Postao/la moj(a) djeca(k) » 31 sij 2013, 11:53
Draga moja, mi smo pune dvije godine ( od dana rodjena) imali identican problem, koji se javljao tokom noci, jedno vrijeme svakih 15. minuta a kasnije pola sata. Cesto budjenje i uzasno glasni zahtjevi za nesto.
Ista pitanje sam postavljala sebi, odakle takva glasnost ako je pospana/umorna, gladna....???? Odakle joj snaga za plakati satima? To mi je bilo totalno cudno. Prava naucna fantastika koja mi ni danas nije jasna. Nije mi jasno sta se desavalo i zasto?
Prvo sam mislila grcevi???, zatim sam skontala da je ljuta beba, onda sam to dvoje sabrala....vremenom bih nesto novo otkrila.
Bilo mi je toliko tesko da mi je bukvalno od stresa i stalnih sokantnih budjenja pukla roznica oka. No, to nije tema ovog topica. Uglavnom, ako tvoja cura ne promijeni ritam, sumnjam da ces moci sama hendlati.
Na kraju sta reci, osim da tu nema preciznog odgovora.
Ono sto je sigurno, njoj nesto fali. A sta je to, moraces sama da skontas? Da li je zbog hrane, ili treba njeznosti, da li zbog stomacnih ili nekih drugih tegoba....???? , to samo ona zna i dragi Bog.
Sinoc smo kao u 'stara, dobra vremena' imali budjenje i plac. Prvo sam mislala da je zbog dude varalice pa sam onako budnovna trazila je ispod krveta....onda sam onda u 4,00 ujutro ugasila grijanje, da bi oko sest Princeza trazila da je prebacim kod nas u krevet.
Nisam ti puno pomogla a sumnajm da iko moze, osim tebe same. Iskreno, nadam se da je kod vas samo faza, ili skok u razvoj....ili nesto trece. Nesto sto ce vrlo brzo proci.
Ako ne bude, onda sumnjam da ces moci raditi, ili ako hoces, onda ces morati naci soluciju 'nocne dadilje', jer to zna biti i vise nego nepodnosljivo, posebno ako dugo bude trajalo.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.
-Novi dan, nova nafaka-