Sada je: 28 kol 2026, 23:56.

umnjaci...i trudnoca

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

umnjaci...i trudnoca

PostPostao/la penny » 25 sij 2013, 12:55

prije trudnoce nije mi padalo na pamet da bi mi umnjaci mogli zadavat takve probleme...
al eto, valjda mi od nekih hormona umnjaci bas u trudnoci oluce rast i gnjavit
(gornji su mi u prvoj trudnoci nikli do pola i tako ostali-do sad, sad su i oni izrasli)

uglavnom, niko mi je doljnji umnjak i odmah se napravila rupa i boli ko vrag, mm je bas nedavno vadio kod naseg zubara, al on kaze za mene: u trudnoci nikako vadit
i svugdje se moze procitat da se ne vade zbog anestezije, al moze li se ista napraviti...
strah me sad uopce ic kod zubara da nebi nesto radio,pa da boli jos gore....

zanima me ima li tko iskustva s nekakvim radovima na umnjacima...pogotovo u trudnoci
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

Re: umnjaci...i trudnoca

PostPostao/la newmom » 29 sij 2013, 21:14

kao prvo, nadam se da više ne boli

ne mogu ti nešto puno pametno reći, jer gornje sam umnjake morala vaditi kod kirurga još prije no što su uopće izrasli,
daavno prije trudnoća(donji umnjak imam samo jedan, drugi nikad nije niknuo, nema ga)

samo sam došla reći da, premda ni meni moja zubarica nije htjela davati anesteziju za popravak zuba u trudnoći,
znam za dosta trudnica kojima su njihovi zubari bez problema dali anesteziju :dunno možda da se raspitaš?
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la snowwhite » 29 sij 2013, 22:01

ako nije nužno neće ti ga popravljati/vaditi.
odnosno može ti ga popraviti bez anestezije. ovisi o čemu se točno radi to ne bi trebao biti problem. ja sam normalno išla kod zubara u trudnoći. anesteziju i inače izbjegavam pa mi nije trebala. ali mi je nekih tjedan dana nakon poroda puknuo gadno jedan zub, ne umnjak, i trebalo ga je vaditi. bez obzira na dojenje dobila sam anesteziju jer nije bilo druge...još je gori bio oporavak poslije kad ne smiješ tablete protiv bolova :zub
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Lorena82 » 30 sij 2013, 08:43

penny je napisao/la:uglavnom, niko mi je doljnji umnjak i odmah se napravila rupa i boli ko vrag

kakva rupa se napravila? na tom umnjaku koji je niknuo?
u trudnoći nije preporučljivo dobivati lokalnu anesteziju, osim ako je nešto neophodno. ja sam ju u prvoj dobila jer sam imala apsces na jednom zubu i sve je bilo ok. uglavno ne preporučam ti vađenje sad u trudnoći, naročito ako će to morat vadit oralni kirurg.
ako je zub tek nedavno niknuo ne može se odmah pokvariti pa da te on boli. u trudnoći je pod utjecajem hormona gingiva jako osjetljiva, nabujala i sklona upalama.područje osmica je ionako teško dostupno za pranje pa ti se možda upalilo zubno meso oko osmice pa te to boli.
jel krvari taj dio dok četkaš? ne bi bilo loše da posjetiš stomatologa pa ako je upaljeno zubno meso, on ti to može malo raskrvarit i očistit pa da se upala smiri.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la penny » 30 sij 2013, 11:15

snow, ja sam anesteziju primila samo kad sam vadila zivac, inace mi nije trebala jer bi uvijek prije popila nesto protiv bolova i normabel od 2mg, pa sam sve odradjivala bez problema, sad me sve strah da mi popravlja bez ikakvih medikamenata, neznam kolki stres bi si mogla napravit, sto unaprijed sto stvarno od boli..... :ajme

lorena- bas se na njemu napravila rupa...sad mi ocito u trudnoci svi procesi idu ubrzano pa i kvarenje, tako da se u mjesec dana stvorila bas rupa .... a imas pravo za upaljeno meso, svako malo me boli i skroz oko zuba i oko gornjih i donjih kutnjaka s jedne strane
srecom imam onaj tus za zube pa svaki dan s njim cistim, primjetila sam da bas pocne bolit ako jedan dan preskocim pranje, znaci da najvise boli kad se ostatci hrane zadrze
vec dugo nisam primjetila da mi ista krvari, perem s onom specijanom cetkicom sto je meksa i od nekih za djecu, ali mi je i unatoc tome znalo krvariti...kazem...sad vec dugo nije
ja se nis ne kuzim, al mm stalno nesto cita o zubima pa kad mi je pogedao, kaze da ce mi sto posto morat kirurg vadit jer da mi raste prema unutra pa me tjesi da bi mogla zbog toga bit manja komplikacija

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la penny » 30 sij 2013, 11:17

evo, prvi put u zivotu sam se spapcila ic kod zubara...nikad me nije bilo strah i cesto sam isla i samo na kontrole, al sad me prpa pa moram ventilirat tak da pisem...kad sam vec kukavica :mrgreen
so, hvala na svakoj rijeci :kiss

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.