Sada je: 17 tra 2026, 07:23.

Jaki gasovi nam ne daju mira

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Jaki gasovi nam ne daju mira

PostPostao/la Podgoricanka » 31 sij 2013, 11:22

Iskra za par dana puni sest mjeseci. Nikada nije bila pospanko, ali zadnjih dvadeset dana se budi bukvalno svakih pola sata uz jake gasove i ocigledno stomačne tegobe. Sisa, drijema, sisa, drijema. i tako do jutra. Dr kaze da je gladna i da uvedem večernji obrok. Ja ne razumijem onda - otkud gasovi i ta dr teorija mi nije logična. Imate li vi kakva iskustva vezano za ovaj problem?
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

Re: Jaki gasovi nam ne daju mira

PostPostao/la boysmama » 31 sij 2013, 11:52

Podgoričanka, cure sa dohrane će ti bolje savjetovati vezano uz doktoričinu teoriju, no ja joj ne bih nikako počela davati večernji obrok iz više razloga: svaka nova hrana je alergenski potencijalna, posebno kod početka dohrane, a onda nije dobro da je obrok navečer jer u slučaju (nedajbože) alergijske reakcije ne stignete reagirati tijekom dana... a onda drugi razlog je opterećenje probavnog sustava po noći, što samo još može dovesti do većih tegoba... to je stara teorija, napuštena iz gore navedenih razloga... vama je ionako upravo vrijeme za prvu žličicu, počnite ju u jutarnjim satima po ps-u pa kako bude išlo

a što se tiče buđenja, tu nemam nekog posebnog savjeta jer ne mogu ovako ocjeniti koji je razlog... moji su se oko 6 mjeseci starosti znali buditi češće jer počinju intenzivnije doživljavati svijet oko sebe i sve ih krene zanimati, a isto je bilo i kod dojenja, otprilike u to doba su tražili svoj mir jer bi im svaka sitnica odvraćala pažnju... no, ovo kod vas mi se čine ipak neke tegobe, a ne čisto uznemiravanje :dunno jesi li nešto novo uvela u svoju prehranu nedavno što dosad nisi jela? tipa nešto napuhujuće sezonski (brokula, kelj, grahorice)?
Zadnja izmjena: boysmama; 31 sij 2013, 11:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 31 sij 2013, 11:53

Draga moja, mi smo pune dvije godine ( od dana rodjena) imali identican problem, koji se javljao tokom noci, jedno vrijeme svakih 15. minuta a kasnije pola sata. Cesto budjenje i uzasno glasni zahtjevi za nesto.
Ista pitanje sam postavljala sebi, odakle takva glasnost ako je pospana/umorna, gladna....???? Odakle joj snaga za plakati satima? To mi je bilo totalno cudno. Prava naucna fantastika koja mi ni danas nije jasna. Nije mi jasno sta se desavalo i zasto?
Prvo sam mislila grcevi???, zatim sam skontala da je ljuta beba, onda sam to dvoje sabrala....vremenom bih nesto novo otkrila.
Bilo mi je toliko tesko da mi je bukvalno od stresa i stalnih sokantnih budjenja pukla roznica oka. No, to nije tema ovog topica. Uglavnom, ako tvoja cura ne promijeni ritam, sumnjam da ces moci sama hendlati.

Na kraju sta reci, osim da tu nema preciznog odgovora.
Ono sto je sigurno, njoj nesto fali. A sta je to, moraces sama da skontas? Da li je zbog hrane, ili treba njeznosti, da li zbog stomacnih ili nekih drugih tegoba....???? , to samo ona zna i dragi Bog.

Sinoc smo kao u 'stara, dobra vremena' imali budjenje i plac. Prvo sam mislala da je zbog dude varalice pa sam onako budnovna trazila je ispod krveta....onda sam onda u 4,00 ujutro ugasila grijanje, da bi oko sest Princeza trazila da je prebacim kod nas u krevet.

Nisam ti puno pomogla a sumnajm da iko moze, osim tebe same. Iskreno, nadam se da je kod vas samo faza, ili skok u razvoj....ili nesto trece. Nesto sto ce vrlo brzo proci.
Ako ne bude, onda sumnjam da ces moci raditi, ili ako hoces, onda ces morati naci soluciju 'nocne dadilje', jer to zna biti i vise nego nepodnosljivo, posebno ako dugo bude trajalo.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Hajdi » 01 vel 2013, 10:49

Podgoričanko, lako moguće da ima neke probavne probleme. Napiši nam više koliko doji, što ti jedeš. Možete pokušati s nekim probiotikom kao što je biogaia.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 01 vel 2013, 13:35

ja ne bih uvela večernji obrok zbog svega gore navedenog, što su cure rekle a i nama su problemi s buđenjem i spavanjem i cicanjem krenuli s dohranom.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Maryem » 01 vel 2013, 20:11

