“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Bb kreme i sve druge

20 vel 2013, 17:24

Liv Tyler je napisao/la:Možda zato jer azijati imaju tamnije puti, drugačiju kožu od naše. :dunno

Lena jesi vidjela ovu kremu od YR za crvenilo

Ne radi link, barem meni. :(

20 vel 2013, 20:43

folne je napisao/la:Lena, meni je nakon tuširanja koža lica crvena i flekava ko da imamneku kožnu bolest. Malo koncentrata e vitamina mi ju u par minuta resetira.

e to, to imam. užas kako izgledam kad izađem iz tuša i kad naglo promijenim temperaturu (pogotovo sad zimi kad uđem u neku prostoriju) :ajme koncentrat e vitamina? to u kremi, kapima, na kožu? :plavusa

20 vel 2013, 21:14

Mozes kapnuti u kremu ili prije spavanja direkt na lice.
Ja ti se kunem u Holyplantov e vitamin, dm 100 kn ;)

20 vel 2013, 22:29

Kupila ga i ja, konačno. Odlično je pakiran, s pumpicom. Probala još nisam

20 vel 2013, 22:30

Isti koji Rima hvali, holyplantov, stavljam direkt na kozu.

21 vel 2013, 11:14

Rimaithor je napisao/la:Ja ti se kunem u Holyplantov e vitamin, dm 100 kn

imam ga i ja, kupila potaknuta onim drugim topicom i vašim pohvalama :dada
no kupila sam ga uz bon s 25% popusta(za 50 bodova, mislim)
meni isto koža lica i cijelog tijela reagira na klor u vodi :/

ivančica moja koža ne podnosi uopće većinu kemijskih zaštitnih faktora, dobijem osip koji se mora riješiti kortikosteroidnom kremom :(
no, začudo, ne smeta mi octocrylene(ima ga YR protectyl vegetal krema, ali i npr. dm proizvodi za sunčanje za djecu i brojni drugi)
tako da ja avobenzon, kao i većinu dr. kemijskih spf već odavno izbjegavam

21 vel 2013, 11:24

evo, sad baš malo gledam po netu, i većina razvikanih spf krema sadrži avobenzon(la roche posay anthelios, vichy itd.)
no, kažu da on dobro štiti od sunca, jedino je jako fotonestabilan, ovisno o kombinaciji sastojaka

no, sve se opet svodi na to da si treba naći pravu kremu koja ti paše,
a pritom nije važna ni cijena ni proizvođač, već samo da ta krema, BB, obična ili spf, odgovara tvojoj koži

21 vel 2013, 18:01

Kupon za popust Nivea BB: http://ext10.nivea.hr/niveazavas/web/me ... _kreme.pdf

22 vel 2013, 08:53

Cure, pazite kod azijskih bb krema npr missha, one sadrze supstance za izbjeljivanje koze i previsoke spf faktore. sjetite se m. jacksona :)

22 vel 2013, 09:02

Cathy je napisao/la:Ne radi link, barem meni. :(

Uh ček.

Neznam zašto neće. A lijepo se mogu njihove stranice otvoriti. Pokušaj tamo vidjeti u kategoriji "njega kože - pod osjetljiva".

kremica je ova

23 vel 2013, 15:35

Uzela sam YR bb. Prvi dojam :/
U kombinaciji s mojom kremom - premasno i sve me počne svrbit nakon kratkog vremena.
Sama je suha za razmazat, brzo se upije i kao da je ne stignem svugdje ravnomjerno rasporedit. Lice izgleda ok na obrazima ali T-zona počinje izlazit na vidjelo nakon nekog vremena. :ajme
Inače lice izgleda kao da nemam ništa.

Još joj dajem neko vrijeme al mi se čini da ću morat u potragu za novom.

23 vel 2013, 19:09

Ima za kupiti od Afrodite serum za T-zonu, zove se "Oil control".
Meni je dobar, ne sjajim se cijeli dan. :)

23 vel 2013, 20:38

Nisam pametna al taj problem nisam nikako rijesila. Eventualno s dodavanjem pudera u kamenu, a to sam htjela s bbicom izbjec, jelte. :mrgreen

24 vel 2013, 16:39

liv možda ti jednostavno ne odgovara ta krema?
nek te utješi to da si je bar platila duplo jeftinije od mene :mrgreen

definitivno nema istu moć prekrivanja kao puder, prekrivanje je srednje
dakle, u slučaju prištića ili sl. mora se koristiti korektor
meni je i moj puder bio ok, bolje i prekriva, i dulje traje od bb kreme
no za razliku od pudera, koji meni dođe kao maska naspram bb kreme, izgled je nekako prirodniji

