No, pokolebala sam se pritisnuta obavezama i krenila ponovo po starom
Sretna sam da nisam vratila kilograme, a sad ponovo skupljam snagu i informacije da se vratim u zonu.
Stoga pomagajte ako možete

Sada je: 28 kol 2026, 17:08.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

thalia je napisao/la:iskreno, ja sam svaki put gladna na zoni i odustanem vrlo brzo.

mamalila je napisao/la:To znam jer sam učila od čovjeka koji jedini u Hrvatskoj ima diplomu a položio je kod dr.Barry Searsa...
mamalila je napisao/la: a položio je kod dr.Barry Searsa koji je vodeći američki znanstvenik na polju nutricionizma.. 1982.g. mu je dodjeljena Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju

Anika30 je napisao/la:Stoga pomagajte ako možete
Javi se u PP ako želiš.

mamalila je napisao/la:Nadam se da sam sve popamtila,jer ne vidim ovdje mogućnost da istovremeno pišem odgovor i vidim druge postove.
mamalila je napisao/la:Eh, sad kako se koriste bjelanjci u prahu... kao brašno ili...to je več druga priča.

ivana7997 je napisao/la:aha, i mlijeko, 1 blok UH.
ivana7997 je napisao/la:
a jedan blok UH je 70 g jabuke?

mamalila je napisao/la:Zanemarimo onu zadnju rečenicu od 333... jer...![]()
Dakle ovo sam htjela reći.Nije bitno kako se obrok zove.Bitno je da nakon 111 ne prođe više od 2 sata,da nakon 222 ne prođe više od 3 sata a da nakon 333 ili 444 ne prođe 5 sati.
Da li će obrok biti sastavljen od 111 obroka , 222 ili će se kombinirati 333 i 111 nevažno je dokle god su poštovana ova pravila + prvi obrok pojesti što prije najkasnije 1 sat po ustajanju, zadnji međuobrok pola sata prije spavanja ili zadnji veliki obrok 2 sata prije spavanja i da se u danu pojede propisani broj blokova.Ne smije se biti gladan . To je bit zone.

ivana7997 je napisao/la:jogurt?
bademe?

nevenera je napisao/la:ja kad sam jela jogurt sam dodavala bademe, jesam onda pretjerala s M?

Jeronim je napisao/la:ivana7997 je napisao/la:jogurt?
bademe?
Jogurt možeš tretirati kao mlijeko.
3 jezgre badema se računaju 1M

nevenera je napisao/la:ja kad sam jela jogurt sam dodavala bademe, jesam onda pretjerala s M?

Jeronim je napisao/la:nevenera je napisao/la:ja kad sam jela jogurt sam dodavala bademe, jesam onda pretjerala s M?
Hajde sad da ozbiljno odgovorim na tvoj post. To što si dodala malo masnoća u obliku badema ne mijenja puno na stvari. Osnovno je da se omjer P/U nije promijenio a on je najbitniji za hormonalni odgovor organizma tj. za lučenje inzulina i glukagona. (Glukagon je hormon kojeg također proizvodi gušterača, potiče ga konzumacija proteina a ima suprotno djelovanje od inzulina). Masnoće u cijeloj priči usporavaju apsorpciju UH iz probavnog trakta (dakle ublažuju inzulinski udar) i daju bolji okus hrani. Zaključak: s malo (pre)više (dobrih) masnoća samo si dodala par kalorija više, drugih "prekršaja" nema.

, zato što sam doma, manje šećem i hrana mi je non stop dostupna.
.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.