Sada je: 17 tra 2026, 07:22.

muževi sad kad su stigle bebice

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Re: muževi sad kad su stigle bebice

PostPostao/la olja2208 » 26 srp 2012, 11:47

ja si to, zene drage, ne mogu pojmiti, mislim u vlastitoj priči, da MM ništa ne učestvuje, prolupala bih totalno.
i ne bih to prihvatila, ne vidim okolnosti koje bi to mogle opravdati jer obično su 2 ušli u roditeljstvo, i trebaju toga biti svjesni.
i to cijelim putem, jer osim što i mama mora biti zadovoljna i sretna, valja poslati poruku i djeci, da je jedino tako ispravno.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la gilakova » 26 srp 2012, 12:13

:mah
Zadnja izmjena: gilakova; 27 srp 2012, 20:59; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilkillaink » 26 srp 2012, 13:54

gilakova je napisao/la:mene više smeta što je naš odnos u banani, ne bi meni bilo toliko teško oko djeteta da mi je on emotivni suport da pohvali, pomazi, ohrabri...ovako i što napravi meni je sve to bezveze jer meni treba podrška, ne maloj...mala je zadovoljna i sretna...

TOČNO TO!!!
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 26 srp 2012, 15:13

gilakova je napisao/la:kažem ali očito nedovoljno...pa šta imam govorit nije ćorav?!?!?!?!!!!!! ide mi na živce ovih dana intenzivno i intenzivno sam ljuta na njega i bijesna i treba mi nešto da po tom raspalim šakama ili da urlam s vrha zgrade....ja ne mogu reći da on ne radi ništa oko male...lagala bih, nije to...mene više smeta što je naš odnos u banani, ne bi meni bilo toliko teško oko djeteta da mi je on emotivni suport da pohvali, pomazi, ohrabri...ovako i što napravi meni je sve to bezveze jer meni treba podrška, ne maloj...mala je zadovoljna i sretna...s druge strane on se osjeća zakinutim jer sam ja hladna....bezveze i tako eto vrti svatko svoju storiju...ja neutješna on nezadovoljan...čekam vikend, opet će bit kilometarskih razgovora........
Što se tiče šetnji, N. pati od grčeva i totalno je nepredvidiva...zaista se ne mogu zamislit s vrištećim djetetom na Cvjetnom trgu koju ni sisa ne može utješit...ispalila bih do Trešnjevke
Neve..radi on sve to što si ti rekla...nije problem u tome, problem smo mi....

prvo :hug
da li je i inace tip od pusica, ohrabrivanja, grljenja? da li si ti to trebala i prije? ako nije taj tip ne bih rekla da ce se sada odjednom promijeniti... treba ici postepeno i sa puno ohrabrivanja s tvoje strane...
s prvim djetetom ne bih sama otisla u setnju oko kuce, a kamoli negdje u grad, tako da te skroz razumijem... ;)

ovo "ja hladna"... muskarci to ne kuze... ili zamisle nesto deseto sto nema veze s tim ili im se jednostavno ne da bakcat s tim jer iziskuje emocionalno naprezanje i potencijalne suze i svadje sto im je takodjer gnjavaza... reci mu izravno sto ti tocno treba i sto te smeta, ali ne u svadji i ne preemotivno.

djeca su zaokret za 180 i ako sve ne zaobrnete u tom smjeru oboje bit ce tesko...
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 26 srp 2012, 15:15

olja2208 je napisao/la:ja si to, zene drage, ne mogu pojmiti, mislim u vlastitoj priči, da MM ništa ne učestvuje, prolupala bih totalno.
i ne bih to prihvatila, ne vidim okolnosti koje bi to mogle opravdati jer obično su 2 ušli u roditeljstvo, i trebaju toga biti svjesni.
i to cijelim putem, jer osim što i mama mora biti zadovoljna i sretna, valja poslati poruku i djeci, da je jedino tako ispravno.

