Sada je: 17 tra 2026, 13:20.

VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

PostPostao/la nevenera » 21 lip 2012, 21:10

ja sam masirala svaki dan nakon kupanja, ali sam radila samo one "vježbe" koje su mi pokazali, samo jako lagano i polako, kao masažu. nisam radila običnu masažu bebe jer neke djelove je trebalo opustit a neke učvrstit (distoni je tin bio) pa da ne zeznem.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la plavooka12 » 22 lip 2012, 13:33

cure, kako vam idu vježbice kad je ovako vruće?
moj mali miš je non stop znojan i ljepljiv, klimu izbjegavam jer mi kasnije teško zaspu ako se naviknu na klimu, a u spavaćim sobama nemamo klimu. Curu niti ne forsiram ovih dana, s nje doslovno kaplje voda, :ajme
maleni je danas jednom odvježbao i to samo zato što sam pekla meso u pećnici i nisam imala druge nego upaliti klimu, pa smo na brzaka iskoristili trenutak dok je prostor donekle rashlađen!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2012, 13:38

vježbam bez obzira na temp
zalijepimo se a i on se zalijepi za puzzle :ajme
klimu palim u dnevnom, radi na 25 stupnjeva a u dnevnom je trenutno 28 stupnjeva
u sobi radi na odvlaživanje, tamo je oko 29 s tim odvlaživanjem a u sobi od tina rade 2 ventilatora i tamo je 31 :strah
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la alexandra » 22 lip 2012, 13:50

mi smo davnih godina ovako kao nevenera. s tim da nismo imali klimu. :ajme
nije se vježbalo jedino kad je ona imala temperaturu. vanjske temperature smo zanemiravali. bili su otvoreni svi prozori, a nas troje u gaćama. :ajme strunjaču sam obmatala s plahtom, onom platnenom bez sintetike da se ne slijepimo skroz.
u vašem slučaju bi uključivala klimu, tako na višu temperaturu, ne da tolko rashladi koliko da odvlaži zrak.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Fantasy » 22 lip 2012, 15:03

Mi smo jučer uz klimu na 29 bili ko u raju. A po noći isto nemamo u sobi, nego smo u dnevnoj smanjili na 19, zatvorili sve prozore i otvorili vrata od dnevne i spvaće tak da se osjetila ipak razlika prema prethodnoj noći bez klime, mala je bila puuuno mirnija. Nažalost, pauza od vježbanja nema, čak i kad je bolesna odradimo oko pola vježbi, jer ako ne radi ništa onda skače i umara se još i više nego kad ju pritegnemo i radimo s njom.
Danas je kod nas super i bez klime, oblačno i piri vjetrić.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tratinčica1711 » 22 lip 2012, 15:48

radila sam jučer i danas bez obzira na vručinu. On je gol a ja u grudnjak/gaćice. Mokri oboje :znoj
Dr. mi rekla da ne vježbamo samo kad ima temp i kad primi živo cjepivo 2-3 dana.
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la noah » 22 lip 2012, 15:59

Evo i nas kod vježbača, mi smo tek počeli s vježbama pred tri tjedna, ped. i ja smatrali da je sve u redu s razvojem motorike dok nije došlo na red puzanje,tu sam ja na svoju ruku otišla kod fizioterap.,bacc, koja mu je dala dg. lagano hipotoničan, vježba se kod fizio. 2 put tjedno po Bobathu, na Goljak smo naručeni kod fizijatra 12.08. Ima prejaka leđa i malo mu je lošiji oslonac na desnu ruku pri četveronožnom stavu, on sada lagano puže i još uvijek se zna baciti u vojničko gmizanje, sjedi sada sa dobrim bočnim obranama.
Naime ja sam dobila zabranu korištenja slinga, zanima me da li ste i vi dobili zabrane, ako niste u kojim položajima nosite vaše bebače? Naravno moj je najviše na strunjači bili u kući ili vani na zraku, ali ovako poneka šetnja ili do obližnje plažice sada po ljeti u slingaču!?

