nadicab je napisao/la:Jer kada nas ulovi grižnja savjesti, onda slijedeći put popustimo i puknemo na nešto treće, pa time veoma zbunjujemo dijete.
debeli
xNije ni djetetovo ponašanje jedini okidač,zalomi mi se da iman strašno težak dan i okinem na njih na sitnicu koju inače dopustim.
I onda od grižnje dozvolim i ono što inače stvarno nesmiju kao ajde al samo ovaj put.I onda bacin u vodu 3-4 godine odgoja
Bit dosljedan,sad kad osjetim da san nervozna maknem se i smirujem ono,od deset unatrag,disanje i vratin se smirenin tonon objasnit isto stoti put,tipa ruka nesmi u šteker i točka...
T.(al ona ima već 4 godine) reagira agresivno,čupa se tuče se,udara sebe,sestru,mene...Istina,ona ima svojih problema nevezano za karakter al u kombinaciji

i jedino što nam pomaže je da je privučem na sebe i držin dok se ne smiri,dok se ne izmori i odustane

Jer kad zacrtaju nešto i u tim momentima kad galami tuče i slično uopće ne čuje nit vidi mene nit joj išta dopire do glave
Dok je sa mlađom to ipak lakše,isti odgoj isti načini al ona ne prihvati pod ne,smiri se čuje već iz druge,ima faza kad je pred spavanje da kenjka ono piškiću-kakiću al zanemarivo,plač je kad se udari i njime se ništa ne dobiva ništa drugo i slično.
Švrćili ja sam sebi jedno vrime kad sam baš privatno bila u rasulu i imala tu fazu burnijih reakcija nego su uopće potribne zapisala na veliki žuti hamer papir 7 crtica ponašanja (ZA SEBE!),stavila ga di mi je uvik u oku da me podjeća stalno i mogu reć da mi je pomoglo