Sada je: 11 kol 2026, 16:20.

ČAVRLJANA UZ KAVU I ČAJ, KAKO SMO, ŠTO RADIMO......

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMSKA ČAVRLJANA UZ KAVU I ČAJ, KAKO SMO, ŠTO RADIMO......

PostPostao/la † zmijac » 07 vel 2012, 16:10

Moj malac i spava u toplim čarapama :kima a za zagrijavanje jedino mu pomaže masaža i već godinama provodimo da svud kud idemo autom nosim termofor - idemo na vježbe- stavim termofor na sjedalicu kad smo na vježbama i kad se vratimo toplo mu za guzu ;)
E a sad za kategorizaciju - mi bili neki dan i vele tete da se vidi da puno radimo i da su dobro uloženi novci ( s njima plaćamo dio troškova ) i da budući da je takav napredak da će mu vjerovatno isto oduzeti :ajme - čekam rješenje da vidim.
Rezime- napredujete jer puno radite - plaćate novcem koji dobivate ( čl.38) - vidi se napredak pa više nećete dobivati novce! :strah Umjesto da sad ( dok je u razvoju ) nam osiguraju da postignemo maximum- oni odluče šparati.
Jel se može žaliti na rješenje ?
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 07 vel 2012, 16:23

iso miki kretena! :ajme
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 07 vel 2012, 17:08

Rezime- napredujete jer puno radite - plaćate novcem koji dobivate ( čl.38) - vidi se napredak pa više nećete dobivati novce! Umjesto da sad ( dok je u razvoju ) nam osiguraju da postignemo maximum- oni odluče šparati.

tako nam je :|
Jel se može žaliti na rješenje ?

naravno, morate se zaliti, ako necete zalbu poslati opet na czss mozete se zaliti drugostupanjskom tijelu. famozni cl. 38 je ozdravio skoro svu nasu djecu preko noci, nama su jedine sanse da nam odobre u tome da se "izvucemo" na nemogucnost samostalnog obavljanja osobne higijene i oblacenja i svlacenja.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 07 vel 2012, 17:12

nece mi dijete znati samo majicu obuci cijeli zivot ak treba :roll
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 07 vel 2012, 17:42

nece mi dijete znati samo majicu obuci cijeli zivot ak treba

:hahaha :zivili
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 vel 2012, 12:17

što velite na ovo?
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=B26C04F7-39BF-44A2-8681-D5C07E5D4DEE
S druge strane, u svakoj županiji postoji Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata za koji ljudi uglavnom niti ne znaju.
Zar naš ministar ima toliko slobodnog vremena (ili je to dobar marketinški trik) da se može i tome posvetiti (koliko kvalitetno), umjesto da ljude upućuje prema Povjerenstvima i na njihova prava.
Prava pacijenata
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 10 vel 2012, 15:57

nadicab je napisao/la:što velite na ovo?
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=B26C04F7-39BF-44A2-8681-D5C07E5D4DEE
S druge strane, u svakoj županiji postoji Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata za koji ljudi uglavnom niti ne znaju.
Zar naš ministar ima toliko slobodnog vremena (ili je to dobar marketinški trik) da se može i tome posvetiti (koliko kvalitetno), umjesto da ljude upućuje prema Povjerenstvima i na njihova prava.
Prava pacijenata

O ovoj ministrovoj inicijativi mislim da nije loša - ali je zaista pitanje kad će to stići.. i kad će oni koji bi htjeli s njim ćakulati doći na red .. i da li će se to svesti na primanja udruga ili primanja pojedinaca van udruga.. a i što nadice pišeš već postoje putovi kroz udruge i povjerenstva za prava pacijenata :dunno
Nego mene je ovaj članak opet podsjetio kako se članci o zdravstvu pišu " zbrda zdola" - pa je tako u ovom svašta udrobljeno bez uma i razuma - i ministrovi prijami i komunikacijske vještine i odgovornost pacijenata truć muć buć
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 13 vel 2012, 23:58

