Sada je: 08 kol 2026, 00:29.

Recept za prilog od heljde

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Recept za prilog od heljde

PostPostao/la MalaSirena » 11 sij 2013, 10:28

Nedavno sam u jednom restoranu jela pirjanu heljdu i to je bilo nešto prepreprefino. Htjela sam to ponoviti doma i nije bilo loše, ali nije to -to!

Ja sam pirjala tako da sam prvo zažutila luk, dodala opranu heljdu i kratko popržila, podlijevala vodom i juhom te s malo soka koji mi je ostao od pečenja dok se nije skuhala.

Jesam li je prvo trebala skuhati pa baciti na luk? Ima li tko provjeren način za pripremu heljde?
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Re: Recept za prilog od heljde

PostPostao/la Hajdi » 11 sij 2013, 11:14

Heljda se puno koristi u slovenskoj kuhinji, pa nećeš pogriješiti ako poguglaš recept za "ajdova kaša". Uglavnom se pirja na kapuli ili šalotki, dodaje se povrće i začine po ukusu i zalijeva tekućinom. Može se dodati i gljive. Ne znam kakvu si ti točno jela.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la MalaSirena » 11 sij 2013, 11:19

Hajdi je napisao/la:Heljda se puno koristi u slovenskoj kuhinji, pa nećeš pogriješiti ako poguglaš recept za "ajdova kaša". Uglavnom se pirja na kapuli ili šalotki, dodaje se povrće i začine po ukusu i zalijeva tekućinom. Može se dodati i gljive. Ne znam kakvu si ti točno jela.

Rekla bih da je bila pirjana na luku i vjerojatno soku od pečenja, ali kad sam ja svoju napravila onako kako sam pretpostavila da je bila pripremljena tamo, moja je imala blago gorkast i puno jači okus od restoranske.
Hvala za ovu uputu, budem probala proguglati :) .
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Hajdi » 11 sij 2013, 11:30

U receptima se zalijeva običnom vodom, mislim da je to dovoljno, ne treba ti sok od pečenja.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.