Sada je: 01 kol 2026, 00:45.

U mojoj sobi 2

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

U mojoj sobi 2

PostPostao/la lenobia » 03 vel 2013, 12:12

Žene,majke,kraljice,imam veliki problem sa spavanjem svog malca koji je prošli mjesec navršio 3 godine :gaah

Problem je sličan kao Zwerkin,ali ipak ima razlika i možda netko zna kako spriječiti terore malog diktatora :mrgreen

Naš malac ima svoju lijepu plavu sobu,kako ju on zove i tamo se preselio prošlog ljeta. Jako voli svoju sobu,redovito ju posprema,i kada mu netko dođe svima ju ponosno pokazuje. Zajedno smo birali naljepnice za zid,boju zidova,posteljinu,sve,sve,sveee... Uglavnom,da ne duljim,on navečer ide u svoj krevet bez protestiranja,otpjevam mu 2-3 pjesmice,pomazimo se i on lijepo zaspe. Ostavim upaljeno svjetlo u hodniku i to mu paše. Ja odem u svoj krevet,ušuškam se...i nakon par sati,u sred noći počinje teror :gaah
On se budi,uvlači se k nama u krevet i tada počinje guranje,udaranje,škripanje sa zubima...Ne bi ja pravila toliki problem da on spava s glavom na jastuku,ali to dijete nema jedni jedinu minutu mira,baca se po krevetu,mm-a gura glavom u trbuh,a mene krene rafalno udarati nogama u trbuh,bubrege,glavu, ma gdje stigne (a ponekad i obrnuto)..sad kad sam trudna, ponekad se dignem iz kreveta i odem spavati na kauč koji je ubitačno neudoban i polomim se tamo do jutra,jer se bojim da ne napravi nešto bebici,a uopće ne znam što ću kako mi trbuh bude rastao...
Recite mi da sam grozna,li ja ne želim mm-a istjerati iz kreveta,a ni ja ne želim ići iz svog kreveta i tako nekoga osuditi na najneudobniji nauč na svijetu. Razmišljali smo da njegov krevet pokaušamo nekako nagurati u našu sobu,ali nema mjesta,a i za nekoliko mjeseci opet tamo mora stati kinderbet...ponekad ga satima okrećemo na jastuk,pokušavamo ga natjerati da prestane udarati i bacati se,vratimo ga u njegovu sobu,al on tamo malo odspava i PONOVNO SE VRATI,aaaaaaaaa... :strah
Ne znam šta da radim,velim,još bi ja to nekako i durala,ali se bojim udaraca u trbuh :(
A ponekad se pitam što se to događa u njegovoj glavi dok spava da je toliko nemiran,jel to normalno? :roll
...semel pro semper...

slika

slika
lenobia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: U mojoj sobi 2

PostPostao/la Lorena82 » 03 vel 2013, 12:27

razumijem kako ti je jer smo i sami imali sličan problem. moj malac će sad za 3 mjeseca napunit 3 godine. kako sam na proljeće prošle godine ostala trudna odmah smo mu složili sobu i dobio je momentalni izgon iz našeg kreveta jer sam se nekad ujutro znala budit kao da me netko izubijao. stalno smo bili otkriveni, on spavao poprečki, na meni, na mm, par puta i pao s kreveta (a bio je u sredini), kriminal.
kako je počeo spavati u sobi uvijek je isti ritual, mm ga uspavljuje, čita priče, pjeva mu njegove omiljene pjesme i mali zaspi (često i mm na podu :lol). onda se ponoći probudi, srećom on nije moga doći k nama jer je bio u vreći za spavanje. dok se probudio cijela priča sa uspavljivanjem je kretala ispočetka, priča i pjevanje. na početku se budio više puta (3-4 puta) a sad smo na jednom buđenju i to ne svaku noć. to ti je moje iskustvo. nikako nismo htjeli baš zbog trudnoće popustit i ostavit ga u krevetu jer je jako opasno ako se mali tako vrti.
kaj da ti velim, teško je, ali mi smo tako riješili stvar. od toga je prošlo sad skoro godinu dana pa još uvijek ne spava cijelu noć bez buđenja.
sretno
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lorena82 » 03 vel 2013, 12:50

