Sada je: 08 kol 2026, 00:57.

Brzi recepti za neboravkaše

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Brzi recepti za neboravkaše

PostPostao/la Rimaithor » 04 ruj 2012, 15:07

folne, ne mora biti plastika, može i keramika ili staklo ali baš za mikrovalnu (da se ne zagrijava izvana)
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Bubidea » 04 ruj 2012, 15:07

sad sam se sjetila, dok je bio jos puno manji, u vrtic je jos isao, kad god smo setali gradom, a on je ogladnio, nikada nije rekao-idemo u mcdonalds, nego je to uvijek bilo-idemo na fileke, idemo na lignje, idemo na grah :lol
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la JiA » 04 ruj 2012, 15:08

i mi smo od jucer u skupini neboravkasa u dvije smjene :ajme .
prvo, konacno sam kupila mikrovalku.
jucer su imali ostatak od nedjelje ( pohane tikvice, pureci file, rizi bizi ), danas od sinoc ( njoki i teleci gulas ), sutra od veceras grah varivo.
ostavim im u posudicama koje samo tutnu u mikrovalku.

e, da, moram si jos nabaviti te sa poklopcima.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la folne » 04 ruj 2012, 15:15

Rima, jel toga ima svugdje za kupiti? Nisam nigdje naišla da nije plastika, a da piše da je za mikrovalnu tj. ne zagrijava se. :krava
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ivana7997 » 04 ruj 2012, 15:16

ja sam bas danas u dioni vidjela neke posudice za mikrovalnu s pokolopcem, na akciji

da ti kupim, folne? onako, jedan obrok stane

edit: vidi, 0,75 l, 14 kn

http://www.diona.hr/popup.php?link_id=16285
ivana7997
Abundija

PostPostao/la folne » 04 ruj 2012, 15:17

staklene? imam dionu blizu, zaletim se nakon posla.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ivana7997 » 04 ruj 2012, 15:18

uh, ne, ipak je plastika
ivana7997
Abundija

PostPostao/la folne » 04 ruj 2012, 15:24

hvala, svejedno :)
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la kalea » 04 ruj 2012, 15:29

folne je napisao/la:Pa ako u mikrovalnoj može podgrijati knedle od šljiva u kojima je krumpir, zašto ne bi mogla i pire?

ma da, folne, imaš pravo :), ja bih najradije da ne mora podgrijavati ni jedno niti drugo, jer za krumpir barem znam da ga nije dobro podgrijavati.
ali, te posudice za mikrovalnu s poklopcem moram nabaviti... do sad nisam ni čula za to, jer mi je mikrovalna do sad više bila kao ukras i grijač mlijeka, nego bilo što drugo :)
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 ruj 2012, 15:41

idemo na fileke

:hahaha

ima onih frigovera staklenih. mislim, ne griju se s poklopcem, ali hocu reci da su prakticne za spremanje obroka, pa samo skine poklopac i stavi u mikrovalnu ;)

nego, vratimo se na temu. tinica ce se izbezumiti kad vidi ovoliko postova a bez ijednog recepta :lol
napisite koji recept.

a jel vasi vole one neke zdrave priloge (kus-kus, quinou, jecam, zgance??) moji bas ne pa se prilog obicno svodi na krumpir, rizu, tjesteninu. a jel jedu kakvu salatu? i kako tu salatu ostavljate? pretpostavljam pripremljenu inace ostane nepojedena
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la ivana7997 » 04 ruj 2012, 15:45

ljetne salate pripremim ujutro, rajcice, krastavce, paprike. ali zelenu ne, zelenu samo ociscenu stavljam u sendvice, tortilje....
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Bubidea » 04 ruj 2012, 15:46

a sto da ti ja pisem?
moj sve jede i trazi salatu i juhu, tak da nije bilo bitno kakvu mu salatu ostavim, ako nema pripremljene, cikle recimo, koju najvise jedemo po zimi, on ce si narezati paradajza.

tinice, ajd napisi koji recept hoces, ne znam, glupo mi pisati recept za saft, pretpostavljam da to svi znaju napraviti ,a mozes ga raditi na ovaj ili onaj nacin, kao god ga napravis, stavis li luka, cesnjaka, paprike paradajza ili ne stavis nesto od toga, dobar je.
tesko mi je pisati recepte za nekoga za koga pretpostavljam da treba bas sve od a-ž napisati, svaki korak, pa si opet mislim, zena je toliko tu na receptima, nesto je sigurno vec i naucila, pa di cu je onda gnjaviti s osnovim postupcima i sastojcima
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la lastavica » 04 ruj 2012, 15:47

