Sada je: 08 kol 2026, 00:47.

Dječja oprema

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Dječja oprema

PostPostao/la mama_sophie » 19 lip 2012, 20:17

Drage mame,

znate li možda gdje su najpovoljnije cijene za kupovinu dječjih kolica, hodalica, nosiljki, sjedalica za auto, stolova za presvlačenje, stolica za hranjenje?
Bila sam u Tintiliniću i Adaxu... Cijene su boli glava... :ajme :ajme
Doduše, termin mi je u siječnju al se želim polako pripremiti.... ;)
mama_sophie
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dječja oprema

PostPostao/la danijela81 » 19 lip 2012, 20:29

Pikolo, dosta niže cijene, ali na uštrb kvalitete. najbolje možeš proći po trgovačkim centrima.

hodalica ti ne treba, dijete radi milijun razloga ne bi ni trebalo biti u hodalici (ovdje imap navedene razloge viewtopic.php?f=48&t=47881 ).
relativno ok kolica su Bertonne, ima ih po trgovačkim centrima (Konzum, Interspar). nisu uopće loša, sva koja sam uzela u ruke su lagana (što je dosta bitno jer ćeš ih nekada morati tegliti skupa s djetetom), ima i onih kojima se ručka okreće (jedna od najpraktičnijih osobina), i onih sa skroz ravnim položajem (isto bitno radi kralježnice).
stol za presvlačenje ti nije neophodan, tih nekoliko ladica možeš osloboditi u bilo kojem ormariću u kući. nama je odlična bila ona podloga za presvlačenje koja se stavlja na sam krevetić. puno je veća od svih podloga koje su na tim ormarićima, koristili smo ju jako dugo, i to je nam je bila jedna od korisnijih stvari (kada bi u gostima presvlačili na krevetu, kralježnica mi je pucala).
sjedalice su najjeftinije, a da ipak nešto valjaju, marke Nania. ima ih također po trgovačkim centrima (Interspar). stolice za hranjenje također po tim centrima (prati njihove akcije, one letke s kuponima s popustom u Intersparu, uvijek imaju povoljne dječje opreme).
za nosiljke ne znam. mismo imali jednu marke Tommy (jedna od jeftinijih), i nikada mi to nije bilo praktično. u početku, kada nije bio toliko težak, nisam ga mogla u tome nositi jer sam imala carski i problema s ranom, kasnije mi je bio pretežak, leđa su previše boljela i nakon nekoliko koraka.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mama_sophie » 19 lip 2012, 22:02

Danijela81, hvala puno na iscrpnom odgovoru...
Meni je ovo prva beba pa mi je sve novo... ;)
Jel možda znaš kada se već može vidjeti spol djeteta?
Također, svi mi govore da prije poroda nije dobro kupovati takve stvari,bla,bla. Nisam praznovjerna al sam se ipak malo zamislila, ipak se radi o mom malom zlatu....
mama_sophie
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 19 lip 2012, 22:14

spol se može vidjeti već u drugom tromjesječju.
najčešće se radi ultrazvuk oko 16. tjedna trudnoće, iako se ponekad može vidjeti i ranije.
ponekad je položaj bebe takav da se ne može vidjeti.
ponekad se pišulinac može sakriti, ili pupčana vrpca može doći u takav položaj da kod curice izgleda kao pišulinac :)

ne treba vjerovati u praznovjerja, uopće ih ne uzimam zdravo za gotovo.
ja sam na početku trudnoće kupila jedan body i jednu majičicu, koju bebač nikada nije ni obukao jer se rodio prevelik za tu najmanju veličinu :mrgreen
ozbiljnije sam počela kupovati negdje u 7. mjesecu trudnoće, jer sam se bojala prijevremenog poroda.
osim toga, imala sam osjećaj da će svijet stati jednom kad rodim :lol i da neću moći ni otići do dućana. užasavala sam se toga da mi, npr., mm ili mama kupuju nešto što je meni bilo jako bitno da bude točno onakvo kakvo sam zamislila :ajme
sad bih pola toga napravila drugačije, i možda prošla puno bolje što se tiče funkcionalnosti ili cijene.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la TmamaKiN2 » 20 lip 2012, 08:30