zaboravila dodat da dok sam ga kojim slučajem ja morala uspavat, a to je bilo jedino dok je mm bio na putu onda je mali spavao sa mnom u krevetu. spavali smo tako da sam mu okrenula leđa, dok sam se ukočila onda sam se prebacila na drugu stranu kreveta i opet mu okrenula leđa. i tako sam se znala par puta premještat :ajme mali nikako ne želi da ga ja uspavljujem u sobi jer sa mnom hoće zaspat tako da me zagrli i mrsi mi kosu (treba mi kojih pola sata da se počešljam poslje). grozno, ali istinito. ne znam ni sama kad će ta priča sa uspavljivanjem završit ali iskreno već smo otupili na to.
brijem da dok uđe u pubertet da će ga biti sramota da ga mama i tata uspavljuju. :hahaha
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lenobia » 03 vel 2013, 13:01

dobra ideja,radije bi da me zove pa da ja idem k njemu malo pjevati i maziti ga,nego ovako..jedini je problem šta kod njega vreća za spavanje nije dolazila u obzir ni dok je bio mala beba,jer je uvijek nenormalno mlatio nogama u nastojanju da se otkrije,a pošto mu to nije uspijevalo budio se vrišteći jer mu je valjda bilo vruće."vruć dečko",ko njegov tata,obojica uvijek spavaju otkriveni :ajme
nije mi jasno šta je to šta ga natjera da se svaku noć probudi,ma koliko bio umoran (a probali smo i s ukidanjem popodnevnog spavanja,šetnje po friškom zraku prije spavanja),niti je žedan,niti mora na wc,jednostavno kao da ima neki unutarnji alarm koji ga budi samo da bi došao u naš krevet :gaah
...semel pro semper...

slika

slika
lenobia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lorena82 » 03 vel 2013, 13:07

lenobia je napisao/la:nije mi jasno šta je to šta ga natjera da se svaku noć probudi,ma koliko bio umoran (a probali smo i s ukidanjem popodnevnog spavanja,šetnje po friškom zraku prije spavanja),niti je žedan,niti mora na wc,jednostavno kao da ima neki unutarnji alarm koji ga budi samo da bi došao u naš krevet :gaah

to se i ja pitam za svoga jer se moj budi ujutro između 6h i 7h (sam od sebe), navečer ide spavati u 20h i već kojih 6 mjeseci nema popodnevnog spavanja (sam je prestao, nismo ga mi ukinuli). sad kreće u vrtić sljedeći mjesec i nemam pojma šta će biti za spavanjem.
dok ti dođe u sobu, samo ga lijepo uzmi ti ili tm i ponovna priča sa uspavljivanjem u njegovoj sobi. i tako svaki put dok se probudi. ja sam odmah odustala od toga da ja to radim i tu obavezu stavila na muža jer sam ja bila trudna i krepana od umora. ili imaš opciju cijelu noć spavat na jednom boku pa se s mužem mjenjat za strane. tu opciju ti ne preporučujem jer ćeš opet imat novi problem dok se beba rodi a mali s vama u krevetu.
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lenobia » 03 vel 2013, 15:23

aaaaaaa :nevi

od večeras počinjem s novom taktikom,vraćat ću ga u krevet,pa makar ne spavala cijelu noć.možda nakon par noći upali... :gaah
...semel pro semper...

slika

slika
lenobia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lana&beba » 03 vel 2013, 18:45