Je, brate, svasta udrobise!!!
Lipo da ministar otvori vrata malim ljudima. Jos da nakOn toga i pomogne.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 14 vel 2012, 11:16

ajme, jedva sam se jutro sprobila iz našeg kolnog ulaza u haustor - neočišćeno i zaleđeno. Na kraju su nam 2 momka pomogla dignuti kolica. Šaljem starijeg sina da to izlopata jer sam se 100 puta preznojila od muke. A i gurati kolica našom ulicom je bilo dosta teško jer cesta nije očišćene (nogostup jeste, ali ne mogu se spustiti s nogostupa na cestu jer su gomile nabacanog snijega). Ili da nabavim zimske gume na kolicima :lol
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la ronin » 14 vel 2012, 11:55

ajme nadice mogu misliti da ti je sad fizički teško uz ovaj snijeg.samo da se što prije otopi pa da se život normalizira,meni je više puna kapa snijga tu u Šibeniku. ovo područje jednostavno po ničemu nije predviđeno za snijeg,naša ulica je i inače uska za moje kontinentalne pojmove,a kamoli ovako pod 35 cm snijega.

nego,htjela sam pitati da puno ne lutam,gdje se može kupiti nešto veća ploča za crtanje,obična zelena?
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la nadicab » 14 vel 2012, 12:16

znaju imati na akcijama u Lidlu, pa onda u dječjim dućanima ili velikim šoping centrima gdje imaju dobru ponudu dječjih igračaka, a možda ima i u Bauhausu
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la danijela81 » 14 vel 2012, 12:49

ronin, bude periodično na akciji u Intersparu, prati njihove letke (one što imaju na kuponima)
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la ronin » 14 vel 2012, 13:02

aha,hvala cure. :)
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la ronin » 14 vel 2012, 13:06

jeste vidjele možda u Mulleru? tu bim možda najprije mogla naći jer Lidl,kad nešto trebam ta akcija nikad da bude,a naš interspar u ŠI je sav nkakav mali i jadan,ma čisto sumnjam da bi u njemu bilo nešto takvo.TL je zatvorio,hm možda i u knjižarama pogledam
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la nadicab » 14 vel 2012, 14:42

prodajem Denisove naočale, tj. okvir. za 200 kn (plaćeno puno više :ajme u Ghetaldusu)
slika
iz profila
slika
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 18 vel 2012, 14:04

Evo vec 3 dana sa temperaturom. Virus neki me zateko.
Od danas napao i Jovana i tako sad smo oboje u karantinu. :(
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 02 ožu 2012, 12:09

http://www.jutarnji.hr/sokantan-stav-australskih-znanstvenika--svi-roditelji-trebali-bi-imati-pravo-eutanazirati-hendikepiranu-bebu/1010545/
Jednom kad se rodi takvo dijete, roditelji nemaju izbor nego ga zadržati. No, podizanje takvoga djeteta moglo bi biti nepodnošljiv teret za obitelj i društvo u cjelini u slučaju da se država ekonomski skrbi o njemu - ustvrdili su Minerva i Giubilini.

to je točno ako gledamo primitivnu ekonomsku računicu.
Samo, koliko je ovu državu koštao jedan Sanader i ostali? a rođeni su bez mana (osim moralnih)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 02 ožu 2012, 17:38

Samo, koliko je ovu državu koštao jedan Sanader i ostali? a rođeni su bez mana (osim moralnih)

:dada
ne znam, meni je ovo prestrasno, pa kud to vodi? mozda bi mogli i eutanazirati i npr. sedamnaestogodisnje dijete koje trosi lovu na heroin, kokain ili sto vec. umjesto u komunu, lipo das mu eutanaziju, jeftinije je. i jos ne moras ici na sastanke potpore roditeljima. ili dijete sa dijabetesom, tko ce dati za zdravu hranu......a i nasa djeca su poprilicno rastrosna :ajme
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 03 ožu 2012, 09:43

neznam što je strašnije tekst, ili komentari ljudi ispod.... :ajme u kakvom svijetu mi živimo i u kakvom svijetu će naša djeca živjeti..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 07 svi 2012, 22:51

