Sada je: 27 srp 2026, 18:41.

spol djeteta

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

spol djeteta

PostPostao/la galicia » 07 ruj 2012, 11:10

evo mene s jednim nadasve originalnim pitanjem ;) koji spol želite da vam bude beba? i zašto? :mala
ja sam cijeli život govorila da prvo želim imati sina jer sam oduvijek htjela imati starijeg brata, a otkad sam trudna sve više naginjem djevojčici, pojma nemam zašto. možda zato što su u prosjeku nježnije i više se maze i generalno ih ljudi zanimaju više nego dječake. tako da sam na klackalici! :gata vi?
slika
galicia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: spol djeteta

PostPostao/la Vicky & Mama » 07 ruj 2012, 11:20

ja iman sina i jedan dan kad budem opet trudna znan da ću se nadati curici jer bi jako volila imati kćer (već iman i ime za nju :luv )
kad san prvi put bila trudna bilo mi je svejedno (možda san se čak malo više nadala djevojčici jer san odrasla okružena ženama - jakim, pametnim i sposobnim... i jako smo povezane i danas, a muškići su mi bili onako ka neki drugi svit), ali sad ovog svog miška volin više od ičeg i nebi ga minjala za 6 cura :lol
al kad se sve zbroji i oduzme - uistinu mi je svejedno ;)
stvarno ti postane bitno samo da je sve uredu sa malim mišom :luv
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la galicia » 07 ruj 2012, 11:24

da, to mi je jasno, najvažnije je da je zdravo, dobro babe kažu. moja seka ima tri sina i za drugog je već htjela da bude curica, za trećeg posebno i plakala je nakon što je dr. na uzv-u rekao da je muško, ali ga voli više nego išta i sad ne može zamislit da je žensko. to valjda tako ide. :)
slika
galicia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Vicky & Mama » 07 ruj 2012, 11:26

galicia je napisao/la:da, to mi je jasno, najvažnije je da je zdravo, dobro babe kažu. moja seka ima tri sina i za drugog je već htjela da bude curica, za trećeg posebno i plakala je nakon što je dr. na uzv-u rekao da je muško, ali ga voli više nego išta i sad ne može zamislit da je žensko. to valjda tako ide. :)

X baš tako ;)
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la Tinica » 07 ruj 2012, 11:31

Ajoj di si me našla baš danas :hahaha
Baš sam jutros stavljala novi ticker s željom u rozoj boji :luv
Ma sve je to istina, svi se slažemo da je važno da je živo i zdravo ali kad bi baš mogla birati definitivno bi curicu :luv
I Fran je prije 10 godina trebao biti Sara :rolf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 07 ruj 2012, 11:35

:luv :luv za Tinicu i Saru :le
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la tratinčica1711 » 07 ruj 2012, 11:38

I Luka je bio Sara u mojoj glavi do 20. tt :hahaha

Imam dva sina i u obje sam se nadala curici. Treće će isto biti dečko garant :nesvist

Ne preferiram više ženski rod, ali bi htjela imati i jedno i drugo. I ja sam plakala kad sam u 1. tt vidjela pišu, sad u drugoj trudnoći cijeli dan nisam s nikim pričala koliko sam bila ljuta. A sad ih volim najviše na svijetu :luv
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la galicia » 07 ruj 2012, 11:39

tinica, onda mantram i vibram za curicu!! :joy
slika
galicia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lorena82 » 07 ruj 2012, 12:08

ja imam 3 sestre i u prvoj trudnoći sam jako htjela da bude sin jer fakat nemamo muške u obitelji. i rodila sam sina, moja maza. jako se voli maziti i puno je više vezaniji za mene nego za mm. tako smo seke i ja bile tatine, s mamom nismo baš nešto bile povezane u djetinjstvu, tek kasnije dok smo odrasle.
e sad u drugoj trudnoći sam htjela naravno da bude curica. no evo opet nam pišulinac dolazi....već sam se skroz priviknula i bilo bi mi čudno da mi sad vele da je ipak cura.
sad ovaj drugi dečko nam je otvorio put i razmišljanje za 3 dijete (jer želimo opet probat za curicu) a da nosim curicu na 3 dijete nikad ne bi ni pomislili.
naravno da je najvažnije na svijetu da ti je dijete živo i zdravo, ali svatko ima neke svoje skrivene želje.
p.s. i dečki se jako vole maziti
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la petunia » 07 ruj 2012, 13:53

