Sada je: 17 kol 2026, 20:17.

O motoričkim problemima (spojeno)

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Re: O motoričkim problemima (spojeno)

PostPostao/la danijela81 » 02 srp 2012, 12:51

Mala Bornica je napisao/la:A koliko je vazno pravilno puzanje? David ima 8 mjeseci i 'vuce' se rukama, a pomaze si desnom nogom tako da se oslanja na prste. Lijeva noga uglavnom nema neku ulogu u tome, savijena je. Propuzao je pred desetak dana.

jel to radi na guzi, sjedeći?
tako je moj V. radio, na guzi, totalno nepravilno. naučio je baš u razdoblju kada zbog operacija nije smio vježbati. žive muke smo imali kada smo to ispravljali. već je i prohodao kada je konačno propuzao na sve 4. bio je hipoton, s preslabim gornjim dijelom, posebno rukicama.
ako ne sjedi, nego je potrbuške i vuče se rukama, to je vojničko puzanje koje obično prethodi normalnom puzanju, i nije za zabrinuti se. više bi me brinula asimetrija, to što ne koristi obje noge jednako
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Mala Bornica » 02 srp 2012, 13:43

Hvala cure. Danijela, na trbuhu je, ne na guzi. Poslusat cu vas, dati mu jos malo vremena da se 'popravi' a onda cemo ionako na sistematski.
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la RasteBuša » 09 srp 2012, 23:27

mi ćemo 8 mjeseci i ne pužemo nikako.Tek smo sad dobili pivotiranje kako spada.
Hipotona je full u trupu i kasnimo...Naš je cilj puzanje svakako!!!Pravilno puzanje jer mi govore fizioterapeuti da nam je to jako važno!!

A ako ga i ne bude-sve će bit ok!!Radimo s dvije sjajne žene i ja im vjerujem.U svakom slučaju dat ću sve od sebe da puže pravilno,a naravno i hoda kada za to bude vrijeme tj.ona spremna.

Pokušavala je puzat unatrag i odustala.Za sada joj je kretanje rolanje ko palačinka i skakanje unatrag dok je na leđima.Mala je pametnica,kad nešto želi dovuće si plahtu,deku...na čem se već igračka nalazi.A kad nema šta vuć il se otkotrlja il se okrene pa hvata nogom :p
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noah » 10 srp 2012, 01:09

RasteBuša je napisao/la:Pokušavala je puzat unatrag i odustala.Za sada joj je kretanje rolanje ko palačinka i skakanje unatrag dok je na leđima.Mala je pametnica,kad nešto želi dovuće si plahtu,deku...na čem se već igračka nalazi.A kad nema šta vuć il se otkotrlja il se okrene pa hvata nogom :p

Tako je identično i moj mlađi. Progmizao je vojnički sa 8 mj. i propuzao sa sa 10 mj. naravno ja mislim da je propuzao zahvaljujući vježbama s kojjm smo isto kasnili i počeli sa oko 9mj i 10 dana, on ima laganu hipotoniju uz prečvrsta leđa koja povlače ruke nazad,uz to i lošiji oslonac na desnu ruku što pak polazi od desnog malo krivog ramena. Ma to su sve sitnice koje se daju ispraviti, glavno da se ne dođe na vježbe iza prve godine, samo nek vježba i bit će sve ok. Sada puže četveronožni ko ptica trkačica, samo veli kme,kme i magla! :lol Čak se i odiže na nogice uz pridržavanje, no to izbjegavamo ima vremena za hodanje, dok ne izvježba ravnotežu,koordinaciju i prednje obrane puzanjem pa će biti spretni hodač jer ja sada u stoju ko letva.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja2208 » 24 srp 2012, 16:51

V., 6 mj., imamo blago odstupanje motorike lijeve rukice,
više podlakticu drži u supinaciji, motorika prstiju L šake nešto sporija.
imali smo komplikovan porod i zbog toga je neurorizičan.
uputnicu za fizijatra sam trazila samoinicijativno jer mi se negdje sa 3 mj. ucinilo da desnu rukicu vise podize, međutim to se odmah razvojno korigovalo a on je stalno super napredovao, fiz. i pedi su bili prezadovoljni do sad, kad je ovo uočeno.
nema razlike u tonusu i ostalo je sve dobro, veoma je napredan, okreće se munjevitom brzinom T-L, L-T, odize se ispruženim rukicama i oslonjen na otvorene šakice, čak je počeo i vojnički puzati zadnjih par dana. Zato nam je ovo bilo iznenađenje, jer nas je svojim napretkom zavarao, i fiz. kaze da je bilo tesko zapaziti ovako nesto.
u cetvrtak krecemo sa vjezbicama.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la nevenera » 24 srp 2012, 17:17

olja, javi se na vježbače da tamo popričamo
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la olja2208 » 24 srp 2012, 18:05