Sada je: 06 kol 2026, 23:46.

Auto gume

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Auto gume

PostPostao/la VIPmama » 18 ruj 2012, 12:07

Trebam kupiti četiri LJETNE gume, znači neću ih odmah montirati.

Malo sam gledala slovenske stranice, kako je meni to sve full nepoznato jer ne idemo van, skužila sam samo da su isti modeli po 100-150 kuna jeftiniji u Slo,
dakle nije zanemarivo na četiri gume. U obzir dolazi i kupovina kod nas, ako znate gdje su najpovoljnije ;)

E, sad ako ići u Sloveniju, koja je procedura, od toga jel mogu s osobnom ili vozačkom :zub do plaćanja poreza, carine, čega već...
Zanimaju me svježa iskustva, naravno...
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

Re: Auto gume

PostPostao/la Rimaithor » 18 ruj 2012, 12:16

Isplati se ići u sloveniju.
Odeš s osobnom, iako ja sam prešla granicu BIH s vozačkom na lijepe oči, no ne preporučujem da probaš šarmirati slovence, bosanci su ipak bosanci :lol

Obično ti svi odmah namontiraju gume a stare ostave ili ih prebace u gepek pa kažu jooj kaj su mi gume ostale u gepeku?!?! :p :nata
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la † Sanika » 18 ruj 2012, 12:17

Mi smo bili nedavno, prije ljeta (Brežice - mislim da je bilo http://www.vulkanizerstvo-lasic.si provjerim pa javim). Uglavnom, kako ide 1000 kn po glavi bez carine, a iznos je cca 2200 kn (toliko je bio naš) potrebno je troje punoljetnih u autu, i onda ne plaćaš carinu. Mi smo vodili Maksa (3) pa su nas upozorili na to da nije punoljetan, no progledali su nam kroz prste :lol
Račun uredno pokažeš, i ne zaboravi na povrat poreza :)
Mi smo išli s putovnicama.
Pričekali smo tamo montažu, cca pola sata. Ima neko igralište za klince, pa Maksu nije bilo dosadno :)
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 18 ruj 2012, 12:19

u sloveniji furlan, kod nas molydon
tak ja kupujem, kak sam pri volji i vremenu.
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Zwerka » 18 ruj 2012, 12:20

Ako ces kupovat gume u Slo,ispast ce ti 1 guma besplatno u odnosu na nase cijene.
Morat ces s jos nekim ici preko granice jer mislim da po osobi smijes vozit 1000 kn, al u to nisam sigurna. Isto tako u Slo platis sve 4 gume normalno i onda trazis povrat poreza. Sad,moras pitat u trgovinama na koji nacin to funkcionira. Oni znaju s obzirom da jako puno Hrvata kupuje gume tamo.
Ako si iz Zg-a, provjeri koliko ce ti se isplatit put do Slo s obzirom na potrosnju goriva.

I preko granice mozes s osobnom,obavezno uzmi prometnu od auta jer i nju znaju trazit na granici.
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 18 ruj 2012, 12:22

A i ako se odlucis na put u Slo,obavezno stani u shopping centrima. Hrana je duplo jedtinija nego kod nas ( ne sve al dosta toga ), a i kad su akcije na robu,za klince se znaju naci majice i hlace po svega 1€
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 18 ruj 2012, 13:01

Svakako u Slo, najbolje Bražice koje su ti i jako blizu :dada
Istina da jednu gumu dobiješ gratis kolika je razlika u cijeni.
I požuri, jer ti od 10 mj. budu nesnosne gužve kod vulkanizera tamo.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 18 ruj 2012, 13:25

Eto, već ste mi puno pomogle :)

Mislim da naftu ne moram uračunavati, pa neću tank potrošit (valjda :lol)
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la IINA » 18 ruj 2012, 13:27

Ma jao, pa to ti je bliže nego da ideš u šoping na Žitnjak.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Lena » 18 ruj 2012, 13:58

Sanika je napisao/la: Mi smo vodili Maksa (3) pa su nas upozorili na to da nije punoljetan, no progledali su nam kroz prste :lol

to nigdje ne piše, pa ni u zakonu o carini. dapače, piše članovi obitelji s istom adresom. citiram sa stranica carine:
Zbrajanje prava na oslobođenja u putničkom prometu više osoba

Roba nekomercijalne naravi, u vrsti i količini koja nije namijenjena preprodaji, već osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, oslobađa se plaćanja i carine i PDV-a do vrijednosti 1.000,00 kuna. Oslobođenje se odnosi na svaku osobu – putnika. Na robu vrijednosti veće od navedenih potrebno je obračunati carinu i PDV.

