Sada je: 08 kol 2026, 00:54.

Berlin

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Berlin

PostPostao/la TiFilMama » 25 lip 2012, 16:21

trebam par info o Berlinu
javni prijevoz, kakve karte se isplate kupiti- biti cu tamo 5 dana

s obzirom sto se sve ima vidjeti u Berlinu, koliko zona javnog prijevoza trebam uzeti - A, B, C

ma sto god vam padne na pamet :dada
unaprijed hvala :kiss
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Berlin

PostPostao/la † nina i nika » 26 lip 2012, 10:12

Na brzinu par rijeci da ti odgovorim. Imas za kupiti kombinaciju AB zone i ABC zona. Znaci nema samo A. AB ti je dovoljno. Ako ides germanwingsom, onda moras kupiti kartu za centar jer je to zona C. Jos uvijek ti se vise isplati kupiti za 5 dana samo AB zonu, a samo za tu voznju kartu nego da kupujes ABC. Postoji za 5 dana karta i kosta (imam ju jos iako je to bilo prije 3 godine, ali vjerujem da se nista nije promijenilo) 29.90E. To ti obuhvaca sve dijelove grada gdje imas sto vidjeti. S tom kartom dobijes i Berlin welcome card. To je mala knjizica gdje imas ukratko sve. Doslovno sve. Imas kartu metroa, malo zbrckanu kartu Berina (proucavaj ju navecer pa ce ti biti lakse) i ukratko znamenitosti Berlina. Kako su vec njemci dobro organizirani, vjeruj, ovo je izvrsna knjizica. Navecer mozes pomocu nje raditi planove za iduci dan i stvarno je pouzdana. Inace, s tom knjizicom i kartom za prijevoz ostvarujes i neke popuste u muzejima tako da obavezno to dvoje nosi sa sobom i kod svakog upada u muzej, obavezno pokazi pa ako ima popust, oni ce ti to obracunati.

Mi smo bili s djecom pa nismo bas hodali po muzejima. Isli smo u prirodoslovni, koji je malo izvan samog centra pa se bas treba nakaniti i otici tamo. Unutra je kostur diplodoka pa smo najvise radi toga isli. O G R O M A N J E!! Inace taj muzej ima super stvari za vidjeti. Simulacija da na Berlin padne meteor velicine kao onaj za koji se predpostavlja da je pao pa su izumrli dinosuri i to u ovisnosti o daljini od centra, brzini i nekim jos parametrima. Mojim klincima je to bila totalna fora jer sam odredjujes te parametre pa onda gledas posljedice. Pa o svemiru... ma super je interesantno.

Mi smo jos obisli Zoo vrt i to bez aquariuma jer je stvarno dovoljno velik da nema sanse da se jos i to uspije vidjeti isti dan.

U svakom slucaju, 5 dana se lijepo mogu ispuniti, ali je dobro napraviti plan svaki dan pa da se sto vise vidi. Mi smo bili ograniceni u hodanju zbog klinaca, ali smo isto dosta toga vidjeli.
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la TiFilMama » 26 lip 2012, 10:17

hvala!!!! :mah

mislila si na ovu kartu?
Berlin CityTourCard (5 days) Berlin AB 29,90

ta karta mi pokriva i U-bahn, S-bahn, tramvaj, bus?
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 26 lip 2012, 10:25

imam zgodan vodic po berlinu, mogu ti posuditi ako zelis, hrrrrpa prakticnih informacija

http://www.profil.hr/knjiga/berlin/31728/
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 26 lip 2012, 10:25

A gdje si smještena?

Ja sam bila u samom centru (kraj Unter den Linden) i kad sam išla negdje dalje kupila bi kartu za u-bahn, mislim, nije mi trebala neka druga karta. Meni se jako dopao Bundestag, ona staklena kupola, onda Checkpoint Charlie i pripadajući muzej, išla sam na Kudamm u shopping, šetala se oko slavoluka i na Postdamer platzu i tako. Nisam imala vremena za neko dublje istraživanje. I dopao mi se Mercedes Quartier (čini mi se da se tako zove), novi kvart pun kafića, dućana, nešto jako moderno.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la TiFilMama » 26 lip 2012, 10:44

smjestaj jos nemam
zato se ir aspitujem o prijevozu
da ne bi uzela smjestaj u C zoni, a sve mi je u A i B zoni
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † nina i nika » 26 lip 2012, 11:01

Evo nasla sam na internetu, ali izgleda da je poskupjela na 30.90E:

https://buchung2.visitberlin.de/onlineshop/kategorie.jsp?id=12

Ovo je osnovna stranica:

http://www.visitberlin.de/de/welcomecard

Ta karta ti sve pokriva; sva prijevozna sredstva u Berlinu, a na neka turisticka mjesta i prijevoz imas popust s tom kartom.