ovo potpisujem :luv
s tim da i tata mora biti isto zadovoljan i sretan ;)
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tratinčica1711 » 26 srp 2012, 15:48

Draga, ja sam prije znala dobit i buketić ponekad..a sad ništa. Maženje? Što je to? :ajme Ali on ionako nikad nije bio taj tip, više sam ja to forsirala. Sad kad me lupi po guzici i kaže: di s' ženo? ja znam da je to ljubav na njegov način. (o volim te neću ni pričati. :whew )
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 26 srp 2012, 15:56

Moras shvatiti da hormoni koji tebe peru sada (porod, dojenje...) njega ne peru. On te ne razumije i ne vidi stvari koje ti mislis da bi trebao vidjeti sam od sebe. Iako zvuci bedasto moras mu sve to nacrtati i kao malom djetetu objasniti. Pogledat ga u oci i reci mu da trebas njegovu podrsku, da te zagrli i utjesi jer si umorna i neispavana i tesko ti je kad mala placa a ti joj ne mozes pomoci... samo nemoj mu predbacivati sto ne cita tvoje misli i ne osjeca tvoje emocije jer kao sto rekoh njega dolazak bebe ne drma toliko koliko tebe.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la black_lady » 26 srp 2012, 16:40

Ne mogu oni nas baš razumit, to je valjda tako prirodno.
Imala sam isti problem, pogotovo kad je sveki rekla da neka ga pustim ujutro da spava duže, nije mu lako ipak je dobio dijete :strah . A on došao iz grada u 3 ujutro pa se mora naspavat. Tad je J imala 15 dana i ja sam bila totalno pukla. Dobro sam se izvikala i od tad su me tjerali na spavanje i odmaranje dok mala spava.

Sve u svemu, dobro mi je sestra rekla da se s rođenjem djeteta i muž pretvori u dijete. Treba mu sve reć, stoput objašnjavat, izborit se za sebe. Nemoj žalit razgovarat, ne može on skužit tvoje stanje.
Kad ti kaže da će on malo preuzet nemoj mu govorit da kako će on bez sise... (ovo smo vjerojatno sve radile)... iskoriti priliku za odmor, neće djetetu bit ništa, a i dok god si ti tu za dijete, on ne mora ništa radit.

Nekad mi i smjesti sitnice, npr. mala zaplače a ti kao baš tad moraš na toalet pa ostaneš malo duže. vidit ćeš kako će mu dosadit pa će je uzet i sam smirivat. Za kućanske poslove malo po malo, nemoj ga sad odjednom trebao bi i ovo i ono, normalno je da se izvlači ako navališ na njega. Muškarci, takvi su, ali se isplati radit na njima ;)

I ne traje to samo prvu godinu, treba ih stalno podsjećat, ali je poslije lakše ako se krene na vrijeme s razgovorom.
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dtmb » 26 srp 2012, 16:49

FGilakova vasa bebica je jos mala,friski ste roditelji,sve vam je novo,nemoj se previse zivcirat,doci ce sve na svoje :hug muskarcima u svemu treba vise vremena za prilagodbu
Ukratko da vam kazem svoju pricu.. Mm radi u inozemstvu,u vrijeme kad sam rodila dolazio je doma max 2xmj,kako se blizio rok poroda mene je hvatala panika kako cu ja sve sama..na kraju je to ispalo super,sve sam si organizirala kako pase meni ii bebi,nisam morala razmisljat dal njega zapostavljam zbog bebe,da li sam skuhala ono sto on voli,jesam li preumorna za obican razgovor,kad je dosao doma trudio se oko svega jer ipak nas je rijetko vidao,a meni je stalno govorio kako je ponosan na mene,kako mi se divi..sada dolazi 6,7x mjesecno,uskoro vise nece ni odlaziti,nas bebac je vec pravi momcic,ja vise nisam umorna,moja sisa vise nije non stop u ustima bebaca..tako da se nadam da necemo imati razloga za razvod :lol
Brzic 2011
dtmb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gilakova » 26 srp 2012, 20:10

