Ajme cure vi ste mi sad ko čangrizave mame. Samo me špotate i prigovarate: te ne smijem ovo te ne ovak.
Pa ne bum ga sad u trudnoći rješavala, imam premalo vremena i previše umora da se još masirkam.
Ja to unaprijed piiitaaaam da se informiram.
Kaj se tiče toga da masaža nije najnužnija, kod mene npr baš je.
Moj je celulit hormonski vezan i za moj problem PCOS.
recimo prije Lidije i prije mog doseljenja u Poreč, a i nešto kasnije, ja sam bila redoviti jogger, i biciklist.
U zegeu sam jedno vrijeme sve obavljala bikeom, bivši sam sportaš (skokovi u vodu), teški asketa po pitanju hrane (nikakav problem meni nije zdrava prehrana, više protača i masti a manje ugh...), i trčala sam dva do tri puta tjedno (rano ujutro sa frendom i njegovim psima -zakon ), te također teretana. i Zuzi ponekad.
To je trajalo jako dugo razoblje nakon mog prekida sa svakodnevnim treninzima. dakle oko 7 ili 8 godina, sa kraćim prekidima i promjenama rekreacije.
Ali celulit je došao jako baš kada su mi počele i druge promjene od PCOS-a nakon 25-te (mašćenje kose, jača dlakavost, veća mišična masa...)
Zatim sam se masirala i išla na masaže čitav ciklus (12 -14 puta...ne znam brdo) i kod mene je jedino to radilo. Jedino to!
Pazi, ja sam trenirala više od bilo koga koga znam (od rekreativaca) ali celulit je samo masaža spašavala. Ali čim sam stala, vratilo se. Hormoni
Tak da nisam baš totalni tudum za kreme, i celulit i tako te oblike. Samo nikad o tome ne pišem.
A kreme ne kupujem, radim sama, tj uljne mješavine i tonike jer nakon poroda nema vremena za izradu jedne kreme.
Za celulit i strije uljnu mješavinu po receptu Stribora Markovića koristim - jer ima sve komponente: venotonična ulja, lipolitična, za cirkulaciju arterijsku, limun za kapilare... To je komplenta stvar.
Jedna je mješavina koju smiju netrudne žene a sasvim druga trudne i dojeće (nakon 3 mj trudnoće).
Po jačini masažera čini mi se da bi mogao biti od koristi, ne kažem da bi čudotvorno uklonio celulit.
A i ovo kja patkica veli, malo zmrda i nije loš, ne mislim ja da može zamijeniti masažu, ali može možda dobro pripomoć