I da, nemoj kupovati po istocnom dijelu Berlina (ima recimo veliki shopping centar na Alexandarplazu, ali skuuup). Obavezno Kudamm. To je odmah preko puta Zoo vrta pa planiraj s tim, ako planiras uopce ici u Zoo.
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la TiFilMama » 26 lip 2012, 11:46

ja sam odavde gledla za cijene prijevoza

http://www.bvg.de/index.php/en/17180/na ... rCard.html
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † nina i nika » 26 lip 2012, 11:56

:dunno

Mi smo imali ovo sto sam ti napisala. To je tamo kupljeno (ne preko interneta, sestra mi je tamo pa je ona to kupila prije nego mo mi dosli) i kad sam ti citala ove neke informacije, citala sam iz te knjizice. Ne znam koja je razlika. Procackaj. Mozda ustedis onda 1E.
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la Adorabla » 28 lip 2012, 09:49

aaa Berlin :luv nemam sta pametno podjeliti sto cure vec nisu rekle. Ja sam vise bila pravi turista ko i Pal pa sam isla gledatai te konkretne stvari kaj su me interesirale. Jos sam bila u tehničkom muzeju i morala sam se prosetati po parku iz knijge djeca s kolodvora Zoo :lol, posjetiti KaDeeM i sopingirati obavezno neku sitnicu tamo, vidjeti Teufelsberg, Alexanderplatz i tako,. Uglavnom mislim da je genijalna stvar onaj Hop In Hop Out bus. Ja sam dva dana platila tu kartu i mogu reci da mi je drago da jesam jer mi je to bio najbolji nacin da vidim te promjene istoka i zapada.
Adorabla
Medena

PostPostao/la medo14 » 29 lip 2012, 08:40

Prije par dana Se vratih iz Berlina :)

Ovdje je mapa Berlina S+U bahn

http://www.sterne-hotels-berlin.de/s-u- ... erlin.html

ako pogledaš na ovu kartu gore, zona C obuhvaća rubne dijelove grada, aerodrom Schonefeld i Postdam
ako ne ides tamo, zona A I B su i vise nego dovoljne.

Mi smo uzeli CityTourCard za 48 sati, vrijedi za sav prevoz
Bilo je još Berlin welcome card po sličnoj cijeni. Nisam skužila razliku
Imaš popuste na ulaze s tom kartom, ostao mi je prospekt od BerlinWelcomecard sa popisom popusta
Ako želiš pošaljem ti, meni ne treba, možda imaš na internet.

Ne znam jel ides sama ili s obitelji, ali uvijek imaš kod tih ulaznica i posebno obiteljsku kartu (2 odraslih+2 djece) ali ti onda ne vrijedi popust za ulaz od metro karte jer si već kao dobila popust na obiteljsku kartu. Popus od metro karte vrijed samo ako kupujueš pojedinačno ulaznicu. Nadam se da me kužiš.

Berlin je ogroman, trudili smo se obići što vise od tih znamenitosti, bili u ZOO i akvariju, stvarno je genijalno bilo, i ja sam se sjetila knjige “Mi djeca sa kolodvora ZOO” :)
Fora a mi je bio i Olimpijski stadion, to je stanica dalje od ZOO, može se ući unutra na stadion, impresivno.
Za TV toranj je gužva, kad smo mi bili čekalo se 1,5 sat, Berlin je prepun turista.

Ova knjiga koju ti je Ivana preporučila je dobra i korisna, isplati se kupiti. Vidjela sam da ju i stranci nose I čitaju.
Kad smo bili u razgledavanju Reichtstaga, nismo mogli
naime iz sigurnosnih razloga ulaz je pod vodstvom I moraš se najaviti nekoliko dana unaprijed I dobiješ termin, sad gdje se to najavi, ne znam točno, ali koliko sam shvatila na njihovim službenim stranicama.

Ne znam jel ides autom ili ne, ako ides autom znaš da za Njemačku trebaš imati ekološku vinjetu.
Pitaj što te još zanima.
:mah
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la TiFilMama » 30 lip 2012, 18:06

hvala svima!

Idemo MM i ja avionom

ja sam vec bila u Berlinu
posjetila Reichstag
nije trebala nikakva najava
idem sada prosurfati za to
jer im je fora Reichstag
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la melita » 03 srp 2012, 10:41

Samo da se ubacim s prijedlogom da svakako ne zaobiđeš Kreuzberg. Meni je tamo bilo super i danju u šopingu, imaju super butike s genijalnom oblekom i navečer po kafićima/klubovima. I naravno ... blago tebi! :)
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 06 srp 2012, 11:44

Mi idemo isto 5 dana od 18.8.

Smještaj smo uzeli u city guesthouse Berlin jer je blizu uz kiniju podzemne u2, koja pak vodi do skoro svih većih znamenitosti (zoo, alexanderplatz itd)
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.