Sada je: 09 kol 2026, 22:50.

NJOKI

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

NJOKI

PostPostao/la Tinica » 25 lis 2012, 08:34

Ah...znate mene..da otvaram nove teme samo sa isprobanim stvarčicama tako sad sa sigurnošću mogu reći da sam konačnoooo naišla na najbolje njoke na svijetu :hahaha
Prije nedugo vremena jela sam ih u Italiji i od tada ih tražim ali naravno nikako da ih nađem i jučer uhvatim zadnja dva paketića u Interšparu u Areni. :joy Naravno da sam odmah pitala prodavačicu kad dolazi roba :lol i dal ih stalno imaju i odgovorila mi je da su oni jedini lanac koji drži njihove proizvode... ;)
Dakle curke moje ako volite njoke definitivno nećete požaliti i osjetit ćete a i vidjei razliku ukoliko se odlučite za ove :up http://www.pataro.it/sito_eng.html :liza
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Re: NJOKI

PostPostao/la direktorica svemira » 25 lis 2012, 08:39

Uh, dobro je, već sam se uplašila da opet šokiraš receptima i savjetima :lol
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 25 lis 2012, 08:49

Čuj :liza nemoj da ti sad dajem savjet za petominutni ručak :hahaha zvan "Njoki na posteljici od bijelog umaka" :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 25 lis 2012, 09:39

a ja sam mislila kak ćemo se sad raspisat tko kako i od čega pravi njoke :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Rimaithor » 25 lis 2012, 09:52

latica je napisao/la:a ja sam mislila kak ćemo se sad raspisat tko kako i od čega pravi njoke :lol

I ja :lol Bila sam spremna uvjeriti Tinicu da ne radi njoke s krumpirom, jer imam recept za njoke koji bi čak i ona :lol (ili Nana) s lakoćom svladala :lol
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la folne » 25 lis 2012, 09:54

:lol i ja sam svojedobno stavljala recept za njoke bez krumpira pa sam neki dan vidjela da su u kazalu dobili naziv pariški njoki. :da? :lol
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Tinica » 25 lis 2012, 09:57

A daj curke niste fora :hahaha pa znate da sam ja brzinska kuharica :liza ...ne možete valjda mene zamisliti kak sa valjkom nešto gladim po stolu i još posipavam sa brašnom :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 25 lis 2012, 10:11

ne znam ja tinica, ona musaka nedavno nije bila ništa brzinski, nego baš onako - školski :lol tak bi sad mogla i njoke!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la beammama » 25 lis 2012, 10:15

A ja mislila da tražiš dobar recept, pa da prepišem.
Cure koje rade dobre njoke, može? Bez obzira što nije Tinica tražila?
beammama
burek pod bor

PostPostao/la dunja » 25 lis 2012, 10:21

evo ga

KNEDLE. NJOKI

Kg krumpira
Pola kg brašna oštrog
Kockica putrića
1 žlica soli
1 JAJE

ja ih najčešće radim kad mi ostane pire krumpira, ili ciljano napravim više pirea pa u njega dodam jaje brašna i maslaca po potrebi
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la beammama » 25 lis 2012, 10:26

Sad ću ja s podpitanjima: koliko je otprilike kockica putrića (oko žlice ?)
beammama
burek pod bor

PostPostao/la milka » 25 lis 2012, 10:29

nema njoka do mijih i onih koje radi moj brat, ni jedni kupovni im ne mogu bit ravni :basnecu

beamama, nema ti tu baš egzaktne količine. sve ovisi kakav je krumpir
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dunja » 25 lis 2012, 10:29

kockica putrića - misli se na onu kupljenu u dućanu, onaj mali mali paketić, mislim da ima 5 grama
ali ti kad mijesiš tijesto možeš sama dodati po potrebi što vidiš/osjetiš da ti fali
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la ivanaiv » 25 lis 2012, 10:31

Tinica je napisao/la:Čuj :liza nemoj da ti sad dajem savjet za petominutni ručak :hahaha zvan "Njoki na posteljici od bijelog umaka" :lol