Danas sam joj izrezala svježi krastavac na prutiće i ostavila u plastičnoj posudici u frižider. Nadam se da je barem jedan prutić pojela. Svježa paprika nezačinjena isto prolazi. Paradajz ne voli.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 ruj 2012, 15:48

tesko mi je pisati recepte za nekoga za koga pretpostavljam da treba bas sve od a-ž napisati, svaki korak, pa si opet mislim, zena je toliko tu na receptima, nesto je sigurno vec i naucila, pa di cu je onda gnjaviti s osnovim postupcima i sastojcima

samo ti daj s kruskama i jabukama...... i peteljkama :hahaha

inace, bubi, svaka cast na rezanju paradajza za tvoga :yess
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la ivana7997 » 04 ruj 2012, 15:50

sto se zdravih priloga tice, palentu vole. ono sto ostane ispecem sa sirom u pecnici, bude fino i hrskavo, moze se jesti hladno, uz salatu

ostale 'zdrave' priloge koje navodis jedu u popeccima, i to je recimo odlicno ako hocu da pojede nesto fino i zdravo izmedju obroka, obavzeni su sastojak tikvice, luk i jaja, ostalo prema tome cega ima, nekad s mesom, vecinom bez, slanutak, kukuruz.... kako kad. dobro zacinjeno, male hrpice, u ulje ili u pecnicu na pek-papir, specem ujutro, ostavim vani, nekad pojede sve dok mi ne dodjemo, s jogurtom, kecapom....
ivana7997
Abundija

PostPostao/la folne » 04 ruj 2012, 16:04

Ivana, kako u popečke dodaš slanutak i kukuruz? Slanutak skuhani pretpostavljam usitniš nekako, a kukuruz. zrna iz konzerve ili palenta??

One pločice od tikvica i sjemenki su mi odlično ispale i pobrale su ovacije.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Rimaithor » 04 ruj 2012, 16:07

U popečke stavljam i slanutak i kukuruz iz konzerve.
Stavljam i cous cous ;)
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la ivana7997 » 04 ruj 2012, 16:12

iz konzerve kukuruz, slanutak kuham sama, usitnim u sjeckalici.

a stavljam ili zobene pahuljice, ili zob, jecam, kuskus, amaranth, kvinoju, proso, rizu - za bazu. pa onda tikvice i luk, pa onda sto vec nadjem. svakako dodam i sezam i lan, katkad sjemenke suncokreta ali njih moram usitniti da ne skuze jer kao ne vole. a kad ne skuze, vole.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 05 ruj 2012, 08:46

Pa ne mogu vjerovati koliko ste napisale :ajme :ajme
Ja si pak mislila kak ćete se smijati na moju temu jer znate da sam antitalenat za kuhanje... :hahaha

tinice, ajd napisi koji recept hoces, ne znam, glupo mi pisati recept za saft, pretpostavljam da to svi znaju napraviti

Ma ja bi ovak... da svaki dan napišemo kaj smo kuhale i naravno da se stavi DETALJAN RECEPT :liza
Mogu ja prva :hahaha evo jučer navečer skuhala njoke :hahaha i stavila u rajnglu 4 dcl vrhnja za kuhanje, jednu gorgonzolu, tri trokutića zdenka sir i grana padano. ;) dok sam oprala cherry rajčice i napravila ih na salatu, umak je bio gotov i sve sam mu poslije kad se ohladilo spremila u posudice i u frižder. Danas kad dođe iz škole samo si to stavi u mikrovalku i ručak gotov :liza
Danas sam planirala popodne napraviti krumpir gulaš. ;)
zena je toliko tu na receptima, nesto je sigurno vec i naucila, pa di cu je onda gnjaviti s osnovim postupcima i sastojcima
Ajme u kakvoj si ti zabludi :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 05 ruj 2012, 08:57

Moje vole povrće na grilu, jedu sve vrste salata kao i kuhano povrće stoga npr ne forsiram juhu koju ne vole. Žgance ,quinou, nema šanse ko prilog, prilog je povrće, krumpir, riža, tjestenina ali puno češće povrće pogotovo od kad ja tak jedem. :mrgreen

Ne velim da je naš sistem idealan, ali mi je jako bitno da pojede domaće i kuhano i da znam da je pojela. Da joj ostavim da to sama pregrijava ,servira i jede prije škole sigurna sam da od 5 dana 3 ne bi pojela ili bi pojela minimalno, a ja bi računala da je jela.