Podgoričnako, evo malo mog iskustva: moja bebica ima 6 mjeseci i 10 dana..od rođenja pa do negdje 4,5 mjeseca je imala grčeve koji su trajali po cijeli dan i noć, jakoo slabo spava i inače.. nakon napunjenih 4,5 mjeseca ostaje problem plinova tj. vjetrova koji ju bude noću, i koliko god ja promijenila svoju prehranu ili izbacila ovo ili ono ništa se nije promijenilo na bolje. Prije tjedan dana sam završila sa davanjem probiotika prolife, dala sam dvije one kutije (suspenzije od 10 ml, pola ujutro pola navečer), ali ne mogu reći da se nešto preokrenulo na bolje. S tim sam krenula jer sam našla na jednom forumu kako je jednoj bebici taj probiotik jako pomogao a isto je imala problema sa plinovima i nespavanjem.
Kad krenem pričati pedijatru o problemima on počne a jeste krenuli s nadohranom, a još niste počeli meso, a povrće, krenite, krenite..i eto..uglavnom, zadnja dva-tri dana joj umjesto zadnjeg obroka dojenje dajem proso ili zob, čisto da vidim hoće li pomoći to da se ne naguta toliko zraka kod dojenja. Da, zaboravila sam napomenuti kako ju dojim od početka i kako sam isprobavala razne položaje pri dojenju i ništa nije pomoglo, a jede halapljivo..
Maryem
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la klarita2 » 01 vel 2013, 22:01

moja pedijatrica kad sam bila zadnji put na sistematskom mi rekla da uvedem večernji obrok griz ili palentu. :conf spominjala nešto šećer noću :conf

E sad, meni je to totalno glupo kuhati joj puru pred spavanje...ne znam koji im je sad to film. To ne radim.
Kad počnem s večernjim obrokom to obično bude čokolino ili keksolino , nikad velika količina i pola sata nakon toga dojenje. Tako da opet doji pred spavanje i ima mliječni obrok.
02.04.2005. KlaraMoj ponos
20.05.2010.MarijaAnđeo najdraži!
20.06.2012. Naš Božji dar Ivana
slika
klarita2
Ne želi biti borg iz zvjezdanih staza

PostPostao/la nevenera » 01 vel 2013, 23:09

čokolino i keksolino nisu najbolji izbor za dijete. paletna ili griz jest ali opet prerano je još za večeru njima.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la klarita2 » 02 vel 2013, 12:54

ja s cokolinom pocnem negdje s 11mj. K sam nakon godine uvela svjeze kravlje mlijeko. nije vise dojila i bilo je sve ok.
ivana np griz ne voli nikako. palentu da.
znam da svatko radi pi svom ali ne mislim da ce im nesto strasnobiti od cokolina. moja seka ga jede citav zivot, a K mi je do 2 godine.

mislim da se nista znacajno nece dogoditi ako su ostali obroci u danu voce, povrce i zitarice uz dojenje dok ide. I kasnije jogurti.
slika
klarita2

PostPostao/la nevenera » 02 vel 2013, 16:00

Tu i tamo nije problem ali je zdravije dati pravu žitaricu nego bilo koji lino jer su puni šećera, imaju veliku kalorijsku vrijednost a malu nutritivnu
postoji zdravija alternativa
Slično kao npr dukatino i pravi jogurt.
No ovo je van teme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la klarita2 » 02 vel 2013, 22:04

znala sam K staviti zlicu cokolina s nekim zitaricama. tako da jojbude ukusno a opet ima zitarice.
znam za secer zato i ne bih svaki dan. Sva sreca moja I prihvaca i ne slatke stvari pa valjda nece biti problema.

ajde , necu vise o tom. bas sam dosadna ;)
slika
klarita2

PostPostao/la Podgoricanka » 11 vel 2013, 13:07

Meryem - potpuno identična situacija. Za nama je, ponovo, noc bez sna. Nemoguce nesto. Jaki gasovi, plac, grcenje...i tako u krug. Danju ne spava ali ne place kad ima gasove. Nocu jaki gasovi i plac. Do skoro je samo stišala, sad lagano počinjemo sa uvodjenjem hrane. Probali i probio time i čajeve... Nista ne pomaze. Sve gore
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la Barbi » 11 vel 2013, 13:13

Podgoričanko, ne znam jesam li u pravu no ja bih nekako prvo posumnjala da je to reakcija na početak dohrane i da joj probavni sustav nije još sazrio za to. Pa bih pustila i odgodila dohranu za tjedan, dva. Znaš da neće nigdje zakasniti.:)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la nevenera » 11 vel 2013, 13:39

može bit reakcija na početak dohrane, bar je kod nas tako bilo
samo polako, bit će bolje :hug
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 11 vel 2013, 13:44

Barbi je napisao/la:Podgoričanko, ne znam jesam li u pravu no ja bih nekako prvo posumnjala da je to reakcija na početak dohrane i da joj probavni sustav nije još sazrio za to. Pa bih pustila i odgodila dohranu za tjedan, dva. Znaš da neće nigdje zakasniti.:)

X
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.