Sada je: 15 kol 2026, 19:25.
jako precizna i uredna, doslovno kao prava, bez razlike, dođe mi da ju obujem
i učiteljska torta, naprosto divna
mislim da sam ga vidjela u onoj skupoj trgovini za kuhinjska pomagala na trgu žrtava fašizma (ZG), bio je jako skup, ali divan
inox, sa rastezljivim obručem i prorezima za rezanje biskvita, bio je jako visok, što je meni mrak jer volim visoke torte... tih rastezljivih obruča je bilo kupiti i u Lidlu nedavno, samo ih staviš na tepsiju kad pečeš biskvit... ovako na prvu, od ostalih trgovina, trebalo bi ih biti u Mulleru ili u Intersparu... u Sve i svašta trgovini u Stupniku imaš taj rastezljivi (16-32 cm), ali je prilično skup, oko 150 kn...
), a inače bi trebalo biti razlike u gornjem i donjem kalupu barem 8 cm da to fino izgleda tj. da imaš po 4 cm lufta sa svake strane, posebno ako će ti bočno doći neki ukras
hvaaaaala!
nadicab je napisao/la:kako na ovom sajtu ima predivnih ideja http://cakecentral.com/gallery/
))
boysmama je napisao/la:Tinchi, krasne su ti obje kreacije, i tenisicajako precizna i uredna, doslovno kao prava, bez razlike, dođe mi da ju obujem
i učiteljska torta, naprosto divna
![]()
nadice, taj cakecentral ja skicam već neko vrijeme, jako lijepe ideje zaista![]()
latice, ja sam taj mali kalup naslijedila od svoje sveki kojoj se više ne da raditi tortemislim da sam ga vidjela u onoj skupoj trgovini za kuhinjska pomagala na trgu žrtava fašizma (ZG), bio je jako skup, ali divan
inox, sa rastezljivim obručem i prorezima za rezanje biskvita, bio je jako visok, što je meni mrak jer volim visoke torte... tih rastezljivih obruča je bilo kupiti i u Lidlu nedavno, samo ih staviš na tepsiju kad pečeš biskvit... ovako na prvu, od ostalih trgovina, trebalo bi ih biti u Mulleru ili u Intersparu... u Sve i svašta trgovini u Stupniku imaš taj rastezljivi (16-32 cm), ali je prilično skup, oko 150 kn...
sad se ne sjećam točno koliki mi je bio donji kalup za krštenje jer imam i fi 28, 30 i 32 cm (jedan od tih), a inače bi trebalo biti razlike u gornjem i donjem kalupu barem 8 cm da to fino izgleda tj. da imaš po 4 cm lufta sa svake strane, posebno ako će ti bočno doći neki ukras

Nadam se da će ipak malo zahladit jer već mi se i ona "školska" prošli tj. topila sa strane ( i izvitoperila malo ) a tad ni nije bilo tak jako vruće ali sam svejedno pod klimom radila i frižider smanjila na najhladnije moguće.
)... ona ti je svjetlo roze boje (krema), a i sadrži šlag tako da preko nje opet moraš staviti sloj buttercreama da ti šlag ne otopi ticino, a onda tako ispod buttercreama moš raditi kremu koje god boje oćeš, neće se prozirati... ali možeš raditi klasičnu žutu kremu od vanilije (sa žumanjcima kuhanim na pari), a ako hoćeš da ti torta bude voćna, onda svo voće koje misliš stavljati fiksiraš sa preljevom i filuješ svaki red voća na torti posebno u manji kalup (za jedan broj manji), pustiš da se tako u manjem kalupu stegne i onda vadiš kalup i nastavljaš dalje filovati u većem kalupu da ti izvana torte ostane samo žuta krema, i da ti se voće ne dodiruje ticina, time ćeš izbjeći i topljenje ticina u dodiru s voćem i promjenu boje... mada ti se ticino ipak ne bi trebao prozirati, možeš ga za svaki slučaj razvaljati malo debljeg
pravim najvjerojatnije jednu za krštenje nećaka, a onda mom dečku za rođendan na kat, imam posla mogla bi polako počet mijesit smjese ... ali imam nacrte u glavi, to je najbitnije, trebalo mi je sto godina da se odlučim!
i ako ih se fino natopi biskvit isto bude super.
I na pol posla mi ponestalo bijele a bila sam sigurna da imam još jednu bočicu al sam očito zaboravila naručiti. I onda, snađi se druže, reži bočicu, skupljaj ostatke...A još mi se i orosila jer je bilo malo vruće pa sam ju stavila u škrinju, pa "tunkaj" sa salvetom, popravljaj...Bome je bilo nadasve zanimljivo iskustvo. 

fenomenalno slikaš, svaka čast... baš se kuži da si umjetnica
da mi nitko nije rekao da je ovo ručni rad, ja bih mislila da je isprintana slika na jestivoj pokrivki, zakon!

Liv Tyler je napisao/la:Zadnji zahtjev mog sinka je da želi Lego ninjago temu za tortu.
Ima li itko ideju kako ću napraviti kockice da sliče legu?

nisam sigurna da to ima.
ali ima onih univerzalnih rođendanskih stvari svuda!
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.