Zadnja izmjena: gilakova; 27 srp 2012, 21:00; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dtmb » 26 srp 2012, 21:09

A da se ti prva priblizis njemu? ZaGrlis ga ljubis,onako usput dok rucate pogledas ga i kazes da ga volis,sa ti fali,da ti fali vasa njeznost,posaljes mu sms iz sobe u sobu.. Preuzmi inicijativu bar sto se tice vase bliskosti..ali kao sto sam rekla sve vam je to jos frisko,beba mala trazi stalno paznju,sve ce doci na svoje..mnogi muski se navodno i boje tako male djece pa ne zele petljat oko njih..
:lebdi
A 99% muskaraca smatra da radi vise i teze od zene i da je briga o kucanstvu ,obitelji ustvari jedna vrsta welnesa,a mi se jos usudimo zalit i trazit pomoc
Brzic 2011
dtmb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Vicky & Mama » 26 srp 2012, 22:29

Ne znam ni sama di bi svrstala mm... Pomogne ako tražim i oko kuće i oko malenoga, ali neće se sam zaletiti napravit šta :bigno a nekad ga baš triba upilati dok se ne pokrene. Ono šta mene najvise smeta je to šta kad napravi šta ga tražim drži se ka da mi je učinija neku uslugu :gaah čak mi i u kakvoj prepirci zna dobaciti da kako druge žene stignu sve same (i kuću i posa i dite) a da san ja ka razmažena :znoj :whew
I mogu ja njemu objašnjavati i razgovarati s njim koliko oću, ali kad su te stvari u pitanju stalno se vrtimo po istome (a čovik inače uopće nije glupast, dapače), i onda ja u sebi krivim svekrvu šta je napravila od njega, proklinjem odgoj muškaraca u Dalmaciji i kunem se da ću ja sa svojim sinom bolje :hahaha
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 26 srp 2012, 22:32

Vicky & Mama je napisao/la:i onda ja u sebi krivim svekrvu šta je napravila od njega, proklinjem odgoj muškaraca u Dalmaciji i kunem se da ću ja sa svojim sinom bolje :hahaha

ajd i ja cu se ovome nasmijati :lol
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 26 srp 2012, 22:32

Gilakova, iskreno mislim da si i ti jos u soku od rodjenja djeteta, nije to ni tebi jos sasvim sjelo. Cini mi se da ti nisi u miru sama sa sobom, a ocekujes od TM da te vrati u tu nirvanu. Pa ja bi bila sretna da muzu dijete spava u setnji a da ti imas pola sata za odmoriti se. A beba je sada najbitnija, puno bitnija od tebe i od njega i od vas zajedno. I ovi prvi tjedni i mjeseci ce proci za cas, sada ti to mozda ne izgleda tako ali hoce.

Nisi mu mama ali sa stavom kakvog imas sada neces nista postici, samo ces se i dalje lose osjecati.
Imas li elasticnu maramu pa da stavis malenu na sebe i odete tako van. Ili krenete s kolicima, a maramu nosis sa sobom u slucaju njezine shize?
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la DomiMama » 26 srp 2012, 23:43

slazem se s Tanjom... i kako rekoh :hug

a sto se tice "odmaranja" na porodiljnom :ajme :roll
Bornu sam mu znala uvaliti vec na vratima kada bi ulazio u stan nakon posla... i bila bi pritom mrtva umorna (a da nisam npr. kuhala ili imala starije dijete ili nesto slicno) jednostavno me samo dojenje i nosanje iscrpilo...

pobjegla sam na posao odmoriti se nakon sto je imao 7 mjeseci! nema tezeg posla od majke i domacice i jedini nacin da musko to shvati je da ostane sam s djetetom nekoliko dana (bez baka servisa i slicno)... steta sto se to ne moze primjeniti kod bebana koji doje, ali je nacelo slicno... mm se totalno slaze sa ja glede toga (a ima poprilicno zahtjevno/odgovoran posao).

