Sada je: 03 kol 2026, 13:34.

antialergeno mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

antialergeno mlijeko

PostPostao/la justdoit » 18 srp 2011, 15:42

cure upomoć,
L ima 2 godine i alergična je na kravlje mlijeko. do sad smo se dojili, ali bi ja htjela uskoro prestati, tako da razmišljamo o laganom prelasku na hipoalergeno mlijeko. doktor nam je preporučio Pregomin, budući da jedini ide na recept. ali sam ja pročitala neke stvari o njemu koje mi se ne sviđaju. molim vas, sve koje imate iskustva, da mi kažete bilo što o vrstama hipoalergenih mlijeka. za takve se stvari uvijek ima novaca, tako da mi nije bitno da je besplatno :mrgreen
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: antialergeno mlijeko

PostPostao/la Hajdi » 18 srp 2011, 17:42

koliko ja znam imaš novalac allernova i aptamil allergy digestive care
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 18 srp 2011, 21:56

moja je zbog alergije s godinu dana počela piti Pregomin, a zapravo smo to koristili za jaslice i kašice jer je dojila skoro tri godine. Pedijatrica nam je propustila spomenuti da ide na recept pa smo ga tako godinu dana sami plaćali dok joj s dvije godine nije prošla alergija.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la tigger » 18 srp 2011, 22:20

Moj je na pergominu od prestanka dojenja s godinu dana i sve ok, ovaj drugi nisam još probala. o kakvim to problemima s pergominom govoriš?
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrcinela » 19 srp 2011, 09:31

moja je prijateljica kupovala hipp HA isto do god dana pa su prešli na normalno jer su simptomi prošli...moguće je da isto nisu znali da može na recept...često se takve stvari zaborave spomenuti...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubica137 » 22 ruj 2011, 15:29

Osim Pregomina i Allernove imaš i Alfare.
Moja malecna isto alergična na bjelančevine kravljeg mlijeka i bjelančevine soje. Propisani su joj gore navedeni. Allernova joj se nije svidjela pa smo uzeli Pregomin.

Molim za pomoć!
Na pakiranju je navedeno kako se napravi standardna otopina (100 ml pregomina=90 ml vode + 3 mjerice), ali ne piše tablica doziranja.
Da li znate koja je dnevna količina pregomina za odgovarajuću dob?
Puno hvala!
bubica137
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nitea » 26 ruj 2011, 13:00

Što se tiče količine mlijeka ona otprilike po obroku ide po formuli 100+ (broj mjeseci x10). To je nekakva minimalna količina, broj obroka i količina mlijeka koje dijete popije ovisi o starosti djeteta i o apetitu...
nitea
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nora28 » 20 lip 2012, 00:25

Da ne otvaram novi topic o hipoalergenom mlijeku, pitanje cu postaviti tu. Maleni ima 4 mjeseca i vec dva mjeseca muku mucimo s atopijskim dermatitisom. Stanje mu je svakim danom sve gore, nema bitnih poboljsanja osim par dana kod koristenja kortikosteroidne kreme (hybor) koju izbjegavam jer se nakon koristenja crvenilo vrati u jos gorem obliku. Danas smo bili ponovo kod dermatologa koji savjetuje naravno kortikost. kremu i mazanje nekom od krema koje drze vlaznost (imamo doma od Linole, Exomege, Trixere, Hammamelis, shea maslac s arganom...). Kaze da je jos prerano za alergolosko testiranje i predlozio je da probamo Alfare (Nestle). Pedijatrica se s tim slozila i poslala na recept. Medjutim maleni ga je samo okusio i bljucnuo, nema sanse da otvori usta. U par navrata sam mu pokusala ponuditi bocicu, odupire se, place, izvija se. Inace pije Hipp combiotik i on mu odgovara. Pokusali smo sa Hipp HA i Nan HA ali ima uzasno smrdljive i tamnozelene stolice, grci se i prducka po cijele dane. Sto da radim, ima li neko mlijeko slicno ovome ali malo boljeg okusa?
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.