još od 9. mjeseca mu je začepljen nosić, što od alergije, što od prehlade, ne može disati, stalno kiše, non-stop je pun nos jer ga ne zna dobro ispuhati.
kako da ga to naučim?
do ove godine nije imao problema s tim, pa nam nije ni trebao nosni aspirator čak ni kada je bio beba. sad odgađam kupnju tog aspiratora jer mi se čini da je prevelik za to, i nadam se da će naučiti ispuhati, međutim, nikako da ga to naučim. već smo poprilično frustrirani radi toga, i on i ja, ne znam više što napraviti, kako mu objasniti, kako postići da pošteno ispuše?
dr. svaki put kaže da nema potrebe za bilo kakvim lijekovima, tražila sam i inhalacije, pa je rekla da mu za običnu prehladicu to ne može dati. prvo je sve pripisivala alergiji, ali alergičan je na pelud ambrozije i sezona je već davno prošla, pa je sad svaki put dijagnoza "prehladica", kao da me ne čuje da je to njemu konstantno (pod tim mislim doslovno konstantno, bez prestanka, niti jednog dana), i da mi je jako bitno da se toga što prije riješimo.
odlučila sam stvar uzeti u svoje ruke, do kraja mjeseca mora biti zdrav radi anestezije, što mislite, jel bi mu pomoglo da kupim aspirator i neki inhalator? koji?
sumnjam na sinuse, jer i ja imam kroničnih problema s njima, i to njegovo mi nekako vuče na to.
ne znam jel bi mogla biti treća mandula? to su još davno spominjali na ORL, da ako bude bilo ponavljajućih upala uha, da će morati operirati. upala uha nema, ali nos je stalno zaštopan, i ponekad curi onako gusto. ne znam više što bih mislila, ni što da više kažem dr. u ponedjeljak idem opet do nje, i ni sama ne znam što joj opet reći, jer će me pogledati onim pogledom i opet reći "znam sve, već ste bili zbog toga, ne znam zašto dolazite samo zbog nosa, to je obična prehladica, dajte mu puno tekućine i jednu jabuku dnevno"
ali mi se te "prehladice" moramo riješiti pod hitno. da sam barem studirala medicinu

)