Lorena82 je napisao/la:dečki se jako vole maziti

X

Moj prvi je dječak. Tada mi je bilo apsolutno svejedno što će biti, mooožda sam malo više naginjala dječaku jer bi bio ono kao "stariji brat". Al u biti svejedno mi je bilo.
Sada kad sam ostala trudna mi je na pameti bilo, joj da bar bude curica. Voljela bi imati oboje, da. Ali opet sad se mislim pa i da je opet dečko, super, imam sve spremno u odgovarajućoj boji, znam kako sve funkcionira, sve poznato...
A kad dodjem kod dr na ultrazvuk mi je pitanje spola nekako zadnje na pameti, prvo da mi potvrdi da je sve ovo "važnije" u redu. Valjda smo sve takve.
A u srijedu je taj famozni uzv kad ćemo valjda saznati spol. A ja kao :lebdi :mrgreen
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 07 ruj 2012, 14:00

ja mislim da ne trebam naglašavati kojeg bi spola voljela da mi bude iduće dijete :hahaha

svako dijete je individualno, ja imam 3 dečka i svi su jako različiti... imam jednog tipičnog "muškarčinu" i jednog jako mazastog i nježnog (on je i na uzv-u bio curica do 24-og tt), a i jednog jaako tvrdoglavog (što je opet odlika curica), tako da to ništa nije pravilo
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la snowwhite » 07 ruj 2012, 14:06

ja bi trebala svoj nick promijeniti u boysmama2 :lol

meni da garantiraju ne znam kakvim sve čudima da će četvrto biti djevojčica ne bih pristala. meni je troje dosta :drink
a kao što mi je jednom rekla jedna moja kolegica, inače mama dva dječaka, dečki su zaista veće maze nego curice. barem u ovoj najranijoj dobi. i puno se više vežu za majku. i kod mene je to skroz tako
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Roza » 07 ruj 2012, 14:16

Cili san zivot vise volila musku dicu a kad san ostala trudna tila san da je curica :dunno , neman pojma zasto, naravno bio je decko, brzo san se privikla i sad mi je nezamislivo da je cura. Sljedecem se nadan curici jer bi volila imat oboje al ako bude musko mislin da ce mi to bit manji sok nego sad sta je bio.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zauvijekmama » 07 ruj 2012, 14:42

ja mislim da ne trebam naglašavati kojeg bi spola voljela da mi bude iduće dijete

da citam izmedju redaka?
:lol

ja sam oduvijek htjela curicu...a onda dobijem hahara
jedno su zelje, a drugo stvarnost
da imam troje, vjerojatno bi imala tri sina...nisam ja te srece da dobijem curicu
:znoj
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Lorena82 » 07 ruj 2012, 14:55

mmar je napisao/la:Ali cure ostaju više povezane s obitelji kad odrastu, barem toliko vidim kod ljudi oko sebe. Cure redovitije zovu roditelje, odu ih vidjet, brinu se za njih. Izgleda da su dečki naučeni samo na to da se o njima brine.
Uglavnom ako je snaha ok sa svekrom i svekrvom, onda će i bit nekakvih odnosa, inače frula.
A zetovi poslušaju žene i odrađuju što god trebalo, pa makar se i družit s puncem i punicom :lol