gilakova - a kako funkcionirate vikendima kada je kod kuce?
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: muževi sad kad su stigle b, a ebice

PostPostao/la Suncokret » 27 srp 2012, 08:39

Zajedno smo bili 10,5 god prije rođenja bebe. Veza idealna, sve rješavali razgovorom, bili najbolji prijatelji, a onda šok.........
Nakon Franovog rođenja bili smo potpuni stranci, osjećala sam se užasno, mislila sam da mi se brak raspada, nisam ga više poznavala, totalno smo se udaljili. Činilo mi se da su njemu važni samo njegovi roditelji, jer ipak su oni postali baka i djeda (to su oni non stop pilili pa su i njemu s tim mozak isprali). Inače je on jako vrijedan, sudjeluje maksimalno u kućanskim poslovima, kuha, sprema, a šta mu se onda dogodilo nemam pojma. Kad sam stigla iz bolnice rekao mi je da bi mogla malo više spremati za sobom, zna on da se meni sad kafeniše i to ali moram malo više spremati, to je bilo 4. dan od poroda i 6. dan mog ne spavanja. kad sam mu rekla da jel on normalan šta lupeta, pa rodila sam prije 4 dana, a on na to kaže kako je on upravo došao s posla, i da kad je to bilo kad sam ja rodila, mogla sam se već naspavati. Vodio je računa samo o tome da se udovolji njegovima i da sve "blista" ako neko naiđe. Onda sam pukla i sve mu rekla, ali mirnim tonom, da meni nije važno što su oni postali baka i djed, nego što smo MI postali roditelji, i da mi je jako teško, i kako se osjećam, i da ne mogu sama (jer isto je napomenio da kako to druge žene sve rade) te da ima opciju ili da bake pomažu ili da pomogne on, a pošto oboje ne volimo da nam se itko petlja i mota, sam je došao do zaključka. To mi je bilo najgore vrijem u životu, osjećala sam se jako jadno i bezvrijedno, ali znala sam da problem mogu riješiti samo iskrenošću i smirenim tonom, i od tada je sve dobro. Nesuglasica ima više nego prije, maženja manje, ali sve u svemu je ok.
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gilakova » 27 srp 2012, 09:02

Zadnja izmjena: gilakova; 27 srp 2012, 21:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la black_lady » 27 srp 2012, 09:06

I mi smo se uvijek mazzili i bilo je sve super. S dolaskom djeteta se to totalno smanjilo, s godinama se ništa nije promijenilo. valjda tako treba bit. Ali nije samo on smanjio, i ja sam. Zato su nam posebni oni rijetki trenuci kad uživamo sami.
A čim se zagrlimo pred J odma trči da se hoće i ona grlit, ali neka draže mi je da smo u troje :srca

Prvi mjeseci su najteži, istina, grozni su, ali prođu. Posli nikad više neće sve bit kao prije djeteta. Ali nagrada za sve naše mke, živciranja i rastavljanja (koja postoje i godinama nakon poroda ;) (ne želim te ustrašit, samo da znaš da je to uobičajeno)) je predivna i ogromna. Vidit ćeš, samo da prođu ti najteži prvi mjeseci :kiss
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la newmom » 27 srp 2012, 09:22

gilakova znam kako ti je jer je i moja curica imala grčeve(trajali su 3 mjeseca), pored toga je stalno bljuvala(refluks),
a prvi mjesec skoro uopće nije spavala...i isto me mm nije baš razumio
(OT- nama je pomoglo što smo na nagovor mog brata,a koji je imao isti slučaj sa svojom bebom, našu mrvicu počeli stavljati
spavati na trbuh, i onda je barem počela spavati)

no, složila bih se sa curama da mu stvarno moraš objasniti kako se osjećaš i koliko si umorna, to govorim iz iskustva s mm
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la dtmb » 27 srp 2012, 09:40

