Postao/la boysmama » 28 lip 2012, 14:08
bubsek, to jesu generalna pravila o plaćanju na svadbama, čisto da sa svadbe ne odeš dužan, kako se ono veli... ALI, budući da ti je šogor u pitanju, sigurno zna u kakvoj si ti financijskoj situaciji i bio bi samo snob da ti zamjeri ukoliko nisi u stanju platiti toliko... ja bih mu možda čak i rekla kad ga vidim da ću dati koliko mogu i da se nadam da mi neće zamjeriti
inače, sve se da dogovoriti ako ideš nekome bliskom u svadbu... npr. kad smo se mi ženili, najbolji frendovi su nam bili kumovi (dva para), oni su jedva skupili zajedno 4.000 kn i dali nam za bračno putovanje, a nama je bilo neugodno primiti i toliko jer smo znali da nemaju novaca... a drugom frendu smo čak platili i put iz Beča vlakom (tamo je bio na postdiplomskom) samo da dođe na našu svadbu jer nije mogao skupiti ni za vlak... tako da, ako su ljudi, razumjet će i sve je stvar dogovora... zauzvrat im se možeš ponuditi za odraditi neku uslugu vezano uz svadbu, nama su prijatelji (a posebno kumovi) jako puno pomogli oko tehničkih sitnica neposredno prije i za vrijeme svadbe i to nam je zlata vrijedilo, puno više od para (tipa: otići pokupiti cvijeće u cvjećarnu, pomoći okititi aute, voziti mladu na frizuru, makeup, stavljati revere, dočekati goste tu i tu, konobariti ako se prije crkve ide nekom doma i sl.)
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.
"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)