24 vel 2013, 17:46

newmom dajem joj još koji dan da ne ispadne da sam odustala od nje ali i ja počinjem mislit kako mi ne paše.
Tješim se time kako sam prošla jeftino ali i imam je kome proslijedit tako da neće propast. :mrgreen Samo sam onda opet na početku. :ajme

27 vel 2013, 17:25

a što s predjelom oko očiju i BB kremama ? jel stavljate tu neku drugu kremu, mažete s BB ili nešto treće :)

27 vel 2013, 17:33

ja je nanosim isto kao i bilo koju drugu podlogu, na čitavo lice, mrvicu više na t-zonu
jedino oko očiju uvijek prije stavim okoloočnu kremicu(nikel balzam), ali nju i inače uvijek stavljam

27 vel 2013, 21:45

Meni danas na buru YR bebeica super. :shock

27 vel 2013, 22:18

lastavica je napisao/la:a što s predjelom oko očiju i BB kremama ? jel stavljate tu neku drugu kremu, mažete s BB ili nešto treće :)

Ako sam u masnom dijelu ciklusa ne stavljam, ako osjetim da mi fali prvo stavim okoločnu pa onda bb na cijelo lice.

02 ožu 2013, 00:17

kupila sam Diorskin nude bb, kazu da je odlicna hidratacija a meni se najvise svidja boja koja odgovara mom tenu.
deborah 00 jos uvijek nije stigla u sarajevo, pa sam potrazila alternativu.

jedino nije neka zastita za sunce svega 10 ali trenutno mi to odgovara.

07 ožu 2013, 10:01

ja imam La Roche Posay medium BB kremu...pre pre zadovoljna,lagana, ne volim pudere i šminkanje inače..ovo je super. oko 100kn

07 ožu 2013, 10:17

škicam u zadnje vrijeme clinique bb kremu(spf 30), pa me zanima je li probao itko?
isprobala sam samo na zapešću najsvjetliju nijansu, izgleda da bi mi odgovarala

07 ožu 2013, 11:43

meni je clinique najsvijetlija bila pretamna. uzela sam lancomovu na kraju, ali nisam jos probala jer cekam da potrosim ovu lorealovu.
crvenilo na licu sam uspjela prekriti s clinique redness bazom. to stavim ispod bb kreme i super je.

07 ožu 2013, 12:13

i meni se ta nijansa na prvu učinila dosta tamnom, no stavila sam mrvicu na zapešće i dobro je ujednačila, i ispalo je ok
mislila sam čak da ako i jest malo tamnija da bi bilo ok, jer uzela bih je za ljeto
no, ipak bih je voljela isprobati i na licu, jer isprobavanje na zapešću meni nikad nije bilo skroz pouzdano :/

07 ožu 2013, 12:15

vezano za crvenilo: ja sam počela za dnevnu njegu po prvi puta koristiti jednu nuxe kremu(creme fraiche)
i crvenilo se značajno smanjilo :dada

13 ožu 2013, 19:24

podižem, da bih citirala samu sebe :mrgreen
newmom je napisao/la:ne smeta mi octocrylene

dakle, mislila sam da sam našla kemijski zaštitni faktor koji mi ne smeta,
da bih sad čitala na netu da je kancerogen :gaah
ne znam je li to istina ili ne, ali evo, da ne preporučujem sumnjive supstance :faca

13 ožu 2013, 20:43

lancomova hydra zen BB puno bolje hidratizira od L'orealove BB. ovu drugu sam dala kolegici koja ima mješovitu kožu i kaže da joj baš odgovara. Lancome jedino nema neko super prekrivanje (meni dovoljno, no ja nemam problematičnu kožu).
ono čime sam oduševljena je clinique redness baza. malo je zelenkasta i super neutralizira crvenilo na licu. :dada

14 ožu 2013, 09:03

Počela sam koristiti YR kremu za crvenilo pa ćemo vidjeti fercera li. :mrgreen

14 ožu 2013, 21:36

Ja ne stavljam oko ociju jer mi dodatno istkne bore :/
Samo okoloocna za zastitnim faktorom i nadam se da nisam sarena :lol

27 ožu 2013, 09:13

Meni se čini da ova krema uopće ne djeluje, ne vidim pomak. Čak mi se i čini da se crvenilo povećalo. :ajme
Odgovori