Nisi superzena i nitko ti ne zeli drzat prodike,ali mislim da ipak malo pretjerujes,ja sam bila potpuno sama,isla na predavanja, ispite,o pola sata odmora nisam mogla ni sanjati,a to sto kazes da ti ne pada napamet titrati mi izgleda ko inat..poljubit muza prva i grlit ga i nije neko titranje,ali ok tvoja odluka i tvoj zivot..sve smo to prosle neke nesto blazu verziju neke tezu..ne znam koliko imas godina ali sad si zena majka kraljica moras biti cvrsca,beba ti daje snage za sve..bude bolje! Inace ne volim prevelike pekmeze pa cu se odjaviti iz teme,bez zamjerki :mah :kiss
Brzic 2011
dtmb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kaya071 » 27 srp 2012, 09:56

dtmb je napisao/la:a to sto kazes da ti ne pada napamet titrati mi izgleda ko inat..poljubit muza prva i grlit ga i nije neko titranje

Sorry, ali nismo svi isti. Ne mislim da je ovo ikakvo inacenje. Ima zena koje se rode takve da znaju "titrati" oko muzeva. Vole se bacati u zagrljaj, vole cmakati muzeve, vole im govoriti ljubavi, duso, srce, bubu, shmubu, mucko, itd. A, ima zena koje to jednostavno ne mogu. Nisu se rodile takve, a te stvari se ne mogu nauciti. Vjeruj mi, ja sam od tih drugih. Nema to nikakve veze s ljubavlju prema MM, ja jednostavno to ne mogu.
Vjerovatno bi mi bilo lakse da mu se s vrata objesim oko vrata, da mu kazem "ljubavi kako sam te samo pozelila", ali ne mogu. I da ne rikavam na poslu, i da nemam dvoje male djece, opet to ne bih i nisam radila.
I, nije to do mojih 38 godina, ista sam bila i sa 16.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la gilakova » 27 srp 2012, 10:08

Zadnja izmjena: gilakova; 27 srp 2012, 21:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanjabb » 27 srp 2012, 10:13

Nikakve prodike ti nisam davala, niti mi je to bila namjera.
Ja samo citam izmedju redova da si ti sada jako osjetljiva sto je normalno ali da isto tako pises jako ljuto i srdito.

Ako netko nije osoba od titranja onda sam to ja, ali to ne znaci da ne mogu s muzem mirno i otvoreno popricati o stvarima koje me smetaju i koje zelim promijeniti. A zivot me naucio da ako vrlo jasno ne artikuliram svoje stavove i potrebe da ce masa stvari proci mimo mene.

MM radi po 12 sati dnevno. Kad nam se rodilo prvo (i drugo) dijete on je i dalje radio 12sati i skoro pa nacionalni je praznik kad dodje doma prije 20.sati. Dakle moji su porodiljni prosli u tome da sam bila po cijele dane sama s bebom. Puno sam bila vani, setala se, nalazila se s generacijskim mamama iz Zagreba, isle bi na kavu/sok pa tamo nosale bebe, ali barem nismo bile same. Da sam bila sama cijeli dan doma prosvikala bih. Ovako sam nasla svoj ventil da se ispusem, a da to nije bio MM.

Ako ti MM docekujes nervozna jer si nosala dijete cijeli dan, dojila ju i brisala bljuvacku i jedva cekas da se on pojavi kao slamka spasa i onda kad on ne ispuni ocekivanja koja si imala... sta imas od toga? Je, kazu sretna mama sretna beba. Ali nije TM jedini koji te moze uciniti sretnom. To sam ti htjela reci. :hug

I na zalost sve smo mi koje imamo vrlo odrasle muzeve (moj ih npr. ima 47) trebale na pocetku crtati neke stvari, neke zene to rade cijeli bracni zivot jer im je eto tako grah pao s muzjakom. Zato sto muski naprosto drugacije razmisljaju od nas i ne vide stvari koje vidimo mi i ne znaju multitasking.... da ne nabrajam dalje.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la dtmb » 27 srp 2012, 10:18