Mi kad smo kod baka tatami ide obavezno u hlad van i tamo je puno zračnije noi, a kad smo u stanu onda smo na balkonu dok je hlad, puno nam je lakše tako.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tratinčica1711 » 22 lip 2012, 16:09

da, i mi smo dobili zabranu slinga, marame, mei tai.. ma sve nosiljke.. hodalica zabranjena i kod ne vježbača,a pogotovo kod nas- ali ja sam isto protiv hodalice.. na ravnom i čvrstom što više. Mi smo hiper, pa ne znam vrijedi li to isto za hipotono dijete- ali mislim da vrijedi!
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la alexandra » 22 lip 2012, 19:40

sve nosiljke su zabranjene. bar kod nas bile. nosili smo je klasično prema sebi da gleda preko ramena, ruka ispod guze, noge skvrčene, a najčešće ipak onako da su joj leđa bila naslonjena na naša prsa.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2012, 20:36

i kod nas je bila zabrana s tinom. sad sam pitala i rekli mi da mogu.
nemam pojma koja je razlika s damjanom
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 22 lip 2012, 20:54

Nevenera u kojem ga položaju nosiš,mislim ja ga zasada neću nositi,osim položaja kolijevke za uspavljivanje i dojenje?
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2012, 20:56

nosila sam ga trbuh na trbuh, pazeći da je položaj ok za torticollis, no sad ga ne nosim više. prodala sam sling, kupujem meitai
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 22 lip 2012, 20:58

Kako si brza sa odgovorima,hvala, budem ja sa svojom fizio. još malo porazgovarala o tome.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2012, 21:00

noah je napisao/la:Kako si brza sa odgovorima,hvala, budem ja sa svojom fizio. još malo porazgovarala o tome.

možeš, zašto ne
javi što kaže
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 22 lip 2012, 21:08

Ok, budem sutra zvala Josipu, da malo i s njom porazgovaram i još se budem sjetila koga za pitati na tu temu, ok budem javila odgovor od fizio i sve što saznam ako uspijem saznati ikaj!
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 22 lip 2012, 21:55

mislim da je tu bit u položaju. kod tina je bilo važno da su nogice skupljene a ne raširene. tako sam išla za njim i skupljala mu nogice dok je puzao kasnije.
jednostavno položaj u slingu nije dobar signal mozgu vježbača. jer to nije obrazac koji želim postić - želimo da su im ruke napred i skupljene, kao i noge. a ovdje je sve drukčije
no tako si ja to tumačim
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noah » 23 lip 2012, 00:06

Upravo sam podojila noića, i nekako me slabo hvata san
nevenera je napisao/la:jednostavno položaj u slingu nije dobar signal mozgu vježbača. jer to nije obrazac koji želim postić

Ma tako i ja mislim, no ruke u položaju prsa u prsa u kojem sam ga najviše nosila su mu bile uvijek sakupljene ispred i kad bi mu koja kliznula ja bih je ispravila, jedino kaj su noge uširoko u tom položju, a moj i uširoko puže kaj sam zaboravila napisati u prvom postu kod ove teme. Meni je fizio. napomenula da taj položaj prsa u prsa pored širokih nogu krutne i leđa,a tako je i s položajem na boku.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nokia123 » 24 lip 2012, 12:40

