno samo da put prilagodis da spava sto dulje.
Moja starija je rigala cim bi auto vidjela i to je bilo koma. Vjecito smo imali tri vrecice dodatne robe. Jedino sto joj je pomagalo ali protiv mucnine su bile one neke akupunkturne narukvice.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Sreca najveca » 19 lip 2012, 09:56

na uputstvu od Dramina piše da je namijenjeno djeci od 5 godina nadalje. vi ste unatoč tome davale?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Duga » 19 lip 2012, 09:59

Sreca najveca je napisao/la:na uputstvu od Dramina piše da je namijenjeno djeci od 5 godina nadalje. vi ste unatoč tome davale?

Dramina se može dati, u propisanoj dozi, djetetu od 2 godine, nadalje.
http://www.centar-zdravlja.net/proizvod ... nje/#title
Doziranje i način primjene

Odrasli: početna doza 1 tableta (50 mg), a zatim 1-2 tablete (50 -100 mg) tri puta na dan.
Ne preporučuje se davanje više od 400 mg na dan.
U prevenciji bolesti kretanja lijek treba uzeti 30 minuta prije početka kretanja.

Djeca: od 6-12 godina 1/2 tablete - 1 tableta (25-50 mg), tri puta na dan;
od 2-5 godina ¼ tablete -1/2 tablete (12,5-25 mg), tri puta na dan.

Kod starijih osoba lijek treba primijeniti u najnižoj preporučenoj dozi za odrasle, budući da su osjetljiviji na antikolinergičke učinke lijeka.
Liječenje treba biti što kraće.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Miki » 19 lip 2012, 12:02

kad su cure bile bebe, na more smo kretali po noći oko 4 ujutro- MM bi ipak uspio uhvatiti nešto sna, dok bi došli do Karlovca već bi se i razdanilo, a one su ipak još bile prepospane da dreče u vožnji

nakon buđenja (oko 7-8 ujutro)- stajanje svako malo

kraća putovanja (3-4 sata) smo tempirali u vrijeme spavanja
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 19 lip 2012, 12:04

Krumpirić je napisao/la:maltretiranje djece treba vježbat čestim putovanjima :nata

:lol
istina :dada
nakon nekoliko godina treniranja na kraćim relacijama (npr do dalmacije), podnijele su put dubrovnik - zagreb :nata
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Jullishka » 19 lip 2012, 14:10

put do skoplja je u proseku 6-7h. planiram da krenem u 4 ujutro, u 5 da kupim majku u beogradu i nastavljamo dok ne pocne da kmeci. ne stajem dok ne moram stati. kad budem stala, onda cu praviti pauzu bar od sat vremena, njoj treba toliko da se razbudi i sve ostalo, i onda opet spava uglavnom. ali to je sofka, zajebana mala, videcemo...
:lebdi :lebdi :lebdi
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la cakorka » 19 lip 2012, 14:26

Ja sam dok je bila manja ostajala bez glasa pjevajuci :lol ,do BiH putujemo 14h,zavisi kolike pauze pravimo.Spasio me tv,tom i jery :klanja

drzim fige da prodete bez dernjave..
sretan put!
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 19 lip 2012, 14:40

Jullishka je napisao/la:put do skoplja je u proseku 6-7h. planiram da krenem u 4 ujutro, u 5 da kupim majku u beogradu i nastavljamo dok ne pocne da kmeci. ne stajem dok ne moram stati. kad budem stala, onda cu praviti pauzu bar od sat vremena, njoj treba toliko da se razbudi i sve ostalo, i onda opet spava uglavnom. ali to je sofka, zajebana mala, videcemo...
:lebdi :lebdi :lebdi

i mi uglavnom imamo jednu dugu pauzu od cca sat vremena + po potrebi nekoliko manjih
ali uglavnom ih ova od sat vremena zadovolji

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la teutonija » 20 lip 2012, 08:10

Mi smo, dok su bile male, kretali na duži put uvijek kasno popodne bliže večeri. Danju su ili spavale ranije i kraće ili kasnije uopće nisu pa bi nakon kretanja jako brzo zaspale i spavale do odredišta. :mrgreen
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Sreca najveca » 20 lip 2012, 11:53

Duga je napisao/la:
Sreca najveca je napisao/la:na uputstvu od Dramina piše da je namijenjeno djeci od 5 godina nadalje. vi ste unatoč tome davale?

Dramina se može dati, u propisanoj dozi, djetetu od 2 godine, nadalje.
http://www.centar-zdravlja.net/proizvod ... nje/#title
Doziranje i način primjene

Odrasli: početna doza 1 tableta (50 mg), a zatim 1-2 tablete (50 -100 mg) tri puta na dan.
Ne preporučuje se davanje više od 400 mg na dan.
U prevenciji bolesti kretanja lijek treba uzeti 30 minuta prije početka kretanja.

Djeca: od 6-12 godina 1/2 tablete - 1 tableta (25-50 mg), tri puta na dan;
od 2-5 godina ¼ tablete -1/2 tablete (12,5-25 mg), tri puta na dan.

Kod starijih osoba lijek treba primijeniti u najnižoj preporučenoj dozi za odrasle, budući da su osjetljiviji na antikolinergičke učinke lijeka.
Liječenje treba biti što kraće.

onda postoje dvije vrste Dramina jer smo magistra i ja zajedno gledale uputstvo i pisalo je tek od 5, ove mlađe niti ne spominju. tako je i za Aviomarin.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la ciccobella » 21 lip 2012, 13:16

Kad je L imala dvije godine dali smo joj 1/4 Dramine prije puta na preporuku pedijatra, jer ona nikako nije podnosila putovanja. Osim što bi plakala za vrijeme vožnje, nije mogla zaspati, povraćala je svako malo ... Ma to je bio užas :/
I tad smo joj pola sata prije početka vožnje dali 1/4 dramine...... Cijeli put je provela u nekom polu snu, samo bi malo otvorila oči, zakolutala njima i glava bi joj opet pala.... Pamtim to kao najstrašnije putovanje u životu... Dijete je izgledalo tako drogirano i kao da je u nesvjesti a ja sam bila u totalnom strahu, stalno sam je pipkala i dozivala da vidim jel ok, zaustavljali smo se svako pola sata nadajući se da će doći sebi... :place
Posle toga, nikada joj više nisam dala draminu i više volim da vrišti i povraća u autu nego da je gledam u onako užasnom stanju od te tablete :shock
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.