Ja nemam nista protiv savjeta,mozda se razlikuje od mog pa ... :kino
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 25 lis 2012, 10:37

Ivana samo za tebe :liza dok voda kipi za njoke u drugoj posudi uliješ 1/2 vrhnja za kuhanje, malo posoliš, dodaš 1 trokutić gorgonzole, i 3 trokutića zdenka sira ;)
Mi po njokama ili tjestenini obilno posipamo još sa grana padanom i čića mića gotova je priča :lol Umak za prste polizati ;) ali u zadnje vrijeme izbjegavam gorgonzolu pa umjesto nje stavim još 200 grama obične gaude ;) Moja frendica unutra topi mozarellu ali meni žao tog sira :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la folne » 25 lis 2012, 10:43

Njoki bez krumpira

U 1/2 l mlijeka staviti žlicu masti (ili maslaca) i pustiti da zavrije. Maknuti s vatre i u to dodati 25 dag oštrog brašna, malo soli i promiješati. Kad se ohladi dodati dva jaja i uz dodavanje brašna zamijesiti do kraja.

Kraj je kad se tijesto više ne lijepi za prste.

Oblikovati njoke, kuhati kao i sve druge.
Odlični su i kad se smrznuti šibnu u vodu i skuhaju.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Rimaithor » 25 lis 2012, 10:46

Moj recept je za lijene domaćice kojima je mrsko pasirati krumpir, Njoki koji uvijek uspiju :lol

Ja radim od 40dkg brašna (pola oštro-pola glatko) i žlice bijelog griza
Stavim 6 dcl vode zakuhati s 1,5-2 žličice soli i 14 žličica ulja (opet pol maslinovo, pol suncokretovo).
Kad voda zakipi, maknem s vatre i umiješam brašno, vratim na vatru kratko.. kad se malo prohladi dodam dva jaja.
Razvaljati ih treba na oštrom brašnu. Podijelim na 4 dijela i od 4 kobase režem njoke, onako prst debele, samo ih ovlaš protrljam kroz dlanove da postanu oble i bacam na brašno (da se ne slijepi). Kuhaju se dok ne isplivaju, vrlo kratko!!

Original recept je na 20 dag brašna i 3 dl vode al nam je to premalo :mrgreen Naravno, mogu se i smrzavati!
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la ivanaiv » 25 lis 2012, 11:20

Tinica je napisao/la:Ivana samo za tebe :liza dok voda kipi za njoke u drugoj posudi uliješ 1/2 vrhnja za kuhanje, malo posoliš, dodaš 1 trokutić gorgonzole, i 3 trokutića zdenka sira ;)
Mi po njokama ili tjestenini obilno posipamo još sa grana padanom i čića mića gotova je priča :lol Umak za prste polizati ;) ali u zadnje vrijeme izbjegavam gorgonzolu pa umjesto nje stavim još 200 grama obične gaude ;) Moja frendica unutra topi mozarellu ali meni žao tog sira :lol

He,he ovako i ja radim,samo sto i ja stavljam gaudu, ili vrhnje za kuhanje+obicno vrhnje stavim na poprzeni bijeli luk
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 25 lis 2012, 12:12

folne je napisao/la::lol i ja sam svojedobno stavljala recept za njoke bez krumpira pa sam neki dan vidjela da su u kazalu dobili naziv pariški njoki. :da? :lol

tvoji njoki su savršena stvar. ja moram priznati da to tijesto s krumpirom još nisam savladala. to bi mi mogla biti misija nakon vučenog tijesta. :hahaha
čak bi rekla da sam ih ja "prekrstila" u pariške jer sam identičan recept pod tim nazivom našla u kuharici specijaliziranoj za tjesteninu i njoke. :dada
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la black_lady » 25 lis 2012, 12:32

Ja sam uvik mislila da je napravit njoke sa kumpirom grozna stvar, ali kad sam jedanput probala skužila sam da i nije neki problem. Osim šta duže traje.
skuham kumpir u slanoj vodi ko za pire, zgnječim i pričekam da se malo ohladi da mogu misit. Dodam jedno jaje i brašna koliko zatreba. I radim njoke. Kuham ih u provreloj vodi, ubacim ih i gotove su kad se dignu na površinu.