:mah Odavno nisam ništa ovdje pisala, a kad bih napisala sve što imam vjerovatno bi mi post bio preko tri stranice. Anyway ukratko vjezbamo od 4 mjeseca, more različitih mišljenja o tome što joj je bilo, svak vidi nesto drugačije, e jednome je hipertonus ruku, drugome vrat, trecemu nedefinirano i tako to. Nalazi OK. Vozali nas mjesecima, pritom vjezbamo privatno i sami, malena dobro napredovala iako sve sto je radila nije radila po školski. Propuzala sa 6,5 posjela se sa 7 hoda od 10. Puzala sa širokim koljenima, zdjelicu nikad nismo uspjeli dignuti jer je otisla na noge. Zlu ne trebalo promjenili smo par terapeuta, prešli na vjezbe u S. Polovine u nadi da to sto prije i kvalitetnije dovedemo do kraja. Polovina na prvom pregledu sa 6,5 mjeseci konstatira da je ona ok, od 10 ak testnih polozaja na dva nije briljirala, ali da se vjezbom to da usavrsiti, inace njegova najcrnja prognoza jest najsmotanije dijete u razredu. Ja s 9 primjecujem da joj je jedno lijevo rame nize od desnoga dok sjedi. Kazu mi da je to u redu da je takav stav, da nije nista zabrinjavajuce. Sa 10,5 kad je vec hodala to je bilo jos jace izrazeno. Posto je tek prohodala, navodno je problem u trazenju ravnoteze, vjezbamo balans, cucanje itd. Sa 11,5 i dalje je rame dolje i sad tek kuze da je zapravo problem negdje drugdje. Ali nemaju pojma gdje :gaah I da bi na kraju mogla imati krivo drzanje i krivu kicmu. Sumnjaju na vrat iako sam svakog j. fijzijatra i ft molila do sada da mi pogledaju taj vrat, ni P. nije vidio ikakav problem s time ili rame. Sad vec polako ludim, imamo 12,5 mjeseci i dalje je lijevo rame spuštenije nego desno, jedna ruka joj je u zraku druga normalno, ona se još uvijek ljulja dok hoda iako hoda i po neravnom terenu i ne pada, a mi vjezbamo po metodi pokušaja i pogrešaka, bez ikakve vizije s nadom da ce se to ocito ispraviti samo od sebe. Jel imao ko od vas sličnu situaciju? Alex, znam da si ti bila spominjala da se vama glava sa 10 mjeseci počela naginjat, pa da ste vrat istezali i da je P. to vidio, ali nama glava stoji ravno, ide za 180 bez problema, a za istezanje smo dobili vjezbu istezanja bocnog misica, znaci ne one klasicne za tortikolis. Ne znam vise sto da radim :conf
nokia123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 24 lip 2012, 23:58

Nokia 123, moj ima slabiji oslonac na desnu ruku u četveronožnom, i ft kaže da je to zbog desnog ramena koje mu je malo ukočeno,odnosno malo prema gore te da je to zbog krive desne lopatice koja je kriva prema gore u odnosu na ljevu lopaticu, meni je rekla da kad prohoda da bi mu bez vježbe ta desna ruka bila gore. I isto je spominjala da mu je vrat kratak i da ga vježba da spusti ramena dole. Mada kada on sjedi ne vidi se da mu je desno rame prema gore u odnosu na ljevo rame, a oslanac na desnu ruku odista je lošiji i više hvata ljevom rukom stvari.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nokia123 » 25 lip 2012, 23:30

A ne znam, ona izvrsno tačka na rukama, hvata podjednako, po meni cak vise desnom rukom iako kad dodjemo kod terapeuta vise radi lijevom rukom, ali mislim da je to tu negdje, ne vidim neku veliku razliku. Meni se sve cini da je ona slabija u trupu na lijevoj strani i da je to radi toga, jer još uvijek zna leđa opustiti i loše sjediti. Doduse kad su joj ruke u simetriji tj. kad su obje spuštene nije velika razlika, ali ipak postoji i strah me kako ce se to kasnije odvijati. Bilo bi mi lakše da znaju u čemu je problem, nego ovako nagađati. Sreca da nemate jos kojeg terapeuta, vjerovatno bi dobili drugo drugačije mišljenje.
nokia123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 26 lip 2012, 10:15

nokia123 je napisao/la:Sreca da nemate jos kojeg terapeuta, vjerovatno bi dobili drugo drugačije mišljenje.

