Ja joj ne bi popustila, jer očigledno isprobava granicu. Možda da joj jedino za sada nosiš nešto za jelo.
Sada je: 30 tra 2026, 03:02.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

mmar je napisao/la: Posebno kuži da me vrti oko malog prsta, pa mi npr. pjeva pjesmice ili priča priče, kako je mama ostavila svoju najveću ljubav u vrtiću, ostavljala ju svaki dan, a onda su ju izbacili s posla, pa ju više nije ostavljala.

thinkPINK je napisao/la:mmar ne zeli ona tebe ni slomit ni motat oko malog prsta. ona trazi nazad poziciju koju je imala, a sad osjeca da ju je izgubila jer je u vrticu, odvojena ("odbacena"). i to i govori pjesmicama.
ono sto njoj sada treba kako bi prevladala krizu u kojoj se nasla je stabilnost i dosljednost i naravno puno podrske i ljubavi. i to sve skupa u ravnotezi. ja ju ne bi tjerala da sjedi za stolom nikako vec bi hladno rekla ok, jest ces veceru i gotovo. za vrtic isto, ako nece ne mora. to nek tete rjesavaju ako misle da trebaju. pricu o vrticu skrati. kako ti je bilo, ruzno, ajoj bas mi je zao, bit ce drugi dan bolje i gotovo. ne uvjeravaj ju da nije bilo ruzno niti trazi kontraargumente njenima, jer da to pali vec bi upalilo. nakon vrtica vas dvije ne jurite doma nego se malo procetajte, kratko do parka ili nesto.
i nace ako mislis da niste prema njoj dovoljno dosljedni, probaj to mijenjat za njeno dobro. to naravno ne znaci treniranje strogoce, vec jasno utvrdivanje nekih pravila, za one stvari koje su vam vazne...

Daješ joj izbor a ishod je po tvom. Kako raste izazov je veći!
) - imali smo krasne tete
koje su znale pomoći uključivanju, a ne nametljivo. Popričaj s tetama
. I ovo s izborima pomaže, o da, koju će od 3 ponuđene majice ujutro obući (i svrne pažnju od vrtićke muke i da važnost i osjećaj da nije sve nametnuto)Inače, pokušavamo primjeniti savjet tpne ispitujemo puno oko vrtića, samo ju pokupimo i pitamo starijeg kako je njemu bilo, onda on priča šta su radili, a ona se nekako spontano uključi i sama nabraja onda šta je ona radila, valjda jer ne može slušat nikog drugog osim sebe dok priča
![]()

mmar je napisao/la:.....
Neki dan mi je rekla da je ona moje malo tužno dijete, da sam ja njena mamica, jel ja to znam, a ona je tužna jer mora bit daleko od mene.
I da ona svojih petero djece neće vodit u vrtići jer bi bila tužna kao što je i ona.

mmar je napisao/la:Da samo kažem, da je jela od početka dohrane sve odlično, uglavnom variva i guste juhe, meso u njima, sve povrće, ma sve redom što sam joj dala.
Pa je počela izbacivat svašta, al sve pomalo.
Odjednom više ne voli mrkvu.
Pa onda ni grašak.
I tak malo pomalo, došli smo do toga da ne jede nikakve umake, nikakva variva, samo juhe, ili bistre ili krem ali bez komadića povrća, meso samo pohano ili pileće pečeno, ne u umaku.
Krumpir samo kao pomfri, tjesteninu samo čistu, bez ičega, rižu isto tako, nema šanse da pojede rižu s tikvicama npr. kako god da su sitno naribane.
To sam sama kriva,
tanjabb je napisao/la:ali ne mora sjediti za stolom cijeli dan. Neka sjedi dok vi rucate, a onda makni tanjur i nema nikakve hrane do vecere/uzine, nikakvih oblizeka pogotovo, a za veceru joj opet daj ili ovo od rucka ili sta god joj spremas za veceru. Sto manje drame oko hrane. Budi hladnokrvna.

I to joj isto treba objašnjavat.
mmar je napisao/la:...Dakle ona je tetu nagovarala da žica tatu nek idu u dućan jer je pojela pola, a bila je ogroomna![]()
Kaže mm "ja dođem po nju, a teta mi veli pa dajte tata odvedite ju po kinder jaje, jako je dobra, jela je i igra se sa svima, i grli i ljubi i smije i štajaznam", a mm![]()
Malo je obrlatila tetu onim svojim gumbastim očima.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.