Iznimno, u slučaju da se u prijevoznom sredstvu nalazi više osoba - članova iste obitelji, od kojih svaka unosi raznu robu vrijednosti koja ne prelazi 1.000,00 kuna, iako se oslobođenje odnosi na svakoga putnika pojedinačno, isto se može kumulirati, neovisno od činjenice da li je sva roba navedena samo na jednom računu koji glasi na nekog od njih ili svaki putnik posjeduje pojedinačni račun. No, ova kumulacija nije moguća ukoliko iz karaktera, vrste i količine robe nedvojbeno proizlazi kako će ista služiti isključivo za potrebe jedne osobe.

Primjerice, dozvoljava se primjena olakšica i na raznovrsne predmete vrijednosti 3000 kuna, ako su u vozilu tri putnika člana iste obitelji. Na isti način mogu se primijeniti oslobođenja na četiri auto gume vrijednosti do 4000 kuna, ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze četiri člana iste obitelji, ali isključivo ukoliko su odnosne autogume odgovarajuće prijevoznom sredstvu kojim putnici prelaze granicu. Ukoliko su gume namijenjene za drugo vozilo, putnik mora odgovarajućom ispravom dokazati da je on ili neko od članova obitelji s kojima putuje vlasnik tog drugog vozila.

No, nije moguće jedan predmet dijeliti na više putnika, dakle roba je nedjeljiva, te ukoliko vrijednost jednog predmeta premašuje 1000 kuna, nije moguće razliku vrijednosti prebaciti na drugog putnika, kako bi se primijenila olakšica, već se uvozna davanja moraju obračunati na cijelu vrijednost, dakle nije moguće na dio primijeniti oslobođenja a na razliku obračunati davanja.

dakle, ako ne stavljaš gume na auto, kao što si rekla da nećeš stavljati, trebaš imati u prometnoj naveden taj profil guma. jedna guma ne smije prelaziti cifru od 1000kn. ako je ukupna cifra 3450kn, moraš imati još 3 člana obitelji s istom adresom kao i tvoja u automobilu. eto.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 18 ruj 2012, 14:02

Po carinskim propisima ja bi trebala voditi uz muža i sina i sveki po gume, čak i u sloveniju :lol ne, hvala :lol
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la IINA » 18 ruj 2012, 14:05

:hahaha
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 18 ruj 2012, 14:18

Lena, nama je tako rekao carinik. Nisam izmislila :dunno .
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 18 ruj 2012, 14:20

vjerujem ti, ali sam se od njih već naslušala gluposti kojekakih. neki valjda nisu zakon uzeli u ruke otkad su polagali da počnu raditi. tako je jedan meni htio cariniti kameru jer nisam prijavila privremeni izvoz, a to spada u osobne predmete.
nigdje ne piše da se ne odnosi na djecu. ja sam imala sedmogodišnju kćer i dvije gume. uredno sam mu dala štojer i rekla da smo dijete i ja s iste adrese. a nije rekao.
edit: npr. kod uvoza lakohola i duhana piše jasno i glasnoda se oslobođenje ne odnosi na putnike mlađe od 17 godina.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 18 ruj 2012, 14:28

sanika, evo za možebitni drugi put. jasno i glasno kažu:
Roba nekomercijalne naravi

Predmeti nekomercijalne naravi, u vrsti i količinama koje nisu namijenjene preprodaji, već isključivo osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, oslobađaju se od plaćanja carine, ukoliko njihova ukupna vrijednost ne prelazi 1000 kuna. Oslobođenje se odnosi i na porez na dodanu vrijednost.

Ovo oslobođenje odnosi se na svakoga putnika pojedinačno, a može se primijeniti jedanput dnevno. Predmeti koji prelaze navedenu svotu ili nemaju značenje osobne prtljage, podliježu obračunu i plaćanju carine i poreza na dodanu vrijednost (kao i eventualno posebnog poreza).

Kako je propisano da se olakšice odnose na predmete koji služe za osobnu uporabu putnika, odnosno uporabu njegove obitelji, moguće je i kumuliranje spomenutog iznosa ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalazi nekoliko članova iste obitelji – ali isključivo roditelji, bračni drug i djeca, koji žive u istom domaćinstvu (što se provjerava uvidom u putne isprave), a radi se o raznovrsnim proizvodima očito namijenim njihovim osobnim potrebama, neovisno što je za odnosnu robu ispostavljen samo jedan račun na iznos veći od 1000 kuna.
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIPmama » 18 ruj 2012, 14:31

ma meni bi po gumi izašlo ono vrh vrh 450 kuna u sloveniji.
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la TinkiVinki » 30 lip 2013, 20:58

Zna netko, ima negdje u Zg ili blizu trenutačno nekakvih akcija, sniženja ljetnih guma?
Gdje najpovoljnije kupiti? :znoj
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 17 srp 2013, 14:05

vidi na pneumatik.hr
nazovi ih, obično imaju uvijek nešto povoljno

http://pneumatik.hr/
Vrag nosi Pradu