Sad smo kod ove ft privatno dok ne dođemo na red na Goljak a to će biti u osmom mjesecu, tada ćemo dobiti drugo mišljenje i možda nastavim vježbati na Goljaku,ipak nam je na uputnicu jeftinije, ali budem vidla još kako noa bude napredovao, o njemu ovisi gdje ćemo nastaviti vježbu i ovisno što nam bude preporučio fizijatar,njemu će vjerovatno biti najbolje vježbe od goljaka, ali velim budem ja odlučila bez obzira i na novce...
Neznam da li si iz Zg mi vježbamo kod Vlaste na Gračanima ako si čula za nju, žena je izvrsna ali skupe su vježbe, neznam da li si već bila kod nje, mogu ti je linkat ako trebaš na pp.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 26 lip 2012, 12:00

kod koga se može privatno na pregled u Zagrebu. Interesira me fizijatar ne neuropedijatar jer uzv mozga već imamo. Netko tko bi nam ukazano na greške i pokazao nam kako raditi ssa djetetom. ja neću moći ići na vježbe jer ne živim u zegeu a u puli se to ne radi kako treba. ostaje mi jedion da mi netko pokaže i da sama radim, pa možda kroz mjesec dana opet neki sat pregled ili takvo što.
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la papalinka » 26 lip 2012, 15:47

nokia, više puta mi je palo na pamet da te pitam kako je s vježbama, ali nisam baš bila po forumu i sad slučajno pročitam tvoj post. Mišljenja sam da treba tražiti drugo mišljenje iako se eto često dogodi da te sve to još više zbuni. nadam se da će postaviti jasnu dijegnozu i u skladu s time vježbati. I ja sam u određenoj fazi mislila u Zg, ali smo počeli postizat rezultate, tri puta tjedno smo bili kod fizioter.,a svakodnevno sam redovito radila doma. Mi idemo sada svakih mjesec dana na kontrolu, vidim neke nedostatke kao što je naginjanje u jednu stranu dok sjedi, blago kriva leđa u nekim momentima i "valgus" stopalo, pogotovo jedno, ali dobro-s obzirom kako je bilo, mislim da je to ok. Sad se kupamo, tapkamo po žalu pa će valjda i to pomoć...
btw zna li netko što bi trebalo vezano za to valgus stopalo ("izlazi u stranu-kao kod patkice)?
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 27 lip 2012, 09:02

rekli su mi na vježbama da mu zavežem igračkice za šake, tj ruke. kako? s čim?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la papalinka » 27 lip 2012, 10:47

ne znam, ali ako se nitko ne javi, kontaktiraj tetu koja vas vježba-ne ustručavaj se pitat, to je za tvoju bebu
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nevenera » 27 lip 2012, 20:21

meni ni palo nije na pamet da bi to mogao bit problem
došla doma i skužila
ne mogu konopom :ajme
mislila sam medicinskim flasterom. :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nadicab » 27 lip 2012, 21:47

pcelica, najbolja u Zg ti je Karolina kod Sabola, ona radi i na Goljaku.
neve, zakaj mu treba vezati igracku? Nema mi smisla :da Vjezbanje hvata se vrsi kroz radnu terapiju, a ne vezanjem
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la noah » 27 lip 2012, 22:48

nadicab je napisao/la:pcelica, najbolja u Zg ti je Karolina kod Sabola, ona radi i na Goljaku.

Evo pamtim i ja Karolinu, mi na Goljak dolazimo na red u 8 mj. pa ćemo zamoliti ako bude mogla ona vježbati, vjerovatno ću ipak dalje vježbati na Goljku, kad iskusni tako kažu, hvala! :)
Mi smo sa starijim na Goljaku vježbali 1 put mjesečno, pa se ne sjećam ni jednog imena ft., jedino se sjećam super fizijatra dr.Žućka.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 28 lip 2012, 07:09

nadicab je napisao/la:neve, zakaj mu treba vezati igracku? Nema mi smisla :da Vjezbanje hvata se vrsi kroz radnu terapiju, a ne vezanjem

rukama radi malo i ništa, pa reče ona da vežem neku laganu igračkicu da ga to možda bude animiralo da maše rukicama malo više.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Madir » 28 lip 2012, 08:45

Neve ima od lamaze narukvica, na čičak, a imaju i papučice.
A možeš i sama napravit sa nekom trakom,pa prišij čičak traku.

Znate li novi br. fizijatrije na Firulama?
Preselili su se napokon.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.