X
toga se i ja bojim. vidim po sebi i mužu. ja se sa mamom i tatom vidim i čujem doslovno svaki dan a mm da ga ne podsjetim mamu si ne bi nazvao 2 tjedna :ajme šta me to ubija. dobro da smo blizu svekra i svekrve i da su nam odnosi dobri jer da nije tako uopće ih ne bi ni vidli.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lamama » 07 ruj 2012, 15:02

ja sam prvom zeljela curicu (nekad prije kao djevojcica htjela prvo da bude sin, zbog tihe patnje koja se zove stariji brat, kojeg nisam imala), i dobila djevojcicu. sa drugim opet vise naginjala djevojcixi, dobila pisulinca. ako bude treca, opet bih voljela curicu. feministkinja, sta cete :cool

a moja nana koja je rodila 3 sina se zaklinje u muski rod. i kaze men: znas koji je to osjecaj kad ga pogledas, covjeka si odgojila :ajme ona je inace protiv zena 100% :nesvist
Lamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lamama » 07 ruj 2012, 15:03

mmar je napisao/la:Ali cure ostaju više povezane s obitelji kad odrastu, barem toliko vidim kod ljudi oko sebe. Cure redovitije zovu roditelje, odu ih vidjet, brinu se za njih. Izgleda da su dečki naučeni samo na to da se o njima brine.
Uglavnom ako je snaha ok sa svekrom i svekrvom, onda će i bit nekakvih odnosa, inače frula.
A zetovi poslušaju žene i odrađuju što god trebalo, pa makar se i družit s puncem i punicom :lol

znate kako se kaze: sa sinovima se zivi, sa kcerima umire :luv
Lamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la laya » 07 ruj 2012, 16:09

Ja sam htjela curicu i dobila curicu :luv
Uopce se nisam mogla zamisliti sa sinom.
I sad bi za koje 2 god jos jednu curicu, ali nije bas tako zarka zelja ko prvi put iako sam se nekako uvjek zamisljala s 3 curice.

A ovo sto pisete je istina ja se s mamom cujem svaki dan i svako malo odem do njih il ona dodje do nas.
A mm je bio mamina maza i cuju se ali svaki tjedan ili svaki drugi, i tako odemo kod njih 1x tjedno.

A i N je velika tatina maza. iako sam ja s njom cjeli dan rjetko kad joj se mazi cim joj tata dodje odmah se ide mazit s njim.
20.06.2009 slika
Nika 18.07.2011 slika
laya
slikofon

PostPostao/la pika26 » 09 ruj 2012, 18:53

nosim dečka i osjećala sam to od prvog dana, ali i dragi i ja smo se nekako nadali više curici, iako je sad ponosan što će biti sin :srca ! Kod nas u obitelji oboje imamo po jednu sestru,a svaka od njih ima po tri sina :) , pa su vjerojatno svi malo više priželjkivali curicu, ali pošto nam je ovo prvi kikač imamo još vremena :)
pika26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diana001 » 10 ruj 2012, 10:29

Ja bih htjela prvu curicu, i od prvog dana sam uvjerena da je curica, valjda neki predosjećaj... :conf
kaže li dok da je dečko ja ću vjerojatno šok doživit, al nema veze ako bude dečko druga će bit curica :dada
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la laya » 10 ruj 2012, 10:50

Ja sam dozivila sok kad je ginekologica na pregledu rekla On.
Ja kazem sta je on?
Kaze gin, ma ne slucajno sam rekla jos se ne vidi.
Onda suti min pa kaze.
Joj moram vam rec cini mi se da je curka ali jos je rano.
I uslika mi slikicu di su rasirene nogice i nista izmedju :luv
20.06.2009 slika
Nika 18.07.2011 slika
laya
slikofon

PostPostao/la mawkish » 10 ruj 2012, 10:59

Meni je dr. rekla ma ovo je curica 90 % ili dečko ima stvarno malu pišu. Reko onda bolje da je cura, nego da mi dijete ima kompleks kad odraste :lol
Mi smo dugo radili na bebi i bilo nam je stvarno svejedno, samo da je sve o.k., al sam primjetila da je muž nekako više bio da prvo bude muško, što je na kraju priznao (kao on nema brata, ima 2 sestre, pa je onda rekao da je bolje da je dečko prvo pa da može kasnije paziti na mlađu seku itd...) a svi ostali su navijali za curu i valjda je :joy
mawkish
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srečica18 » 10 ruj 2012, 13:06