Kaya071 je napisao/la:
dtmb je napisao/la:a to sto kazes da ti ne pada napamet titrati mi izgleda ko inat..poljubit muza prva i grlit ga i nije neko titranje

Sorry, ali nismo svi isti. Ne mislim da je ovo ikakvo inacenje. Ima zena koje se rode takve da znaju "titrati" oko muzeva. Vole se bacati u zagrljaj, vole cmakati muzeve, vole im govoriti ljubavi, duso, srce, bubu, shmubu, mucko, itd. A, ima zena koje to jednostavno ne mogu. Nisu se rodile takve, a te stvari se ne mogu .
ok ima takvih zena,ali ne mislis li da je onda sebicno to isto trazit od njega :dunno ako nekoj zeni fali njeznosti( ovo sad kazem opcenito,na nikog se ne odnosi) ne mislis da je djetinjasto sjediti zivcaniti,funjakati se jer ju muz ne mazi,meni je to
Stav dive,ja tebe necu pipnut ali zahtjevam od tebe svu paznju svijeta..u jednoj situaciji se borimo za jednakost,emancipacija ,a u drugoj smo nemocne,jadne,same..ako mi se mazi idem se mazit,nismo stranci u braku smo volimo se.. Ali to je samo moje misljenje
Brzic 2011
dtmb
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la black_lady » 27 srp 2012, 10:20

tanjabb je napisao/la:Nikakve prodike ti nisam davala, niti mi je to bila namjera.
Ja samo citam izmedju redova da si ti sada jako osjetljiva sto je normalno ali da isto tako pises jako ljuto i srdito.

Ako netko nije osoba od titranja onda sam to ja, ali to ne znaci da ne mogu s muzem mirno i otvoreno popricati o stvarima koje me smetaju i koje zelim promijeniti. A zivot me naucio da ako vrlo jasno ne artikuliram svoje stavove i potrebe da ce masa stvari proci mimo mene.

MM radi po 12 sati dnevno. Kad nam se rodilo prvo (i drugo) dijete on je i dalje radio 12sati i skoro pa nacionalni je praznik kad dodje doma prije 20.sati. Dakle moji su porodiljni prosli u tome da sam bila po cijele dane sama s bebom. Puno sam bila vani, setala se, nalazila se s generacijskim mamama iz Zagreba, isle bi na kavu/sok pa tamo nosale bebe, ali barem nismo bile same. Da sam bila sama cijeli dan doma prosvikala bih. Ovako sam nasla svoj ventil da se ispusem, a da to nije bio MM.

Ako ti MM docekujes nervozna jer si nosala dijete cijeli dan, dojila ju i brisala bljuvacku i jedva cekas da se on pojavi kao slamka spasa i onda kad on ne ispuni ocekivanja koja si imala... sta imas od toga? Je, kazu sretna mama sretna beba. Ali nije TM jedini koji te moze uciniti sretnom. To sam ti htjela reci. :hug

I na zalost sve smo mi koje imamo vrlo odrasle muzeve (moj ih npr. ima 47) trebale na pocetku crtati neke stvari, neke zene to rade cijeli bracni zivot jer im je eto tako grah pao s muzjakom. Zato sto muski naprosto drugacije razmisljaju od nas i ne vide stvari koje vidimo mi i ne znaju multitasking.... da ne nabrajam dalje.

potpisujem
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Duga » 27 srp 2012, 10:51

Malo vas čitam...
Žao mi je što postove tanjebb shvaćate kao da vam savjete piše Žuži Jelinek, treba samo malo na tren stati, udahnuti i vidjeti šta je pisac, u stvari, htio reći.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Trabakulica » 27 srp 2012, 10:57

Meni se čini da smo malo odlutale sa teme, jer nije naslov "vratimo Gilakovu u nirvanu i urazumimo njenog muža", nego smo tu da pisemo o odnosima između nas i naših muzeva u prvim misecima nakon sta beba dođe.
Čini mi se kao i da se sad tu od nje traži da Ona napravi ovo ili ono i Ona prva da krene do muža...bezzvezze tu smo zbog podrške i solidarnosti, zbog razmjene iskustva, a ne da bi popovale.

