Sada je: 09 kol 2026, 17:03.

Ne uspjeva mi krema od pudinga

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Ne uspjeva mi krema od pudinga

PostPostao/la Zwerka » 20 lis 2012, 19:33

Dakle,imam recepte u koje ide krema od pudinga, npr. Dunavski valovi, Ledene kocke... Ima ih jos al se ne mogu sjetit a ne da mi se do moje kuharice.
Znam da mi za dunavske valove ide krema od 0,5 l mlijeka i 2 pudinga od vanilije+ secer i na kraju margarin.
I zakuham ja mlijeko, prasak za puding umutim u malo mlijeka i cim ga idem ukuhat i mlijeko, odma se zgruda.
Bez obzira sto odma mjesam pjenjacom, grudiva ima uvijek puno previse.

I kad se ohladi,izmiksam pjenasto margarin sa secerom i u to umjesam ohladjeni puding..

Ali...kud ima grudica,tud mi se margarin nikad, ali NIKAD ne stopi s kremom, tako da se osjete i grudice pudinga i komadici margarina.
Nesto odvratno.

Uglavnom, kad sam prvi put radila Dunavske valove ispali su savrseno, ali svaki iduci put sam ih bacila upravo zbog kreme.

Gdje grijesim??
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Ne uspjeva mi krema od pudinga

PostPostao/la Esperanza999 » 20 lis 2012, 19:42

ja sve odmah pomiješam i tek onda idem kuhati. cijelo vrijeme miješam i bude uvijek super, bez ijedne grudice.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Cathy » 20 lis 2012, 19:57

Ja sam skužila da kada miješam prah od pudinga sa mlijekom moram dodati i šečer, onda mi se ne grudva. I to lijevam ne u vruće nego u mlako mlijeko.
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 20 lis 2012, 20:01

maslac moraš mikserom izraditi prije dodavanja.
0,5l mlijeka za dva pudinga je premalo, za kremu ide 1dl mlijeka manje po pudingu. Dodaj malo više mlijeka u prah i makni s vatre kad ga dodaješ u mlijeko.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la badada » 20 lis 2012, 20:14

a grudice možeš razbiti i štapnim mikserom ;)
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la milka » 20 lis 2012, 22:42

nikako, ali nikako puding stavljat u kipuće mlijeko...treba ga stavit ranije. u toplo i stalno miješat pjenjačom
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noah » 20 lis 2012, 23:59

mislim da je najbitnije dok prah pudinga lagano sipamo u odvojeno mlijeko i pri tom mješamo pjenjaćom i kad se ostatak mlijeka zagrije ovu smjesu lagano ulijevati u vruće mlijeko pri tom isto mješajući pjenjaćom dok se ne zgusne.
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zwerka » 21 lis 2012, 17:12

Esperanza, ako sam dobro razumjela,prasak za puding mjesas u potrebnu hladnu kolicinu mlijeka i sve zajedno ukuhavas??

Cathy, secer uvijek dodajem prahu prije mjesanja s malom kolicinom mlijeka.

Rima,margarin uvijek prije pjenasto izradim i tek onda dodajem kuhan puding u to al nema sanse da bude to to.

mmar,tocno tako i radim kao sto si napisala i eto,ne uspije.

badada,ne bi vjerovala koliko je tu grudica u pitanju..puno previse..

Probala sam i s varijantom da dodam vise mlijeka,jer cim ja pocnem dodavat ta dva pudinga u 0,5 l mlijeka ( u biti u konacnici se zakuhava 0,4 l mlijeka jer mi oko 1 dcl treba da izmjesam s prahom ) to se u sekundi pocne zgusnjivati i grudati bez obzira sto neprestano mjesam pjenjacom..
No, i kad sam dodala vise mlijeka,nije to bilo to.

milka,nisam imala pojma da puding ne ide u vrelo mlijeko.
Ja ga uredno kuhala i dok je provrelo onda bih smanjila vatru i ukuhala puding.
Mozda je fakat do toga
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la cakorka » 22 lis 2012, 07:48