Iskreno meni je svejedno samo da sve bude uredu :kiss :kiss :kiss Imena imamo za oboje tako neka nas obraduje :hahaha :hahaha :hahaha
slika
I believe in angels, something good in everything I see
srečica18
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la cielo » 12 ruj 2012, 12:44

od početka sam imala osječaj da je curica i fakat i je curica,nekako se nemogu zamisliti sa dečkom,ali bi voljela da drugo danas sutra bude dečko.
i kako moj muž kaže sina paziš do 18-e a kćer od 18-e :mrgreen
slika
cielo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la srečica18 » 12 ruj 2012, 13:53

cielo je napisao/la:i kako moj muž kaže sina paziš do 18-e a kćer od 18-e
:hahaha :hahaha :hahaha
slika
I believe in angels, something good in everything I see
srečica18
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Azzul » 14 ruj 2012, 12:40

ja i mm smo tili princezicu, to smo i dobili :luv
jedina loša stvar je da ćemo najvjerojatnije bankrotirat :hahaha
jer kad uđen u dućan s robicon i vidin one volančiće, mašnice, rozne haljinice slijedi pomračenje uma i sljedeće čega se sjećan su vrećice u rukama i minus na banci :ajme
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la latica » 14 ruj 2012, 13:37

ja imam sina i u prvoj trudnoći mi je bilo potpuno svejedno kojeg će spola bit, jer smo ionako planirali imati više djece pa s drugim uvijek imaš šanse da bude drugog spola. a ja bi baš htjela da budu različitog spola, tako da bi sad radije curu, ali ... nekako imam dojam da će bit dečko. uglavnom ja bi htjela kći, ali ne bih htjela princezu, nego - možda si sad želim curu baš iz tog razloga što imam dojam da su mame i kćeri nekako povezanije kasnije u životu nego mame i sinovi ...

IAKO
ako je sudit po mm-u to je totalna laž. on sa svojim starcima radi, ali još se s njima čuje preko dana. nema toga da on mamicu ne nazove, svađaju se oni i svašta - ono normalni raspon odnosa, ali mama se ne zaboravi nazvat :lol npr., kad je negdje na putu i stigne recimo na odredište, uvijek nazove prvo mene, a onda starce ili mene zamoli da im javim da je stigao :lol

boysmama i snow - meni su mame sa tri sina precool, stvarno :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la bebasastilom » 14 ruj 2012, 17:15

Ja u prvoj trudnoci sam zeljela curicu za to sto moja sestra ima dva decka. Na kraju i ja sam dobila sina :-) I onda sam rekla da druga mora mi biti cura ale proslo vec 7 godina i drugog ne ma i na znam da li u opce ce biti. Sad se molim da bi bilo sto Bog da samo da imam jos jedno.
prvo 2005, drugo u planovima
bebasastilom
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Suncokret » 26 ruj 2012, 07:21

Imam sina, naradili smo se dok ga nismo napravili, iako mi je bilo važno samo da bude živ i zdrav potajno sam priželjkivala curicu ioako oduvijek jednostavno znam da ću imati sina (i to dva). Kad razmišljam o drugom djetetu opet bi htjela sina, nemam ništa protiv curica, i stvarno mislim da je spol totalno nebitan, ali voljel abi imati djecu istog spola i male razlike u godinama.

Vezano uz spol jedino se pribojavam onoga o čemu ste već pisali, a to je odnos s roditeljima u starosti. Mada recimo mm je jako blizak sa svojima, i tu mu svaka čast jer nije tipično muško, a nije ni mamin sin.

Fran se već sada iako je mali, mazi samo samnom, i kad je pospan, uplašen, nervozan ide kod mene, a inače nema problema biti s bilo kime.
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bebasastilom » 26 ruj 2012, 07:49

Sto se tice odgoja, decke je puno lakse odgojiti nego cure. I kad postanu tinajderi ne moras se stalno brinuti i paziti. Htjela sam reci da naravno moras se brinuti i za jedno i drugo ali s deckima je lakse :-)
prvo 2005, drugo u planovima
bebasastilom
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.