Današnji dan i tjedni koji su mu prethodili natjerali su me na ovaj post..
Naime moj Domi je od ove jeseni školarac.. prvo sam mjesecima tražila školu i nakon puno razgovora i truda pronašla je, obavili smo testiranje u redovnoj školi i dogovorili da će nas primiti u djelomičnu integraciju. Domi bi glavne predmete slušao u posebnom odjeljenju a ostale predmete sa ostalom djecom..Našem veselju nije bilo kraja..i krenemo mi kod školske dokice koja nezna što treba učiniti, pa je 2 tjedna trebalo da sazna da moramo obaviti analizu i sintezu za upis u školu i tad počinje agonija, dogovoreni pregled kod psihologa nije dao rezultata, Domi odbija suradnju i psihologica kaže da nemože ga istestirati..odlazim u privat.psihološki centar koji ga testiraju na dva puta (iako mi imamo nalaz psihologa iz vrtića i iz S.Raškaj) i tako dobivamo 3 nalaz i mišljenje psihologa...dolazimo opet na sintezu kod logopeda gdje se ponavlja situacija Domi ne surađuje i logoped nam kaže da če on pisati ODGODU ZA ŠKOLU!!! Ja sam šokirana, kažem da mi imamo nalaze i psihologa i logopeda ali oni to ne prihvačaju. Još mi kaže logoped da sa Domijem treba puno raditi...HALOOO!!! pa kaj ja radim svih ovih 8 godina...kaj mi nisu dali terapije kod logopeda i defektologa ..već 8 godina plaćam cjelokupnu rehabilitaciju..Što očekuju da će se promjeniti za godinu dana (već smo dobili jednu odgodu)..narast će dio mozga kojeg nema?? ili?? pa Domi će uvijek biti kandidat za specijalni program..kaj misle ako ga sad upišemo u 2-3 godine mlađu skupinu u vrtiću da će mu to koristii u razvoju..? Stvarno neznam šta da napravim, kakvi su to ljudi koji trebaju vještačiti našu djecu? Jesu li oni normalni..Neznaju ništa o senzorici ni terapijskim psima, nisu se potrudili niti pročitati Domijeve nalaze.. :ajme :ajme Dali za nas ima mjesta u ovom gradu ili državi, zar ću morati platiti i školu za svog sina..
Domi je jako jako napredovao i to vide svi koji rade sa njim i komuniciraju...razumije sve naloge iz svakodnevnog života, voli muziku, ples,igru sa djecom, voli da mu se čita priča, koristi tobogan i ljuljački i vrtuljak u parkiću, voli igru lovice i skrivača, voli i igrati nogomet sa starijim bratom..voli pregledavti obiteljske slike..obožava zagrljaj, maženje i osmjeh. Sa svim svojim terapeutima surađuje u potpunosti osim u trenucima umora ili bolesti..Rječnik mu se povećao na više od 100 riječi, a i više samo što ih on ne izgovara točno gramatički (a ima i onih koje izgovara točno)..pojavile su se rečenice.."mama dizi se, tata neću" (mama digni se tata neće - tako nas budi). Svaki dan kad dođe iz vrtića pita " tata dije, Jaja /seka/ dije, Toto /brat/ dije?" I onda odgovaramo zajedno tata radi, doći će, Jaja je u školi i Toto je u školi...zove Gitu, zove Kikija, traži da mu nazovem dedu na telefon, voli doći samnom na posao..pita "Gita dije" ako je ne dovedem sa sobom po njega..onda trčimo do auta ili kuće da vidimo gdje je i dal nas čeka..sve više pokazuje emocije kako pozitivne tako i negativne..šali se i zafrkava i zadirkuje ostale ukućane, ljuti se i protestira...ima fazu oblačenja..nemožeš mu obući ono što se njemu ne sviđa..čak smo morali i tenisice kupiti one koje je htio isprobati..ma mogla bi pisati cijeli tjedan o njemu..i boli me cipela za njihovu sintezu jer znam da ta procjena nema nikakve težine o stanju mog sina..taj nalaz nije nikakav relevantni pokazatelj njegov stanja uma..a taj mu nalaz određuje život.. :ajme
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 08 svi 2012, 09:44

