Sada je: 07 kol 2026, 11:35.

trebam recept za lazanje sa špinatom

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: trebam recept za lazanje sa špinatom

PostPostao/la Kaya071 » 15 stu 2012, 08:04

Moze li mi please neko dati dobar recept za besamel. Moj je bezveze. Dobar je za mesnu lazanju jer se tu prakticno i ne osjeti, ali sad sam se nameracila na ovu spinatli lazanju, pa mi treba dobar besamel.

Haj please!
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 stu 2012, 11:05

a ja ti neznam mjere - uglavnom odokativno. na masnoci (nekad maslacu, nekad maslinovom) promjesam žlicu brašna da se stvori masa, onda postepeno dodajem mlijeka.
kad mi je željene gustoce prestajem dodavati mlijeko. ako mi ispadne premalo - nikada ne dodajem ekstra brasna. radje radim dodatnu kolicinu iznova.
kad sam zadovoljna s gustocom, posolim, dodam parmezana i mrvu muskatnog orascica
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Kaya071 » 15 stu 2012, 11:18

Mmmm, njam. Zvuci ko za zakasikavanje. Hvala :kiss .
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la MalaSirena » 15 stu 2012, 11:25

Radim bešamel isto kao i Eastwoodica, samo što ga ja uvijek radim na maslacu (ukusniji je), od začina dodam sol, malo papra i muškatni oraščić te u mlako umiješam jaje do dva i ribani parmezan.

Mrs.Eastwood ''a ja bih sutra zapekla brokule i karfiol s tagliateljama. ima li tko ideju da ih dodatno "probudim"
standard mi je ovako recept kao i za ovaj špinat- bešamel (ali puno manja kolicina), svježi sir (riccta i sl.)...

Meni uz to paše malo popirjanog omekšalog luka luka, na to piletina i malo šunke za okus, ribani sir i vrhnje za kuhanje. Obavezno muškatni oraščić.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Adorabla » 15 stu 2012, 12:17

ja radim velike kolicine (a ti sad dijeli s 4 ili koliko hoces :lol)
ja uzmem vise od pola putra cca 150-200 grama, otopim ga i dodam brasna tako da bude gusto ali da se jos uvijek spaja smjesa kad ju mijesam. Kad se prestane spajati onda ne dodajem vise brasna (glatko). Na tu smjesu polagano uz koristenje pjenjace dodajem mlijeko i to litru i po do cca 2 litre. Za pocetak dodam litru i po.
Mijesam dok ne zakuha te ako mi je pregusto dodajem jos pola litre mlijeka (da bude do 2 litre)
Kada je besamel gotov, dodam cajnu zlicu soli, mljevenog bibera (cca kafenu zlicu) i izribam cijeli muskatni orascic.

Po zelji onda mozes raditi kombinacije tako da pred kraj dodajes npr naribani parmezan ili da dio mlijeka zamijenis npr s ribljom juhom ili ako radis lasagne s lososom onda zamijenis dio mlijeka s vodom u kojoj si kuhala losos itd. Kombiniras po zelji.
Bitno je samo da ti se kada dodajes mlijeko, smjesa ne zgruda (znaci ili stavi malo manje brasna da ulijevas mlijeko u tekuci putar s brasnom ili ugrij mlijeko pa onda lagano dodaj) i pripremi se da mijesas s pjenjacom da se ne zgurda. Poslije mozes s kuhacom da se ne primi za dno, ali u pocetku obavezno pjenjacom.
Adorabla
Medena

PostPostao/la erina » 15 stu 2012, 13:07

E vidiš, nisam nikad probala u bešamel stavljati parmezan ili jaje, valja i to probati :liza
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la mama i ema » 15 stu 2012, 13:58

Ja u besamel uvijek dodajem bijelo vino u omjeru 1/4 vina i 3/4 mlijeka :dunno
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la petunia » 22 stu 2012, 15:26

Samo bih prijavila da sam radila jucer i da je bilo :liza odlicno. Besamel radim ko adorabla, stavila sam ricottu u spinat, od sira stavljala po slojevima pomalo mozzarelle, edamera i parmezana. Ukucani, inace uglavnom mesarosi, svi redom odusevljeni, cak i MM koji inace spinat nemoze vidjeti, trazio repete :mrgreen
Jedino sto inace kuham tjsteninu a ovaj put mi je nestalo moje uobicajene pa sam trknula do prvog ducana i kupila one smecaste barilline lasagne koje se raspadnu ako ih se kuha, pa sam ih stavila sirove i meni to jednostavno nije to, previse osjetim tjeseninu, ko da je ima viska :dunno
Uglavnom ponavljam ubrzo al sa kuhanim lasagnama :p :mrgreen
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rimaithor » 22 stu 2012, 16:55

Nikad ne radim bešamel s manje od 1l mlijeka i 10-15 dkg putra.
Solim, dodajem samo muškatni oraščić i parmezan.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

Prethodna

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.