ja se ne sjecam vise kad smo kupovali, ali znam da sam vec imala fajn trbuh, svakako je to bilo drugo tromjesecje. spol bebe me uopce nije zanimao, sve sam kupovala neutralno, pogotovo vece stvari (kolica npr) jer ako mislis imati jos koje dijete....
mi smo velike stvari uzeli u tintilinicu, ali smo obzirom na cijenu i placanje gotovinom dobili i veliki popust. no, kako kaze danijela, u trgovackim centrima ima solidnih marki po vise nego solidnim cijenama. a obzirom da zaista imas vremena onda mozes "vrebati" akcije koje su svako toliko. robica nije preskupa, pa to mozes isto tu i tamo kupiti.
eto, samo polako, a praznovjerje stavi na stranu ;)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la ciklama24 » 20 lip 2012, 08:36

Ako ti je Slovenija na ruku, odi u baby centar. Imaš u Brežicama, ali i drugdje.
Cijene su niže od naših, a i dobiješ povrat pa ti se stvarno isplati.
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la mama_sophie » 28 lip 2012, 23:19

Hvala vam svima na odgovorima...
Moja beba ima jedan nježno žutibodić, jedan svijetlo zeleni kompletić i slinavac... ;)
Bočice,dude...? A sterilizator il sl za bočice?
mama_sophie
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 28 lip 2012, 23:37

sterilizator nije nužno imati, to je više za tvoj komfor. ja sam kuhala sve bočice i dudice u vodi s kojom kapi octa. imala sam jedino kvalitetniju četkicu za pranje, s kojom se bočica ne može ogrebati (bile su plastične, pa sam se bojala da oštećenjem ne počnu ispuštati kemikalije).

bočice odaberi dobre, ali nemoj kupovati prije nego rodiš, možda eventualno jednu. ili ako ćeš kupovati izdajalicu, u kompletu je većinom i jedna bočica. ako ćeš dojiti, neće ti biti potrebno toliko bočica (a ni sterilizator, ni ništa od toga).
dudicu kupi možda jednu. moj V. nije baš htio dudu, sve dok nisu krenuli zubići. tek onda je prihvatio kada sam mu ponudila jer nisam znala kako da ga smirim.

prije poroda pripremi kolica, autosjedalicu jaje (0/0+), krevetić, madrac, dekicu za kolica i/ili skafanderić, dva kompleta posteljine, nekoliko kompleta robice i piđamica veličine 56, nekoliko 62, tetra pelene, sve što ti treba za njegu pupka (ali to nemoj kupovati prerano). u sjećanju mi je negdje popis stvari, mislim da ima negdje na forumu...

evo našla, škicni malo
viewtopic.php?f=35&t=31807

a ima i ogroman topic o dječjoj opremi, kolicima i autosjedalicama. sjedni, duboko udahni, i prouči
viewtopic.php?f=35&t=39082&p=1266163&hilit=kolica+oprema#p1266163
viewtopic.php?f=35&t=50170&p=1727223&hilit=kolica+oprema#p1727223
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Suncokret » 29 lip 2012, 08:09

cure su ti već sve super napisale pa nemam što za dodati u vezi toga, ali ti preporučam da čitaš o bebama a pogotovo o dojenju.
naruči si ovaj besplatni dvd http://webshop.roda.hr/knjige/dvd-mlije ... enja.html/ i prosurfaj rodine stranice o dojenju.

e da, mi smo nosiljku naručili sa ebaya http://www.ebay.com/itm/New-Pognae-Baby ... 2eb9be5318 duplo je jeftinija od erga, a sling i mei tai nisam htjela zbog mm, a inače imaš cure koje šiju pa možeš naručiti od njih, a imaš i na njuškalu i na ebayu povoljnih mei tai-a.

uživaj u trudnoći!
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la milka » 29 lip 2012, 09:53

moj ti je savjet ne kupuj ništa osim kolica i osnovne robice, i to ne previše...koliko sam ja skoro novaca bacila na stvari koje mi na kraju nisu trebale, nisam ih se čak ni sjetila... ako u hodu skužiš da ti nešto treba onda kupiš. a i ljudi koji ti budu dolazili u posjet mogu ti kupit ono što trebaš. mene su svi pitali šta mi treba i ja sam naručivala
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama_sophie » 30 lip 2012, 00:48

Još jednom vam hvala....
a valjda ću se i ja snaći sa svime time...
mama_sophie
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.