Sada je: 29 tra 2026, 12:56.

vraćam se onome na čemu su naše bake kuhale. 

lastavica je napisao/la:a imam pitanje i o loncui to običnom
Kad trebam skuhati više juhe nemam dovoljno veliki lonac. Koliki i kakav kupiti?

Lena je napisao/la:lastavica je napisao/la:a imam pitanje i o loncui to običnom
Kad trebam skuhati više juhe nemam dovoljno veliki lonac. Koliki i kakav kupiti?
više juhe je relativan pojam. koliko vas je i jel to juha za jedan ili više dana?
Najveći koji imam je Fisslerov expres od 4,5 l.
i od kakvog materijala.

to je neopisivo i neusporedivo sa ičim drugim. 

Lena je napisao/la:a onda 6 ili 8L. ja imam juhe za dvaput u mom od 5L.
gledaj inox. ako hoćeš nešto trajnije onda Silit, Fissler, Berghoff, WMF itd.

Hajdi je napisao/la:Ovaj pastry cutter nisam ni ja nigdje vidjela ni našla prijevod ni na hr ni na slo. Super mi je jer zamijesiš prhko tijesto bez da ga griješ rukama, odnosno samo maslac cutterom izradiš u brašnu. http://www.youtube.com/watch?v=QkFkr9f36ZQ
A niš, naručivat ću izvana jednom.

anlan je napisao/la:Hajdi je napisao/la:Ovaj pastry cutter nisam ni ja nigdje vidjela ni našla prijevod ni na hr ni na slo. Super mi je jer zamijesiš prhko tijesto bez da ga griješ rukama, odnosno samo maslac cutterom izradiš u brašnu. http://www.youtube.com/watch?v=QkFkr9f36ZQ
A niš, naručivat ću izvana jednom.
jel se može to raditi i s ovim?
to je prečvrsto tijesto da bi se baš dalo izraditi takvom stvarčicom, barem se meni tako čini. a zašto ne staviš sastojke u zdjelu i mikserom s onim zafrkanim nastavkom ne izradiš toliko da se poveže? znam da ovdje opće omiljeni jamie to radi u multipraktiku. 

Liv Tyler je napisao/la:Gledam malo cijene ovog posuđa što je Lena napisala i oblio me hladan znoj.![]()
A nište teća po teća, komplet.
tu i mene oblije znoj, a ja sam sklona ostaviti malo bogatstvo na rajngle i đevreke za kuhinju.
ismijavalo me se nadugačko i široko u kući kad sam sa službenog puta dovukla guseni lonac i fini beštek.
" (mada ima i u tu kvalitetom neopravdanih cijena, tj. skupoće zbog branda radi. treba malo proučiti "tržište" pa ispliva što je dobro, a što precijenjeno). tako je i s noževima. baratanje s nekvalitetnim nožem je patnja. 
multipraktik je zakon, frrr, frrrrrrr i gotovo

Lena je napisao/la:
lasto, zaboravila sam Lagostinu. oni su imali dobar odnos cijene i kvalitete. imam dva njihova obična i dva ekspresa. oni su mi baš ok, u odnosu na cijenu. jedino ne znam tko ih još drži. znalo se jedno vrijeme u plodinama naći njihovih lonaca (što me ugodno iznenadilo).
).MalaSirena je napisao/la:Lena je napisao/la:
A prhko tijesto radim mikserom (onim zafrknutim dijelom) i bude super (kad narastem, kupit ću si onaj neki multipraktik a la Kenwood).

Lena je napisao/la:MalaSirena je napisao/la:Lena je napisao/la:
A prhko tijesto radim mikserom (onim zafrknutim dijelom) i bude super (kad narastem, kupit ću si onaj neki multipraktik a la Kenwood).
pssst, nemoj reći ovima iz kulta štovatelja jamiea da me ne sačekaju u mraku negdje, ali meni je bolje kad se napravi s mikserom.![]()
![]()
ja sam palačinke radila u tefalovoj teflonki i preporodila se otkad radim u alugus-u. jest da je brate ujedno i teretana za okrenuti palačinku u zraku, ali su mljac. kad koristim toliko malo ulja na teflonu ispadnu mi ko fini brus papir.

ja imam njihov ekspress i super je.Lena je napisao/la:zaboravila sam Lagostinu. oni su imali dobar odnos cijene i kvalitete. imam dva njihova obična i dva ekspresa. oni su mi baš ok, u odnosu na cijenu.

gold dust je napisao/la:trebam silikonske pojedinačne kalupiće za muffine (po mnogim receptima mi ispadne previše smjese za onaj kalup za 12 muffina, i onda moram peći dva puta, a tako bih mogla višak staviti u te kalupiće i ispeći sve odjednom). zna li tko gdje bi toga moglo biti?

Lena je napisao/la:ja sam palačinke radila u tefalovoj teflonki i preporodila se otkad radim u alugus-u. jest da je brate ujedno i teretana za okrenuti palačinku u zraku, ali su mljac. kad koristim toliko malo ulja na teflonu ispadnu mi ko fini brus papir.
. Imam lonac i tavu od gusa pa bi i MM mogao imati teretanu u kuhinji
Ionako je stara njemu ispla na pod 
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.