Sada je: 08 kol 2026, 00:08.

Poklon za vjencanje?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Poklon za vjencanje?

PostPostao/la lastavica » 29 lip 2012, 10:37

tratinčica1711 je napisao/la:ja sam iz Slavonije i kod nas se stvarno dosta daje u svatovima. Ja sam od svake svoje tetke dobila 500 eura, a muževa strana je i više davala. Al kod nas je to malo pretjerano.. sami šokci i hercegovci pa se natežu tko će više dat :ajme Al treba to sve jednog dana i vratiti.

samo je pitanje kome :lol
MM-ovi su se nahodali po svadbama i vrlo su velikodušni :) a jedino im je kćer imala svadbu i to prije 30 godina.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la rucho » 29 lip 2012, 12:52

ako je taki snob lipo ti otidji u onaj ducan posteljine mislim da se zove family stanic il tako nesto... uzmi neku satensku posteljinu s uzorkom sad ih ima na akciji a i dezeni su im moderni izgledaju bas fensi.... u cvjecarke za dvajst kuna upakiraj poklon da izgleda kao da je dolce i bagana i eto ga na...

a ako je nevista pristojnija od sogora po tom pitanju njoj posebno kupis bat za meso i kuhacu i upakiras kao cvijet..... znat ce cura za sta je..... :mrgreen

sve skupa za 500 kn.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Madir » 29 lip 2012, 13:03

:hahaha :hahaha sviđa mi se ova ideja sa batom
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la bubsek » 29 lip 2012, 13:05

rucho je napisao/la:ako je taki snob lipo ti otidji u onaj ducan posteljine mislim da se zove family stanic il tako nesto... uzmi neku satensku posteljinu s uzorkom sad ih ima na akciji a i dezeni su im moderni izgledaju bas fensi.... u cvjecarke za dvajst kuna upakiraj poklon da izgleda kao da je dolce i bagana i eto ga na...

a ako je nevista pristojnija od sogora po tom pitanju njoj posebno kupis bat za meso i kuhacu i upakiras kao cvijet..... znat ce cura za sta je..... :mrgreen

sve skupa za 500 kn.....

:hahaha :hahaha :hahaha

dobar prijedlog.... :lol
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 29 lip 2012, 14:00

rucho je napisao/la:ako je taki snob lipo ti otidji u onaj ducan posteljine mislim da se zove family stanic il tako nesto... uzmi neku satensku posteljinu s uzorkom sad ih ima na akciji a i dezeni su im moderni izgledaju bas fensi.... u cvjecarke za dvajst kuna upakiraj poklon da izgleda kao da je dolce i bagana i eto ga na...

sve skupa za 500 kn.....

:zivili
Ako netko zove da bi mu se "pokrio stolac" i još zaradio :/ meni je to totalna malograđanština. Mi radimo slavlja kako si možemo priuštiti, a u goste zovemo onog tko nam je drag i s kim želimo se proveseliti, a ne po tome da li će nam "pokrit stolac".
beammama
burek pod bor

PostPostao/la ciklama24 » 29 lip 2012, 14:11

[quote="beammama"
Ako netko zove da bi mu se "pokrio stolac" i još zaradio :/ meni je to totalna malograđanština. [/quote]
Sve je to okej, ali valjda ti kao gost želiš bar pokriti trošak svom prijatelju? Ili te nije briga?
Ne radi se tu o onome što oni možda računaju, nego o nekom uobičajenom obrascu ponašanja, koje se očekuje od svakoga, a to je da kad ideš na svadbu barem pokriješ svoj stolac (naravno otprilike).
I ne vidim zašto je to loše. Ako ti nekog voliš i cijeniš, i odlaziš mu na svadbu, krštenje ili koju drugu prigodu, onda mu valjda uzvraćaš jednakom mjerom. Ili ako se već ne radi o novcima, onda je to ispeći tortu, kolače ili slično. Al sve su to vrste darova, i kad ti ga netko bude vraćao, potrudit će se da bude približno isto. Iz čiste pristojnosti, a ne malograđanštine.
Rucho :5
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la bubsek » 29 lip 2012, 14:16

ma ovo je napravljeno iz ciste zarade... :/

zato se na ocigled vidi da mi je muka toga...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ciklama24 » 29 lip 2012, 16:43

Ma dobro bubsek, ja sam pričala općenito. Ovo tvoje je ipak izuzetak ja mislim. Žao mi je što je situacija takva.
Nadam se da si našla kakvu dobru soluciju :hug
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la beammama » 29 lip 2012, 22:13

Meni mnogi "nisu pokrili stolac". Potrošili smo puno više nego što smo dobili, ako se zbroje i novci i pokloni i baš me briga.
S nekima smo izgubili kontakt, a neki su nam bili uz nas kad nam je bilo najteže - dok je Amadej bio u bolnici, da nam pokupe Benedikta iz vrtića i pričuvaju dok se mi iz bolnice vratimo, da nam pomognu oko nekih svakodnevnih stvari koje su nam bile problem tijekom njegovog osmomjesečnog boravka u bolnici. To mi više znači i to je ono što ja u životu gledam, a ne "pokrivanje stolca" u svadbi.
Bitno je da su ti prijatelji i obitelj s tobom u veselju i u problemima, a ne u poklonima.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la bubsek » 29 lip 2012, 22:30

slazem se sa time...

ako vec netko odluci na tako veliki trosak onda trebaju i znati da to rade iz srca da proslave svoj veliki dan sa dragim ljudima a ne gledati tko ce sta kupiti i dati...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.