Plava, ako je obrada prije skole nuzna, onda moras forsirati da se djetetu da vise vremena u par iteracija jer mu jedan kontakt sa psihologom i jedan sa logopedom nije dovoljan.
Nama su prihvatili preporuke psihologa i defektologa van skole. Kasnije su radili obradu kroz cijelo prvo polugodiste da se odredi oblik skolovanja. Marta je isla na testiranje sa svom drugom djecom, ali kod nje potpuna integracija nije bila u pitanju.
Otidji ponovo u skolu i kod skolske lijecnice i trazi temeljitiju obradu djeteta ili priznavanje nalaza iz vani.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: ZIMSKA ČAVRLJANA UZ KAVU I ČAJ, KAKO SMO, ŠTO RADIMO....

PostPostao/la nadicab » 21 lip 2012, 19:59

ne znam kako vasi klinci podnose ove vremenske uvjete, ali danas je Denisu jako lose- mucnine, epi napadi .... tako mu je samo bilo kada je pumpica zezala :/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 21 lip 2012, 22:54

Vruce je i nepodnosljiv pritisak. nije cudo. Necu se hvaliti nego samo kucnuti i pljucnuti jer je Marta krenula na plivanje sa zdravima kako bi malo unaprijedila tehniku plivanja i drzala kilazu u kontroli.
Imali epi napad pred deset dana. Dizemo trileptal. Kuc, kuc, pljuc, pljuc da se ne zacopra
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 22 lip 2012, 12:41

nadice, ja sam jučer gledala ove najzdravcatije klince u parku - hodali su ko pijani, padali, saplitali se, svađali, urlali, užas jedan :lol možeš mislit šta radi u glavama ovih naših. nadam se da ste danas bolje.

s. ove godine puno,puno bolje podnosi vremenske promjene, samo malo teže zaspi navečer, pripisujem to stabilizaciji eega, nemam čemu drugom i isto pljuckam ko i martinamama.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la DomiMama » 22 lip 2012, 12:49

nadice - drz'te se... :hug
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 22 lip 2012, 13:17

Marta krenula na plivanje sa zdravima kako bi malo unaprijedila tehniku plivanja i drzala kilazu u kontroli.

Eva je neko vrijeme plivala u grupi sa "zdravima" ali ih nakon nekog vremena vise nije mogla pratiti pa smo odustali. Sada ide na kupanje sa ekipom iz susjedstva + rodice, stalno mislim na nju :ajme ali moram je pustiti inace ce cijeli dan biti doma. Ja je ne mogu voditi na kupanje zbog malenog (on jeko tesko podnosi vrucinu zbog dermatitisa) a mm radi tako da je ovo bila jedina opcija. Evi je super naravno ;)
nadice, :hug
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 22 lip 2012, 13:26

Domi mama, tek sam sad skuzila da nema vise tickera za odbrojavanje :buket
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 23 lip 2012, 13:26

nora28 je napisao/la:Domi mama, tek sam sad skuzila da nema vise tickera za odbrojavanje :buket

nema, nema...
evo nas vec i doma... sutra mislimo ici do Novog Vinodolskog pokazati starijoj braci Martu... zivo me zanima kako ce Dodek to prihvatiti... za sada preko telefona govori da voli seku Martu, pitao je sto radi pa smo mu rekli da papa pa je pitao: jel' kasice? :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 23 lip 2012, 13:30

pa je pitao: jel' kasice?

:lol
a sunce malo, ma sigurno ce je obozavati :srca
Eva na dane provodi vise vremena s bracom nekad manje, ima tu doza ljubomore, ne smijem previse paznje posvecivati njemu u njezinoj blizini, zato se izgustam kad smugne negdje :mrgreen
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 23 lip 2012, 13:42

ljubomora s 11 god... oho... vidis vidis... ja mislila da je to samo kod bebaca prisutno i ne ocekujem od npr. Borne da bude ljubomoran... hm, hm...
vidjet cemo sutra (bas je dobro kad te ne recnu, sve mozes odmah pa i na kratki put :mrgreen )...
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.