Sada je: 08 kol 2026, 13:27.

Kupujem frižider, trebam savjete

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Kupujem frižider, trebam savjete

PostPostao/la pulse » 24 kol 2012, 11:34

Frižider nam je definitivno odslužio svoje i moramo kupiti novi. Treba mi kombinovani sa zamrzivačem, pa sam išla malo po gradu i gledala šta ima. Kako mi je ovaj koji smo do sad imali Gorenjev kombinovani bio sa 2 odvojena motora, imala sam namjeru da opet kupim neki sa 2 motora. Kod ovog dosadašnjeg je frižider samootapajući, a zamrzivač se mora periodično otapati "pješke" tako da se on zasebno ugasi za to vrijeme. Ono što me je zbunilo je da mi je u jednoj radnji prodavac objašnjavao da sad postoji samo mali broj kombinovanih sa 2 motora, nego se sad uglavnom proizvode po tehnologiji "no frost" pod kojom se podrazumijeva 1 motor za oba dijela i cirkulacija kroz čitav prostor, odnosno "no frost" efekat u oba dijela. Da li sam dobro shvatila da se ni u zamrzivaču onda ne bi trebao taložiti led ili...? I koji su nedostaci zajedničkog motora za oba dijela? Na šta još da obratim pažnju?
pulse
atletičarka

Re: Kupujem frižider, trebam savjete

PostPostao/la titirlica » 24 kol 2012, 11:55

ja blage veze nemam ima li moj frižider dva motora ili jedan, ali znam da ima taj "no frost ", kupili ga prije 3 godine i nikada u ove 3 godine nisam imala led kako u gornjem dijelu tako ni u donjem (zamrzivač) ...sve u svemu jako smo zadovoljni , a rekla bi da smo imali sreće jer nije baš da smo raspolagali nekim znanjem prije kupnje :ajme

edit- marka je whirlpool , u gornjim vratima (hladnjak) ima posudu za hladnu vodu ( praktično), a u zamrzivaću ima ladicu sa kockicama leda ( jaaako praktično)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Barbi » 24 kol 2012, 12:43

I ja imam no-frost, ne taloži se led i ne otapam ga. Imam ga nekih 4 ili 5 godina, prije toga sam imala Gorenje s kojim nisam nikako bila zadovoljna.
Pojma nemam koliko moj motora ima, meni je jedino bilo bitno da je zamrzivač dolje jer njega ne otvaram tako često kao frižider. Ja imam Beko.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Roza » 24 kol 2012, 13:04

I ja iman Beko "no frost" i nisan imala problema sa zamrzavanjen. Ima zamrzivac dole a u gornjem dilu ima onaj "đava" za tocit hladnu vodu
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la pulse » 24 kol 2012, 13:18

Odlično!
Imam još jedan problemčić. Naime ovaj dosadašnji frižider je visok 177cm i iznad njega imam viseći element koji je pravljen tako da ostane nekoliko centimetara lufta iznad frižidera, odnosno nalazi se na visini 181cm. Ali, pošto je mali izbor frižidera visine 175-177, šta mislite da uzmem neki od 180cm kojih ima prilično veći izbor? Da nije možda malo da ostane samo 1cm lufta do tog plakara iznad?
pulse
atletičarka

PostPostao/la Barbi » 24 kol 2012, 13:55

Podigni viseći element na višu razinu :mrgreen i to sam također ja radila jer je stari frižider bio niži.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la ivana7997 » 24 kol 2012, 14:11

da, jedan cm je malo. skrati ili podigni gornji element
ivana7997
Abundija

PostPostao/la pulse » 24 kol 2012, 15:48

E jbg, ako podignem element poremetiću gornju liniju kuhinje :mrgreen . Ako budem morala nešto da radim s njim, onda jedino mogu da ga skratim odozdo :/
pulse
atletičarka

