Sada je: 24 lip 2026, 14:02.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Trebamo li ih maltretirati da jedu ili strpljivo stavljati na tanjur i čekati?
... kakav ce odnos to dijete stvoriti prema hrani i hranjenju?? Grozno.
. Od povrca jede malo graska i spinat. Nije to povrce koje mozes jako cesto kuhati. I opet, nista joj ne fali. U vrticu je jednom teta uzela si u zadatak da svu djecu natjera pa pojedu salatu. Moja cura je uredno sve ispovracala, teti je bilo grozno. Ako nece nece, nisam tjerala, ne tjeram. Jos uvijek joj nudim, ona od ija, nadam se da ce doci dan da ce nesto i pojesti od voca.

IINA je napisao/la:Ovak kako tanja piše.
Dijete ti ima 2,5 godine i taman je u fazi da isprobava tuđe živce![]()
Nudi normalne obroke i ako neće-ne mora.
Probaj ignorirati i ne pridavati veliku važnost jelu.
Onda će joj dosaditi.
Jedino je pitanje kako se tete prema tom odnose u vrtiću.![]()
alexandra je napisao/la:IINA je napisao/la:Ovak kako tanja piše.
Dijete ti ima 2,5 godine i taman je u fazi da isprobava tuđe živce![]()
Nudi normalne obroke i ako neće-ne mora.
Probaj ignorirati i ne pridavati veliku važnost jelu.
Onda će joj dosaditi.
Jedino je pitanje kako se tete prema tom odnose u vrtiću.![]()
X
a tetama u vrtiću bi ja ako treba na pismeno dala da se izvole držati mojih pravila. ako neće, ne mora. neka bude gladna.

možda kod nekog to pali,ali ja to nikad nebi radila 

ali tko tu moze biti pametan.
Nisam bas sasvim razumjela iz tvog posta da li ona odbija cijele obroke ili samo odbija odredjene namirnice ali svaki obrok ipak pojede nesto od ponudjenog?
Ali nikako nikako ju nemoj fizicki prisiljavati, gurati na silu hranu u usta, tuci ju jer ne jede ... kakav ce odnos to dijete stvoriti prema hrani i hranjenju?? Grozno.

švrćili je napisao/la:i ne dajem ja zamjenu za ručak. Ako nećeš jesti, ne moraš. ali ako neće ni kada se probudi , pa ni 2 sata poslije. To mi je problem. a muka mi ju ostaviti da toliko gladuje jer je anemična , pa krenila opet u jaslice. Al miša joj njezinog može pojesti kašicu. Možda bi ju stvarno trebalo ostaviti 3 dana pa da vidimo. Srce ti govori jedno, razum drugo

švrćili je napisao/la:ali ako neće ni kada se probudi , pa ni 2 sata poslije. To mi je problem. a muka mi ju ostaviti da toliko gladuje jer je anemična , pa krenila opet u jaslice. Al miša joj njezinog može pojesti kašicu. Možda bi ju stvarno trebalo ostaviti 3 dana pa da vidimo. Srce ti govori jedno, razum drugo

alexandra je napisao/la:
doma imam jednu koja od voća jede samo bananeima 12 godina i cijeli život ima savršenu krvnu sliku.
kao i moja samo što ona jede jabuku,ali jako rijetko 

Ni dan danas ih ne jedem

black_lady je napisao/la:Mislim da hrana treba predstavljat zadovoljstvo, nikako muku...
- pročitaj si i "Hura idemo jesti!" Jespera Jula, neće ti riješiti "problem" ali će ti pokazati da nešto može ili ne mora problem biti 
pokušaj staviti na papir što sve pojede u jednom danu pa možda vidiš da to ipak nije tako malo

sada on jede samo voće, povrće (variva), čisti kruh (ne želi nikakav namaz), rižu i voćne jogurte. nikako ali nikako ne želi meso, ribu, tijesto, niti krumpir
Moja hoće samo meso. A neće kruh cijeli nego koru. Iskreno, ja bi radije da jede voće i povrće nego meso, ni ja ga ne volim. A znam, trebaju mu proteini i to. A malo sira, jaje? Meni prija ne daje malome meso uopće, da jaje, ribu,mislim da je to ok

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.