Pratim :kima neusudujem se vise praviti dunavske valove bas zbog ove kreme,meni ispalo skroz zitko :dunno moj brat je komentarisao:kakvi valovi ovo je cunami :lol
sreca moja 2008
slika
cakorka
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Masha » 22 lis 2012, 08:59

zwerka, kad sipaš smjesu razmućenog pudinga radi to u tankom mlazu, istovremeno žustro miješajući ili čak mikserom muti. teća neka ti za to vrijeme ne bude na vatri. kad sve uspeš, vrati na laganu vatru i dalje miješaj dok ti se dovoljno ne zgusne.

maslac/margarin nemoj stavljati u skroz hladnu kremu, nego kad se ohladi toliko da možeš umočiti prst a da nije vruće. onda miksaj dugo, dok ne razbiješ grudice ako ih ima.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Anika30 » 22 lis 2012, 09:28

pozorno pratim i potpisujem zwerku u svemu.
Kad mi treba krema od pudinga, mm ju napravi jer njemu uspijeva, a ja sam ga naučila :|
F. 28.05.2003.* 21.09.2005.M.10.01.2009.T. 15.09.2011.

Bog je bolji organizator

PostPostao/la boysmama » 22 lis 2012, 09:55

ma, ne mora puding ići u toplo mlijeko :ajme onda pola sata čekaš da to sve zakuha pa te opet može neugodno iznenaditi kad naglo krene zgušnjavanje... mlijeko može biti vrelo, dapače, samo ga treba maknuti s vatre minut prije nego se počne ulijevati smjesa... i da, bolje je što se polaganije smjesa dodaje jer tako imaš bolju kontrolu nad zgrušavanjem...

najbolje je Masha sve rekla :zivili

najsigurniji način da ti se ne stvore grudice je da odmah počneš miksati na najsporijoj brzini dok se još nije počelo zgušnjavati, istovremeno polako lijevajući smjesu u tankom mlazu, a onda kad vratiš smjesu na vatru i kad postane gusta, miksaš maksimalnom brzinom, a istovremeno sa plastičnom/silikonskom špatulom skidaš ostatke kreme po ivicama i dnu da ne zagori... i nema šanse da ti se stvore grudice

a ovo za maslac... isto ga ne moraš prije razraditi, to je čista zabluda :dada krema najbolje uspije kad se u mlaku kremu (cca 40-ak °C) direktno umiksava maslac (sa sobne temperature), onda se on pomalo topi u kremi, taman tolikom brzinom da ga uspiješ lijepo homogeno umiksati u puding, a da se komponente ne razdvoje i da krema bude fino kremasta i polutekuća... nakon dva sata u frižideru je ko zmaj

maslac se obavezno razrađuje onda kad ide u hladnu kremu, tad mu treba olakšati sjedinjenje s kremom, ali puno ukusnija i jednostavnija je ova topla varijanta jer ti se u hladnoj kremi može desiti da se maslac ne razmuti dovoljno ako ne miksaš 20 minuta ko luđakinja pa se onda kuži taj okus maslaca u kremi, to mi je fuj :dada
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la mamma4 » 22 lis 2012, 10:14

X na Boysicu! Ja Uvijek puding kuham po uputama na vrećici tj. pomješaš puding s šećerom i par žčica hladnog mlijeka i onda kad ostatak mlijeka zavrije maknem ga sa vatre,ukuham puding stalno mješajući i vratim nazad da se zgusne i dalje mješajući- uvijek uspije bez grudica. A Što se margarina /maslaca tiče,ohladim kremu i u nju narežem margarin sobne temperature i sve to skupa fino izmiksam! Nikad margarin nisam miksala posebno pa dodavala u kremu...
G 2007
M 2011
L 2015
mamma4
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la teutonija » 22 lis 2012, 20:39

Isto potpis na zadnja dva posta s tim da ja gotovo nikad ne stavljam margarin u kreme ,taj dio jednostavno preskočim, :liza i isto je jako fino.
Puding mi nikad nema grudica makar ih ja osobno volim ,a i onu kožicu, ustvari to su mi najbolji dijelovi pudinga. :zubm :lol
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Cathy » 23 lis 2012, 13:14

