Postao/la mamocho » 14 ruj 2012, 14:55
Tako sam i ja kontala. Posto je ubod na arkadi, nije cak niti na kapku, odmah sam namazala jabucnim octom, ali tanko. Nemoguce da bas moze uci u oko, barem ne u kolicini da napravi neku stetu. Mislim da nas je to spasilo od rascesavanja. I barem je nastavila mirno spavati tu noc.
Ali evo citam, npr. za gel od aloe vere da se ne koristi u blizini ociju. A za djecu ispod 2 god. nikako.
Zapravo taj ubod izgleda gore kako vrijeme prolazi. Prvi dan je jos bilo super, piknjica. Ali iduci se to onako prosirilo pa je doslo i do kapka. Tako nam i inace bude sa ubodima nekih komarca, ne svaki put. A danas je vec sve skupa poprimilo i onu crveno ljubicastu boju. To su sve faze oporavka, ali eto, mislila sam mozda netko ima iskustvo kako sve to izbjeci.
Nego da vam ja ispricam super iskustvo kod pedijatrice danas. Bili smo u blizini pa kao ajde da vidim sta ce ona rec.
Pogledala ubod jedno 3 mislisekunde, rekla mmmh, tipkala po tipkovnici jedno 5 min. i rekla da nas ceka krema u ljekarni. Nit da mi kaze sta misli, ili kakva je to krema, nista. Ipak sam pitala dali je to krema koja se inace koristi za ubode. Kaze nije nego je to krema za oci jer se na oku nesmije koristiti nista drugo.
Uzeli smo mast u apoteci i sada citam ja to doma. Neka Maxidex mast za oko, koja se sa kapaljkom stavlja U OKO. Spada u kortikosteroide i u uputi pise da "sigurnost i ucinkovitost primjene kod djece nije dokazana".
Ja mislim da ovo kod nas i nije tako strasno pa cemo mi lijepo cekati da prodje. Dobro je i prosla, stvarno bi bilo nezgodno da joj se oko zatvorilo.