Zasluzuje li japrak vlastiti topik? Ako ne spojite ga sa sarmom
Uglavnom bi pitala neki recept bas za japrak sa internim bosansko-hercevackim savjetima o pripremi

Hvala

Sada je: 07 kol 2026, 08:01.

bilo kakva usporedba sa sarmom. Japrak je fino, delikatesno jelo, a sarma... sarma je sarma. Dapače ja bih se da me se pita, zanavijek odrekla sarme u korist arambašića.
Adorabla je napisao/la:a sarma... sarma je sarma. Dapače ja bih se da me se pita, zanavijek odrekla sarme u korist arambašića.

Meni se recimo bas taj paradajz ne svidja kod sarme.
) sa suhim rebrima.Adorabla je napisao/la:Meni se recimo bas taj paradajz ne svidja kod sarme.
Adorabla je napisao/la: I naravno vise mi pase rastika od kiselog kupusa
ali možda je do kuharice.
Rimaithor je napisao/la:ja sam jela u Mostaru japrak od vinove loze koji se ne kuha kao sarma, već se u glinenoj posudi ispece u pecnici.
Evo sam proslinila samo kad se sjetim tih malih smotuljaka, ma kakva sarma
imal li kakav recept?
Potica je napisao/la:Adorabla je napisao/la:Meni se recimo bas taj paradajz ne svidja kod sarme.
Koji paradajz kod sarme?
). Kod arambasica i japraka nikada nije suho, nabito meso i fil nego je sve nekako rahlo, mekano. Ok ovisi i o kuharici ali u globalu i da mi najbolja kuharica napravi u sarmi i punjenim paprikama je previse nabitog mesa i tocka 

e ovo već zvuči jako finoimal li kakav recept?

Aleks ti ne znaš kuhati.
al ni baka, ni bake s druge strane (drine
), ni mama, a ni tete, nijesu stavljale paradajz sos u punjenu papriku. eventuališe u ćufte. 

Rimaithor je napisao/la:Sarma s paradajzom i filana paprika bez paradajza

Adorabla je napisao/la:za prvi puta za probati
Adorabla je napisao/la:Mljevenom mesu se doda 2 vrhom pune žlice riže, sol, papar i sitno narezana glavica luka (može i pola), doda se malo ulja, malo mineralne i to je to valjda od začina (možeš i ostalo ako voliš)
Adorabla je napisao/la:poredaš sarmice ali tako da su sve u istom redu (ne da se preklapaju ili idu jedna na drugu)
Adorabla je napisao/la:zaliješ s vodom

)

Adorabla je napisao/la: ja zaklopim lonac odnosno teču odnosno štoveć kad ih kuham
kad ti to napišeš zvuči skoro kao da sam ja napisala 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.