Nije baš neka filozofija, po meni...
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la beammama » 25 lis 2012, 14:41

Ja sam ih radila (krumpirove), ali mi nisu nikad tako fini kao kad nećak napravi (školovani kuhar).
Sad ih već jedno vrijeme nisam sama radila, ali u receptu koji sam ja koristila nije bilo maslaca niti kakve druge masnoće.
Ove bez krumprira nikad nisam, al' mislim da ću probati.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la lara.b » 25 lis 2012, 15:08

Tinica je napisao/la:Interšparu u Areni.

Suseda draga, opet ti i recepti :lol
nego, želiš mi reć da ih nema u sparu u CC1? Ja ne idem u Arenu skoro nikad.
Moram ih sad probat jer ih mali jako voli.
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Fantasy » 25 lis 2012, 16:05

NJOKI, KROKETI njaaaam! Imam pitanje, jel se ovi njoki iz špara mogu pržiti ko kroketi tj. jesu li i onda fini :lol ?
I jel okus ovih bez krumpira sličan krumipirovim? Nisam probala domaće bez krumpira, nekako sam skeptična, ne vjerujem da je to to, pa me razuvjerite, jer nemam volje isprobavati ako mi ne budu ok :liza .
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rimaithor » 25 lis 2012, 16:16

Meni su fini, mekaniji su nego kupovni, s tim da ja jedem samo Ledove valjuške, oni talijanski njoki kaj se kratko kuhaju su mi bljak.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Tinica » 26 lis 2012, 08:20

Lara nigdje ih nema :conf Ni u Super Konzumima, ni u Billi, ni u Mercatoru jedino u tom interšparu u Areni ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 26 lis 2012, 08:44

ja zimi radim njoke od bundeve. nemam neki recept. ispečem komade bundeve i to onda zdrobim (to je umjesto krumpira) i dodam valjda jedno jaje, malo soli i brašna po potrebi. zamijesim, napravim njoke, pobrašnim i onda si ih zamrznem u vrećicama, pa poslije samo vadim iz zamrzivača. jednom to napravim i imamo za 5 puta kroz zimu i gotovo. ne jedemo baš često njoke, a ovi su mi super ...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Adorabla » 26 lis 2012, 10:19

dunja je napisao/la:kockica putrića - misli se na onu kupljenu u dućanu, onaj mali mali paketić, mislim da ima 5 grama

ako je 5 grama onda valjda i povećalom kupuješ :belji

inače radim ko i Dunja ali stavim 5 deka putra (1/5 pakiranja putra) :belji
i često pola količine brašna zamijenim s polentom ili purom.
A kad nam ostane pirea to obavezno umijesimo u krokete za večeru.
Adorabla
Medena

PostPostao/la anlan » 26 lis 2012, 11:50

mi isto samo ledove valjuške, čak ne njihove njoke jer moje dijete kuži neku razliku. ja ne.

nego, jel samo narežete njoke iz zmijice ili ih do kraja obradite. mene je nona naučila raditi one na ribež i samo takvi su mi "pravi". samo što je to dvaput više posla jer se prvo naprave kuglice od svakog komadića, a onda opet jednog po jednog na palac i pređeš preko ribeža. onda dobiju onu rupu u koju ulazi umak.
ovako nekako to izgleda:
slika
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 27 lis 2012, 20:37

anlan je napisao/la:mi isto samo ledove valjuške, čak ne njihove njoke jer moje dijete kuži neku razliku. ja ne.

ja isto kontam razliku! i valjušci mi idu super uz gulaše, pašticade i sl, a njoki uz umake.

nego, sutra se planiram okušati u spremanju njoka i nije mi jasan onaj dio s "orebrenjem" vilicom ili čime? ili ipak da valjuške ostavim?
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Cathy » 27 lis 2012, 21:15

Tinica je napisao/la:Lara nigdje ih nema :conf Ni u Super Konzumima, ni u Billi, ni u Mercatoru jedino u tom interšparu u Areni ;)

A koliko para i koliko grama?
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.