Na kraju krajeva vi niste ko djeca bacale čušpajze u zahod? :nesvist :zub

Puno mi je bitnija kvaliteta pojednog nego kvantiteta. :kino
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Tinica » 05 ruj 2012, 09:08

A gle...ak neće pojesti ostat će gladan :faca a ja neću imati grižnju savjesti da je dijete gladno zato kaj mu "mačeha" nije ništa dala za jesti.
Da joj ostavim da to sama pregrijava ,servira i jede prije škole sigurna sam da od 5 dana 3 ne bi pojela ili bi pojela minimalno
Ako tak napravi on će ostati gladan ne ja :lol
A poznavajuć njega on sebe previše voli da ne bi pojeo :lol uostalom kuham po njegovj želji tak da ga ne šopam sa alaviltom i zemljknedlima kad znam da ih mrzi kao i mamu mu (uostalom ja to ne bi znala napraviti)...
Ono što ostane imat će za naredni obrok ;) ja u pravilu NIKAD ne bacam hranu...i baš iz tog razloga mi nikad ne kupujemo kruh :lol
Jedino sam mislila sad ima samo mliječni obrok u školi ali to je šnitica paštete i čaja i uvjerena sam da bi on mogao smazati 5 tih šnitica a da ne velim kad dobe griz. :ajme da mu stavim u onu posudicu neku vočku za užinu.... :dunno On ujutro prije nego što ode u školu pojede mlijeko sa onim žitaricama. ;)
Ali brate mili kako je počeo čini mi se da će mi ga jeftinije biti oblačiti nego hraniti :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Miki » 05 ruj 2012, 10:20

baš sam krenula guglati recepte za školarce neboravkaše kad mi je iskočio ovaj topic na novim postovima :klanja

idem proučavati

danas mi dijete prvi put samo podgrijava ručak (tjesteninu s tunjevinom), mikrovalnu kupili prekjučer
današnji ručak sam stavila u debelu staklenu posudicu s poklopcem, nadam se da se neće razletjeti u mikrovalnoj :znoj (odnosno da će skinuti poklopac prije podgrijavanja)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la folne » 05 ruj 2012, 11:20

mensečini da pred novu š.g. opako poraste prodaja mikorvalki, kako koja generacija stasa do neboravka. :lol
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Rimaithor » 05 ruj 2012, 11:28

alaviltom i zemljknedlima
par puta sam čitala, ranit ću se :lol
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la folne » 05 ruj 2012, 11:31

aaaaa, Rima tek kad si kvotala išla sam detaljnije pročitati i skužila o čemu je riječ. mislila sam da je riječ o nekim vitaminima ili napicima ili sličnom zdravom djevreku. :hahaha :hahaha
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Rimaithor » 05 ruj 2012, 11:34

Pa i ja, išla sam po logici pa sam očekivala Alnaturu i Pikovit :lol
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la TmamaKiN2 » 05 ruj 2012, 11:43

Na kraju krajeva vi niste ko djeca bacale čušpajze u zahod?

:dada :oops: i ne samo ručak :ajme

i grah varivo se moze zamrznuti, gulas isto, bez krumpira, moze i juha u male posudice pa si ugrije i popije
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Solea » 05 ruj 2012, 11:53

folne je napisao/la:aaaaa, Rima tek kad si kvotala išla sam detaljnije pročitati i skužila o čemu je riječ. mislila sam da je riječ o nekim vitaminima ili napicima ili sličnom zdravom djevreku. :hahaha :hahaha

i ja isto :lol
Solea
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 05 ruj 2012, 12:04

folne je napisao/la:mensečini da pred novu š.g. opako poraste prodaja mikorvalki, kako koja generacija stasa do neboravka. :lol

da i ja planiram u nabavku

danas si je prvi put na štednjaku zagrijala ručak :znoj
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la beammama » 05 ruj 2012, 12:10

Moji obojica znaju koristiti i plinski štednjak i mikrovalku. Prvo su vježbali uz našu prisutnost npr. ispeći jaja i sl. Sva sreća pa obojica imaju interesa za kuhanje i često pomažu oko pripreme jela ne dođu samo za postavjen stol. Naravno, ništa komplicirano, ali ispeći jaja, skuhati gotove knedle od šljiva (jedu samo s šećerom i vrhnjem, pa ne prže prezle na ulju) znaju sami. Podgrijati nešto u mikrovalnoj ili ispeći kokice u njoj već puno duže.
Po meni, za bilo što samostalno je trebalo početi još u ljetu vježbati uz nadzor i detaljno ih upoznati što od suđa može u mikrovalnu, a što na štednjak i kako pravilno upotrebljavati.
TmamaKiN2 je napisao/la:
Na kraju krajeva vi niste ko djeca bacale čušpajze u zahod?

:dada :oops: i ne samo ručak :ajme

i grah varivo se moze zamrznuti, gulas isto, bez krumpira, moze i juha u male posudice pa si ugrije i popije

Ako se toga bojite, pređite na sistem kuhane večere oko 18 sati, a za ručak nešto što se ne mora podgrijavati: razne vrste salata s rižom/tijestom, krumpir salata, grah salata, hladna pečenja, slane štrudle, punjena peciva....
beammama
burek pod bor

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.