Sada je: 27 kol 2026, 20:30.

ubod komarca iznad oka

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

ubod komarca iznad oka

PostPostao/la mamocho » 13 ruj 2012, 16:51

Piknuo nas je komarac iznad oka. Prvu reakciju i svrbez smo uspjeli suzbiti jabučnim octom. To mi je inace najbolji nacin kako ublaziti ubod. Ali sada, drugi dan, mjesto uboda ipak otice pa malena izgleda kao boksac sa rasturenom arkadom.

Jel zna netko dali se to moze ublaziti ili jedino mozemo cekati da samo prodje?

Ne svrbi ju, i ne zali se da joj smeta, jedino lose izgleda.
mamocho
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: ubod komarca iznad oka

PostPostao/la tanjabb » 13 ruj 2012, 16:55

Proci ce :p .
Mog je jednom komarac istu noc u kapak i u usnu. Bio je na moru s djedom i bakom. Kad sam dosla za vikend skoro me strefilo na sta mi dijete lici :lol .
Nazgodno je ista mazati jer je oko tu.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mamocho » 13 ruj 2012, 19:34

Hahaha, mora da ga je lijepo bilo za vidjet.
Siroti, kad su tako maleni pa to na njima izgleda grozno.

Nista, cekamo da prodje...a bas se spremamo u posjet baki i dedi za vikend.
mamocho
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrs. eastwood » 13 ruj 2012, 20:16

premještam na bubini :mah
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la lilkillaink » 13 ruj 2012, 22:58

mi smo imali malo kritičniji slučaj uboda komaraca. M je faca bila izobličena od uboda, za oba kapka, po obrazima, čelu po ušima..tigrasti komarci su bili u pitanju..Za područje očiju smo dobili Tobrex mast, za ostale ubode neku kremu iz ljekarne i mazali je samo dva dana dok to ogromanjsko crvenilo tj ljubičastilo nije prošlo, i još claritine sirup radi alergije, pili smo samo dva dana po pola žličice natašte...djetetu se nakon 6 dana vratio normalan oblik lica..
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 14 ruj 2012, 08:19

Ako ste dobili Tobrex znači da se razvila upala ili je bila na pomolu ako je
bio veliki broj uboda.
Kod jednog običnog uboda Tobrex ne znači ništa.
Čekati da prođe. :dada
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la badada » 14 ruj 2012, 11:27

ako baš želiš probati s nečim, probaj s Flocetom, nama pomaže :dada
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 14 ruj 2012, 12:16

Ne znam oko baš da je primjerena.
Moglo bi peći.
Možeš probati pitatai u apoteci smije li fenistil gel na to područje.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 14 ruj 2012, 13:29

Pa ako je na kapku, ne bi trebalo biti problema, samo treba nanjeti sasvim malo kreme i dijete treba biti mirno (možda pokušati dok spava). Ali ako ga ne smeta odnosno može gledati i ne češe - ja ne bih ništa dirala, za dan, dva će već biti puno manje.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Žofa » 14 ruj 2012, 14:15

Moje je dijete na moru ubo komarac u kapak i oko se zatvorilo i naoteklo (baš boksački je izgledalo). Išli smo kod dokice, dala joj je injekciju i neki sirup protiv alergije (ne sjećam se više kako se zvao) i rekla nam da izbjegavamo sunce (to je bilo na moru), objasnila je to nekom povezanošću alergija... Ubrzo je splasnulo. Tada je imala 3 godine. Nikad prije i nikad poslije ništa slično, alergija inače nema nikakvih.
Žofa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lilkillaink » 14 ruj 2012, 14:23

iina da, rekla je dokica da nije tako kako je bilo nebi ništa dala, al bilo je katastrofalno
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamocho » 14 ruj 2012, 14:55

Tako sam i ja kontala. Posto je ubod na arkadi, nije cak niti na kapku, odmah sam namazala jabucnim octom, ali tanko. Nemoguce da bas moze uci u oko, barem ne u kolicini da napravi neku stetu. Mislim da nas je to spasilo od rascesavanja. I barem je nastavila mirno spavati tu noc.

Ali evo citam, npr. za gel od aloe vere da se ne koristi u blizini ociju. A za djecu ispod 2 god. nikako.

Zapravo taj ubod izgleda gore kako vrijeme prolazi. Prvi dan je jos bilo super, piknjica. Ali iduci se to onako prosirilo pa je doslo i do kapka. Tako nam i inace bude sa ubodima nekih komarca, ne svaki put. A danas je vec sve skupa poprimilo i onu crveno ljubicastu boju. To su sve faze oporavka, ali eto, mislila sam mozda netko ima iskustvo kako sve to izbjeci.

Nego da vam ja ispricam super iskustvo kod pedijatrice danas. Bili smo u blizini pa kao ajde da vidim sta ce ona rec.

Pogledala ubod jedno 3 mislisekunde, rekla mmmh, tipkala po tipkovnici jedno 5 min. i rekla da nas ceka krema u ljekarni. Nit da mi kaze sta misli, ili kakva je to krema, nista. Ipak sam pitala dali je to krema koja se inace koristi za ubode. Kaze nije nego je to krema za oci jer se na oku nesmije koristiti nista drugo.

Uzeli smo mast u apoteci i sada citam ja to doma. Neka Maxidex mast za oko, koja se sa kapaljkom stavlja U OKO. Spada u kortikosteroide i u uputi pise da "sigurnost i ucinkovitost primjene kod djece nije dokazana".

Ja mislim da ovo kod nas i nije tako strasno pa cemo mi lijepo cekati da prodje. Dobro je i prosla, stvarno bi bilo nezgodno da joj se oko zatvorilo.
mamocho
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la morena » 24 ruj 2012, 14:40

Mi nedavno iskusili ubod ose u korijen nosa. Taj dan ništa se nije vidjelo osim blage otekline (stavljali smo hladne obloge), ali drugo jutro se probudio s otečenim čelom i otečenim kapcima (izgledao je kao Rocky Balboa nakom meča). Otišli k doktoru i dobio je sirup (antihistaminik) i mast za oči antibiotsku/kortikosteroidnu, s tim da nam je doktor lijepo rekao da je ta mast ustvari protiv upala oka, ali ju je prepisao kako bi se što prije smanjila oteklina oko očiju. Provodimo terapiju od jučer i vidi se poboljšanje. inače dijete ima 2,5 god.
slika slika
morena
nemam door

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.