Joooooooj napisala sam post dug pola stranice i stisnula nešto i izbrisalo mi se sve :bum
Da skratim, moj savjet ti je taj da malog vraćaš u njegov krevet svaki put kad pokuša doći kod vas, ali svaki put. Makar se izmjenjujte ti i tm.
Eh ja ti imam drugi problem, naša cura spava s nama u krevetu u sredini od kad se rodila, najprije je meni tako odgovaralo zbog dojenja, a sad je se ne možemo riješiti. Nemam pojma šta ćemo kad se beba rodi, moja mama nas zafrkava da će onda i beba doći spavati kod nas i da će nas biti četvoro u krevetu :ajme .
slikaslika
Lana&beba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mirnela » 03 vel 2013, 19:48

lenobia je napisao/la:...Uglavnom,da ne duljim,on navečer ide u svoj krevet bez protestiranja,otpjevam mu 2-3 pjesmice,pomazimo se i on lijepo zaspe. Ostavim upaljeno svjetlo u hodniku i to mu paše. Ja odem u svoj krevet,ušuškam se...i nakon par sati,u sred noći počinje teror

a da probaš, kad on zaspi, ugasiti to svjetlo?
prijateljica mi je pričala o istom problemu i veli da su uspjeli tako što su, kad je klinka zaspala, ugasili svjetlo...
u noći, kad bi se okretala u krevetu, klinka bi vidjela upaljeno svijetlo i brže-bolje dotrčala do njihovog kreveta, a od kako su ugasili svijetlo ona se ni jednom nije razbudila dovoljno da skuži da nije u krevetu s mamom i tatom ;)

btw, ima nježnih noćnih svjetla koja se mogu uštekati u dječjoj sobi - moji isto imaju, ali ispod stola odnosno iza kreveta tako da je tek primjetno (ali dovoljno)...
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lenobia » 03 vel 2013, 20:21

ma svjetlo hodniku se slabo vidi u njegovu sobu,tek toliko da mu bude ljepše zaspati i čim zaspe,to svjetlo gasimo,tako da...nije ni u tome stvar :dunno
...semel pro semper...

slika

slika
lenobia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 19 vel 2013, 11:18

Len nas dvije isti termin i istu (ili bar sličnu) problematiku sa spavanjem. Samo što moj prvijenac ima četiri godine već i nije baš toliko nemiran kao tvoj.

Da li u njegovoj sobi ima sad krevet normalne veličine? Naš malac ima, dakle 90x200, tako da teoretski i mm i ja možemo ako nam baš zagusti otić spavati u njegov krevet.

Ja još nisam toliko očajna da ću ga početi vraćati, iako sam u više navrata čitala da je to jedino rješenje, treba pregrmiti tih nekoliko dana (kod nekih se doduše produlji to na koji tjedan :ajme ), i onda bude mir...

Mi imamo sreće da ih imamo dvoje, pa ćemo sad na proljeće urediti jednu sobu s dva kreveta i tamo će spavati njih dvoje. Prvo smo mislili svakom svoju sobu, ali mi se čini dok su još tako mali da je ovako zgodnije, da su skupa u sobi, nisu sami, a možda prestanu dolaziti k nama tako.

Mlađa mi sad spava u kindaču koji je spojen s našim krevetom, jedna stranica je maknuta i na istoj su visini madraci, tak da je to povećanje kreveta praktički. Al opet, kad stigne treće, nemre to više tako, osim ak ne izbacim sav namještaj iz sobe i stavim dva bračna jedan pored drugog, što ne dolazi u obzir... :lol
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la danni » 19 vel 2013, 11:31

jao cure moram vam se nasmijat :lol
pa to je sve normalno i očekivano.
i nemojte biti baš takve....
moj stariji više to ne radi i spava normalno u svom krevetu cijelu i sad mi fali da mi više ne prelazi :proljece
mlađi prelazi, i kad mu se piški i ne piški, i kad ima svjetla i kad nema,.....
ja samo pređem u drugu sobu i ostavim ga sa tatom :mrgreen :oops:
kažem vam, to je normalno, i poslije će vam to falit ;)
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lorena82 » 19 vel 2013, 11:51

meni uopće ne fali što mali više ne spava s nama. bilo mi je dosta 2 godine spavat otkrivena i da svako malo dobim nogom u trbuh ili bubreg. naravno spavala sam na samom rubu kreveta. aleluja što je u svojoj sobi.
nadam se da s drugim neću biti tolko blesava da ga stavim u naš krevet
Lorena82
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la marsovka » 19 vel 2013, 12:09