Možda ti je i do pudinga.
Ja uvijek radim Podravka ili Dr. Oetker i nikada problema. Možda je do sastava vrečice.
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alkemicar » 23 lis 2012, 14:56

ali stapni mikser rijesi grudvice pouzdano :dada
jucer mi se to bas desilo da se pojavilo grudvica i stapnim sam rijesila problem
ja inace maslac nikad prije na umutim nego u mlaku (ne hladnu) kremu dodam i sve bude ok
sinoc se nesto zakompliciralo i sjetim se stapnog i stvarno je sve sredio
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 23 lis 2012, 15:18

Vidim ima tu svega. Ima totalno krivih info i totalno krivih slastičarskih krema. Ima i dobroh savjeta.

Uglavnom zaobiđi margarin i uzmi kvalitetan maslac tj. putar. grudice odatle-nije emulzija dobro napravljena
On ide isključivo u hladnu ili mljaku kremu.

Na 1 litru mlijeka ide oko 6 žlica brašna+ gustina (pol pol) . Gusin daje glatkoću dodatnu.
Na to ide uvijek nešto više od pola putra pa sve do 1 putra. radi teksture i gustoće, za torte na kat ipak treba krema imati svoju gustoću i biti stablina.
Omjere mogu sutra opet provjeriti, al ovo je napamet.

I po meni puding nema što tražiti u kremi. Krema se radi od glatkog brašna i malo gustina, tada nije tako skupa kao od pudinga i nema oduran pudingast okus(to je moj gušt-ja ne volem puding).
Ja ne kužim zakaj raditi puding ako je jednako komplicirano napraviti kremu od gustna i brašna. Bitno je inicijalnu smjesu brašna i mlijeka i gustina razdraditi u malo mlijeka da nema grudica, zatim se još razrijedi i tek se takvo dodaje u vruće mlijko i miješa i prokuha malo. Zatim se hladi i u mlako do hladno doda putar.
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la danni » 24 lis 2012, 09:19

ja to uvijek miskerom miksam, kad dodam margarin u puding, sve miksam mikserom i nema fala :nokti
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 25 lis 2012, 10:09

i to je pametno, uvijek mikserom na lagano da se emulgira
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la Zwerka » 25 lis 2012, 12:23

Čitajući sve vaše komentare, čini mi se da sam skužila gdje sam pogriješila i gdje griješim..

Naime, ja dok razmutim puding sa malo mlijeka, takvog razmučenog sa malo mlijeka i ukuhavam.. Kako je ta količina razmučenog mala, puding i nije nešto tekući, pa se prvo mučim s ukuhavanjem ( trebaju mi 2 ruke da ga ukuham u lonac ), i dok ja počnem brzo mješati pjenjačom, već se on zgrudvao..

Znači, ipak mi se čini da ga moram razmutiti sa malo mlijeka, pa onda dodati još malo mlijeka da postane tekuće, pa da mogu sipati i ukuhavati u lonac bez muke.

A i šta se tiće miksanja margarina...Neću više čekat da se krema skroz ohladi, miksat ću ga u još toplu kremu.

Pčelice maja, evo nama recimo ta " starinska " krema ( kako bi rekla moja sveki ) od mlijeka i brašna ne odgovara.
Najviše nam odgovaraju od zutanjaka ili pudinga.
Zato ja ni ne pečem ne zna koliko kolača- u mojoj kuharici ima jedno 20-tak vrsti koje nama odgovaraju i samo njih i spremam.
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danni » 25 lis 2012, 14:22

zwerka, pa šta ako ti se zgrudva i puding :mrgreen
i njega ona samo izmiksaš :lol
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ančica28 » 29 lis 2012, 20:11

Da te utješim, ni meni ovaj vikend nije uspjela, napravila sam puding kremu kao za kremšnite (s jajima) i nije se stisnula :ajme , ali kolač je bio odličan :liza
Majka jednog sina...
ančica28
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.