Sada je: 01 svi 2026, 10:15.

Tjemenica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Tjemenica

PostPostao/la Hajdi » 06 srp 2012, 09:25

Ove bijele naslage su tjemenice tj ljuskice koje su napile vode i masnoće pa više nisu suhe, bar je nama tako bilo. Dok sam prala kosu mustelom nisam ništa mazala uljem ni iščešljavala nego samo našamponirala i isprala.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 06 srp 2012, 14:27

Meni s Karlom svojevremeno ulje nije pomoglo, a mustellina pjena je, svaki put sve manje je ostalo tjemenice. Al se bitno držat upute - umasirat, pustiti minut, svije da djeluje i onda isprati. S Majom nisam ni probavala s uljem, a kako je pjena super izdašna do neki dan sam joj time prala kosu, sad ćemo tek prijeći na "normalni" šampon.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Mamazd » 16 svi 2013, 02:02

Mi tjemenicu rješavamo Olivalovim uljem protiv tjemenice, ima ga kupit u Kozmu, 30-ak kn.
Mamazd
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Liv Tyler » 16 svi 2013, 09:34

Mi smo treći put išli s bademovim uljem koje se uzme refužo u ljekarni, nešto sitno košta, i riješili smo se brzo.
Namazala tjeme i kosicu, ostavila malo vremena da se sve skupa upije, iščešljala gustim dječjim češljem i isprala. Tako pat dana i onda napravila pauzu pa preventivno ponavljala jednom tjedno dok se nisam uvjerila da nema ničega. Nije nam se ništa vratilo, a i dan danas je kupam u tom ulju i koža joj je super. Kosa isto.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Rimaithor » 16 svi 2013, 10:23

Ulje jojobe :) ostaviti pola sata na kosici, iščešljati pa isprati. Ponavljati par dana za redom.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Liv Tyler » 16 svi 2013, 20:50

E jesam jojobu sa sinkom. :up
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 17 svi 2014, 10:26

podižem temu :mah
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la sarasvati » 17 svi 2014, 10:48

Mi smo trenutno u borbi. Sve do jučer se cura susrela samo s bademovim uljem. Sto koža, što tretiranje tjemenice. I onda se razvio neki miris, meni nepodnošljiv, i uspjeli me nagovoriti da probama i Mustelinu pjenu. Jučer prvi put. Čim sam stavila pjenu, dvije sekunde poslije, histeričan plač. Moguće da je peče?
Kako često koristite šampon? Pitam jer ja ne kupam bebu često.
slika
sarasvati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la april » 18 svi 2014, 06:07

sarasvati, nemam iskustva s pjenom koju spominješ, ali mi smo se tjemenice rješili jako brzo i lako sa Mustela stelaker kremom.
na ambalaži piše mustela dermo-pediatrie stelaker, kerato-regulating care, for cradle cap.
dalje kažu da je bez parfema, boja i parabena.
na uputama piše da se namaže, lagano umasira i ostavi preko noći. ja nisam ostavljala preko noći nego pola sata, sat prije kupanja bi lagano umasirala. te ljuskice bi se razmekšale i lagano se skidale, češljićem ili krpicom. i samo tokom kupanja, kako sam mu prala glavu i masirala prstima, sve je otišlo.
stvarno nije trebalo jako pritiskati, što mi je bilo važno za tako malu, nježnu glavicu. i također, u samo jednoj primjeni sve je otišlo. mislim da se mom dječaku još dva, možda tri puta, kasnije ponovno pojavila tjemenica, ali bez većih problema sam na isti način skinula.
školarac i kokolo
april
ja bih za njega skinula zvijezde s neba

PostPostao/la sarasvati » 18 svi 2014, 09:41

Baš sam je guglala sad. Na Mustelinoj stranici je savjetuju koristiti uz tu pjenu.
Pričekat ću još koji dan da vidim ima li promjene, a onda se sjetiti tvoje preporuke. Hvala!
slika
sarasvati
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.