I sad da se vratim na temu...prije 2 dana sam ja svoga zbog neke glupe izjave tila gađat čašon(ali nisam :nata ), a posli toga, pa do sad sve super!
Ima boljih dana, gorih i groznih.
Beba je puno na sisi, ja umorna ko pas, njemu možda sve to nije bas najbistrije bez obzira na trud.
Ali kako vidim kod većine od vas bit će bolje!
Kod nas ima punooooo ljubavi! I sigurna sam da će nas to i mala doza razuma održati u ovom kaosu, pa da iz svega izađemo još bolji kao par!
:kiss
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 27 srp 2012, 11:55

Forum je mjesto razmjene iskustava, tapsanja po ramenu i savjetovanja. Njegova velika uloga je i u tome sto vise ljudi znaci i vise pogleda na istu stvar. Nitko ne osudjuje Gilakovu nego joj se zeli pomoci. Svi znamo kako se jako promijeni odnos bracnih partnera kad dodje beba i iz iskustva govorimo kako to prezivjeti. Svidjali se nasi savjeti nekome ili ne, barem dobije neki drugi uvid u situaciju.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la nevenera » 27 srp 2012, 12:29

tanjabb je napisao/la:Forum je mjesto razmjene iskustava, tapsanja po ramenu i savjetovanja. Njegova velika uloga je i u tome sto vise ljudi znaci i vise pogleda na istu stvar. Nitko ne osudjuje Gilakovu nego joj se zeli pomoci. Svi znamo kako se jako promijeni odnos bracnih partnera kad dodje beba i iz iskustva govorimo kako to prezivjeti. Svidjali se nasi savjeti nekome ili ne, barem dobije neki drugi uvid u situaciju.

X

tema je otvorena i ide svojim tokom
dosta, tj većina je rekla da im je bilo isto, dakle nitko ne dijeli savjete i govori kako je njima bilo predivno
one iskusnije su i rekle kako su to prevazišle, u nadi da će neki savjet pomoć. ne vidim da ima popovanja nego savjeta i razumijevanja jer se prošlo isto

a 100 puta su mene razna forumska iskustva naučila da nije sve tako crno i da će bit bolje. jednom :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la tamara1981 » 27 srp 2012, 14:55

Mm nije u0pće p0st0ja0 prvih g0dinu dana nak0n p0r0da...Ja sam sve radila 0k0 bebe,p0 stanu,kuhala,prala a 0n je radi0 i iša0 p0 cugama...pakirala sam,nekad sv0je nekad njeg0ve,stvari nek0lik0 puta.
Mali je ima0 7 tjedana kad sam završila u b0lnici a mm je malca da0 sv0j0j sestri(nije zna0 št0 bi s njim)na čuvanje. :roll
Kad je malac pr0ša0 g0dinu dana mm i ja sm0 sjeli i razg0varali,kakti,ka0 0drasli...k0lik0 je 0n bi0 kriv bila sam i ja...bila sam nerv0zna,živčana,b0lesna,ljuta a u drugu stranu sretna zb0g majčinstva tak0 da mm nisam u0pće primjećivala,trebala,niti mu ikak0 ud0v0ljavala.
Krivi sm0 0b0je,ali da nism0 razg0varali tk0 zna kak0 bi naš brak završi0...i da,0tkad je malac pr0h0da0 njih dva su staln0 u nekim šetnjama...0b0žavaju se
nedavn0 sam 0pet završila u b0lnici ali je 0n 0vaj put bi0 s malcem k0d kuće,pra0 je veš,sprema0 kuću,kuha0 ručak...shvati0 je da nije lak0 biti mama...
P.S.ja sam s malim čest0 išla u šetnje i na kave tak0 da se nisam 0sjećala u t0me zakinuta...izlasci me nisu nikad previše zanimali tak0 da su mi te šetnje bile d0v0ljne
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.