Bas sam htjela nipisati sto i danni - otidji spavat u njegov krevet :dunno, a ako dodje za tobom vrati se u svoj.
I iz vlastitog iskustva ti govorim da oko 10. godine prestanu CESTO dolaziti :nata
marsovka
celebrity

PostPostao/la danni » 19 vel 2013, 12:52

mi nekad po cijelu noć hodamo :roll
ja i on, tata naravno hrče cijleu noć i ništa ne čuje.
on dođe u naš krevet, pa ja pređem u drugu sobu.
pa on opet kad se probudi dođe meni u mali krevet.
pa kad zaspe ga ja ostavim i vratim se u naš krevet.
i tako nekad po 5 puta po noći :lol
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marsovka » 19 vel 2013, 13:54

Pa da, tako je i kod mene nekad bilo :lol
Sad ovaj veliki stvarno rijetko dodje, bas kad sanja nesto ruzno. Mala cesce dosece i naljepi mi se na ledja :lol
marsovka
celebrity

PostPostao/la Diami » 19 vel 2013, 13:58

Pa mene to i ne smeta, u biti i uživam kad mi se prišmajhla. Srećom nije baš tako nemiran kao recimo od lenobie maleni, tak da ja spavam i pokrivena (on i ne baš), doduše relativn na rubu, ali i na to se kičma navikne (ustvari, više se ja naviknem na bolove u kičmi...). Nekako mi se ne da odlaziti u drugi krevet, možda to počnem prakticirati kad mi trbuh još malo poraste... Za sad neka ih je. :luv Ionako će odrasti prebrzo...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Kaya071 » 25 vel 2013, 16:34

Mi svi zajedno spavamo. MM, ja, malac od tri i bebac od skoro godinu dana. Stariji je od pocetka spavao s nama i nisam ga ni teoretski htjela izbacivati iz sobe, a ni kreveta, zbog dolaska bebe. Bebac je, dok nije propuzao, spavao u kreveticu uz nas krevet, a sada se prebaci kod nas.

I ja volim to kolektivno spavanje. Uopste mi ne smeta. Cak stavise.

A, dok sam bila trudna spavala sam s jastukom ljubavnikom, tako da mi niko nije mogao prici, a ni udarati u stomak.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Lana&beba » 26 vel 2013, 08:45

Diami je napisao/la:... Za sad neka ih je. Ionako će odrasti prebrzo...

To i ja mislim. Kad uđu u pubertet bježat će od nas, a mi ćemo ih samo htjeti malo pomaziti i poljubiti...Zato uživam danas u mom priljepku i koliko god mi nekad ide na živce i sve me boli od spavanja na rubu, lijepo mi je stisnuti se uz nju i pomaziti je dok spava :ljubav
slikaslika
Lana&beba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 26 vel 2013, 10:52

Ja bi u biti najradije dodala još jedan krevet normalni pored našeg i da smo svi na mjestu, a da imamo mjesta i ne naguravamo se. Al mm ne želi ni čuti. :dunno
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Barbi » 26 vel 2013, 11:06

Khm, moj uskoro 11-godišnjak još uvijek redovito dolazi u moj krevet i lijepi se uz mamicu. :mrgreen Tako da te priče kako to brzo prođe :whew :lol
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Ivy26 » 20 lip 2013, 08:48

I moj 6 godišnjak često navrati ,i ima noći kad se ne naspavam jer samu sendviču između moja 2 muškarca,ali to su slatke brige
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 45 gostiju.