PostPostao/la ivana7997 » 24 kol 2012, 18:17

digni cijelu kuhinju do stropa :mrgreen
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Esperanza999 » 24 kol 2012, 20:36

ne treba ti luft, frižider mora imati mjesta iza (da nije nabijen uza zid) , radi cirkulacije ali s vrha i s bokova mu ne treba lufta, bitno je da ima protok zraka od iza i ispod frižidera.
mi inače imamo stariji model koji nema no frost tehnologiju ali je s dva motora i to mi je dosada bilo super jer mi se često kvari dio gdje je frižider a još uvijek mi se ne kupuje novi pa je lakše kupiti novi termostat/nadopunit plinom ili šta već treba.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Snjeskaa » 24 kol 2012, 23:44

treba ti luft i iznad fridža, ja sam svoj kupila prije cca mjesec dana i piše da treba min.5cm lufta

ja sam isto morala odrezati dio kuhinje :ajme
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopica » 25 kol 2012, 07:52

ja sam već 5 g prezadovoljna whirpoolom.imam njihov i frižider i škrinju i vešmašinu.čista petica
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 25 kol 2012, 09:44

Snjeskaa je napisao/la:treba ti luft i iznad fridža, ja sam svoj kupila prije cca mjesec dana i piše da treba min.5cm lufta

ja sam isto morala odrezati dio kuhinje :ajme

ja mislim da ne treba lufta iznad , motor je odozada i njemu treba lufta da se može hladiti, neki ljudi friždere stavljaju u ormare , kakav oni luft imaju ? :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 25 kol 2012, 09:51

Kako mi je ovaj koji smo do sad imali Gorenjev kombinovani bio sa 2 odvojena motora, imala sam namjeru da opet kupim neki sa 2 motora. Kod ovog dosadašnjeg je frižider samootapajući, a zamrzivač se mora periodično otapati "pješke" tako da se on zasebno ugasi za to vrijeme.

Mislim da smo imali isti ili sličan Gorenjev. Rekla bi po dimenzijama i dva motora. Naš je upravo krepao, i to motor od frizidera, a novi motor se u konačnici ne isplati, pa skoro da ne vidim prednost dva motora osim to što kažeš da kod čišćenja zamrzivača frižider normalno radi.

Tražili smo mrvicu veći i našli Boschov, no frost, mislim da je oko 188 cm visok. Isto nam je bilo nategnuto i na knap staviti taj od dva metra pa smo išli na kompromis. Al tek je kupljen pa ne mogu ništa reći koliko sam zadovoljna.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la bebasastilom » 25 kol 2012, 10:39

Ako je već tema o frižiderima onda ja imam pitanje. Tražimo frižider koji ima filter za vodu na vratima. Ali da ne bude onaj ogroman za dva vrata samo obični. Dal li netko od vas ima takav ili može nešto preporuciti?

Hvala unaprijed!
prvo 2005, drugo u planovima
bebasastilom
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pulse » 25 kol 2012, 12:22

hvala cure :proljece

imam još na par mjesta da pogledam, pa se nadam da će se naći nešto solidno
pulse
atletičarka

PostPostao/la Roza » 25 kol 2012, 15:19

bebasastilom je napisao/la:Ako je već tema o frižiderima onda ja imam pitanje. Tražimo frižider koji ima filter za vodu na vratima. Ali da ne bude onaj ogroman za dva vrata samo obični. Dal li netko od vas ima takav ili može nešto preporuciti?

Hvala unaprijed!

To je moj od Beka, isprid je za vodu a nije onaj ogromni s otvaranjem na dvi strane
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Cathy » 25 kol 2012, 15:39

A koliko vode stane?
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebasastilom » 25 kol 2012, 16:31

Roza je napisao/la:
bebasastilom je napisao/la:Ako je već tema o frižiderima onda ja imam pitanje. Tražimo frižider koji ima filter za vodu na vratima. Ali da ne bude onaj ogroman za dva vrata samo obični. Dal li netko od vas ima takav ili može nešto preporuciti?

Hvala unaprijed!

To je moj od Beka, isprid je za vodu a nije onaj ogromni s otvaranjem na dvi strane

A koji je to model i koji filter koristi, Brita ili neki drugi?
prvo 2005, drugo u planovima
bebasastilom
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.