Sada je: 30 tra 2026, 02:57.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

. i ja sam često ljuta na sebe jer se ne znam nositi s njenim histeričnim reakcijama
.
odmaknula se, brojala do 10 da sebe smirim. i samo pazila da se baš ne ozlijedi, ali je ne bi dizala, nego bi maknula potencijalne opasnosti, bez trke, mirno i polako. 

Tako bi i mi, možeš biti ljuta ali ne smiješ tući, razbijati, pljuvati......... Sada je na režanju kada je ljuta, viče: ti si zločesta. Jednom mi je rekla da sam ružna jer sam ju golu dodirnila sa hladnim rukama!!!Ali u osnovi je da dijete tako poludi zbog osjećaja koje mu trebamo pomoći prevladati i naučiti ga da je ok sve osjećati (pa i bijes i neopisivu ljutnju), ali ipak postoje prihvatljiva i neprihvatljiva ponašanja...
Ljuti me zato jer kada počne bacati, ne znam šta će baciti. Baci se na pod, razbija nogama, a imamo mali stan, mora negdje opaliti, nešto razbiti. Sada ju stavim u krevetić jer mi se to čini kao najsigurnija opcija. Kada je na podu, puže na leđima do stola, stolice ili nečega samo da lupa po tome nogama. Al smirila se. A od onog dana( a to tako i biva) i ja sam malo stala na loptu, ja si ne dopuštam da ispalim na nju. 
mala je još i takvi ispadi su normalni za tu dob, ako je dijete takvog karaktera. Moja starija je bila ista takva ,popustilo je iza 4-e godine do 4.5 potpuno prestalo.Sada ima skoro 3 god
.
(ima 9.5 g) Recimo da ponašanje poprimi neku drugu dimenziju. 
. Znači, ipak je karakter a ne naš odgoj??? Mi se stalno pitamo da nismo mi. Da li prestorgi, prepopustljivi. Ustvari, mislim da je mix mene i muža. Samo bi valjda nama lupilo dvi tri odgojne, i utjeralo strah u kosti. a mi idemo drugim putem. Aj, dobro je znati da će proćimala je još i takvi ispadi su normalni za tu dob, ako je dijete takvog karaktera

teutonija je napisao/la: mala je još i takvi ispadi su normalni za tu dob, ako je dijete takvog karaktera.
definitivno
al da je tesko...tesko je

bavi se onda s tim sat-dva
oprosti moram se nasmijati na ovo
bavi se onda s tim sat-dva

[/quote]

- pomaže ponuditi samostalnost u stvarima u kojima je moguća tipa: pokazati kako se jakna zakopčava pa dok prtlja kopčajući, dobivaš na vremenu
i uzimaš zrak koji put. Dok ti nosiš stvari koje je mačak obilježio, zaposliš ju da i ona nešto (ne mora biti toliko prljavo
) ponese s tobom, trikovi tog tipa su meni pomagali recimo.
Pa ni školarci ne uspijevaju tako mirno se zauzeti za sebe.
umjesto brojanja onih kada ih ima.S nepune 3 teško da će se sjetiti zvati nekoga kad ljutnja tako zakuha, ljutnja, nemoć, želja da sve sama napravi, nastavi niz, korijeni perfekcionizma

(avo ovakav je kao ovaj smajlic
).
švrćili je napisao/la:nekada stvarno ne mogu pustiti da se valja. baci se na pod na rivu(neću ni govoriti koliko puta sam kraj nje vidila staklo), ili se baci kraj skala doma i lupa nogama po staklenim vratima. Ona se ne baci ako joj nešto nećemo kupiti već ako nešto ne može napraviti. Puštala sam ja nju da se dere na sred ulice. nema pristupa koji nismo probali.

švrćili je napisao/la: Čak imam i jedan veliki papir u stanu na kojem piše FAZA JE, PROĆI ĆE!
...... malo me podsjeca na ono "pusti je pms joj je"....
.......

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.