Sada je: 25 kol 2026, 01:36.

Demodikoza oka

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Demodikoza oka

PostPostao/la Kolberg » 29 sij 2013, 13:04

Zanima me sreo li se netko sa demodikozom oka i lječenjem toga. Na hrvatskim sajtovima nisam nista nasla, pa sam jucer nesto našla na vanjskim stranicama. Ovu bolest uzrokuje parazit demodex follicolorum ili demodex brevis (oni inače žive na našoj koži) i on se razmnoži u oku i uzrokuje velike probleme.

Kako ide naša priča? Filip im nesto vise o 3 godine i od 3 mjeseca prošle godine imamo problema sa očima Stalne upale, fotozenzibilnost (koja mu vec onemogućuje normalno funkcjoniranje), pečenje, osjećaj pjeska u očima, nešto nalik ječmencima. Očajni jučer opet završimo u Vingoradskoj i dobijemo novu terapiju, ako ne bude bolje do petka onda bris na klamidiju i preled pod anestezijom. No do sada nijedna terapija nije mu pomogla, a jučer sam pročitala da ovaj parazit u oku uzrokuje to sve a da lječenje ni ljekovima tipa antibiotici, antivirusni, steridi ne daju efekata.
Inače on ima i dermatitis na licu, što zna uzrokovati ovaj isti parazit jer se često nalazi na licu.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Re: Demodikoza oka

PostPostao/la Rimaithor » 29 sij 2013, 13:06

Jel imate psa? :ajme
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Kolberg » 29 sij 2013, 13:13

Ne, mi nemamo životinje. Psi imaju drukčijeg demodexa, ovaj je ljudski. Životinjski se ne prenosi na ljude.
Pitanje je kako nakon pretraga koje će on imati sugerirati lječniku da možda bi to moglo biti to, pošto doktori ne vole dr.googla ;)
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Duga » 29 sij 2013, 15:28

Iskreno, nakon gotovo godinu dana što se mučite, a i oko je u pitanju, ne bih uopće razmatrala kako u celofan zamotati pitanje i servirati ga doktoru; lako meni za nečiji ego kad su ovakve stvari u pitanju :dunno.
Želim vam da što prije to riješite :hug .
Inače on ima i dermatitis na licu, što zna uzrokovati ovaj isti parazit jer se često nalazi na licu.

Reci upravo ovo - dijete ima dermatitis i može li zbog tog parazita doći i do ovakvih infekcija na oku i bez okolišanja bih doktora pitala sve što me kopka po tom pitanju pa da i to ili eliminira ili uzme u obzir.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Kolberg » 01 vel 2013, 16:03

evo kopiram sa geberacijskog..možda će nekom jednom koristiti nasslucaj:

Evo danas smo bili u bolnici. Nakon par traumatičnih pregleda - što za njega, što za nas imamo početnu dijagnozu. Radi se o ulkusu rožnice na dva oka. Jedno oko je u početnoj fazi, drugo vec je dosta zauzeto. Dobilismo proširenu terapiju do ponedeljka. Veli dokica da ce mu ostati ožiljci, srecom nije tako blizu sredine oka, no moramo biti spremni na posljeice. U ponedljak opet na pregled i ona ce se kozultirati sa pedijatrijom da se otkrije uzrok. Ona osobno sumnja na neku sistemsku bolest, no treba sve iskljuciti.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.