Sada je: 27 srp 2026, 14:58.

problemi u ranoj trudnoci

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

problemi u ranoj trudnoci

PostPostao/la tamarakata » 14 srp 2012, 09:00

trudna sam 6+2...prekjucer mi je ginekolog ustanovio da imam hematom pokraj ploda..prepisao i je terapiju utrogestanom 3*2 i mirovanje...jucer sam prokrvarila,cijeli dan lagana sukrvica...dok sam dosla do ginekologa on mi je rekao da odmah odem u bolnicu,da je to pobačaj...dosli u bolnicu,isli na pregled i uzv...vidi se i dalje gestacijska vrećica ali zasada bez vidljivog E.O. krvarenje nije povezano s hematomom vec u tak ranoj trudnoci dlazi do krvarenja koje moze biti normalno a i ne mora..rekli su mi da dodem za tjedan dana da e vidi dal ima srcane aktivnosti...ako nema, plod je odumro...dotada strogo mirovanje i lezanje... zanima me dal ima mama s sličnim iskustvima i kojima je na kraju sve dobro završilo...???? :dunno
tamarakata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: problemi u ranoj trudnoci

PostPostao/la nevenera » 14 srp 2012, 09:39

ja ima imala krvarenja i hematom i s jednom i s drugim. mirovala sam tokom trudnoće, isto koristila utrogestane. više puta je bilo sukrvice, što svježe što smećkaste krvi.
sad miruj, uzimaj terapiju i držim fige da će se na sljedećem pregledu vidjeti srčana aktivnost
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la tamarakata » 14 srp 2012, 09:45

imam dojam po ginekolovoj reakciji kao da je on otpisao mooju trudnoću... ja se nadam da srceko prokucati...:tru
tamarakata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 14 srp 2012, 15:32

Imala krvarenje i hematom.
Terapija ista ko tvoja.
Sad cura ima sedam godina, tak da ništa
nije gotovo :hug
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 14 srp 2012, 15:32

Imala krvarenje i hematom.
Terapija ista ko tvoja.
Sad cura ima sedam godina, tak da ništa
nije gotovo :hug
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la tamarakata » 14 srp 2012, 15:41

lijepo je pročitati slična iskustva a da su dobro zavrsila...
tamarakata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 15 srp 2012, 12:05

tamarakata, držim fige :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Sreca najveca » 15 srp 2012, 14:40

~~~~~~~~~ da sve bude ok

U obje trudnoce obilno krvarila, svjeza krv. U prvoj 7. i 17.tt. U drugoj 10. i 14.tt. Utrogestani do 20.tt.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la tamarakata » 15 srp 2012, 14:50

koliko vidim smirilo se, jucer sam imala grceve cijelo popodne, i smedji iscijedak,,,danas nista,iscjedka nema,ni grceva, koristim utrice i lezim daljee... znam da je ponekad normalno krvarit al nadam se da nece lše zavrsiti..
tamarakata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Roza » 15 srp 2012, 17:34

Držim fige da dobro završi
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lillivanili » 15 srp 2012, 17:40

sretno da malo srce bude jako i da sve izdrzi
Andjele, sklopi okice i u tami noći pronadji svjetlo mjesečine da ti obasja snove i u njih dovede one zbog kojih se vrijedi sutra buditi!
lillivanili
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tamarakata » 17 srp 2012, 13:34

cure,samo da vam javim prekrasnu vijest!!!!!!posto sam i danas imala nekakve ugruške,a i jucer grceve koje nisam vise mogla izdrzati,pa sam popila normabel, otisla sam vec danas ginekologu koji mi je rekao da je hematon nestal,zato sam i krvarila i sve te moguce iscjedke imala...a plod se nazire i kaze da je sve u redu,sve svojim ttokom ide kak treba..presretna sam,hematoma nema,proslo u svega manje od tjedan dana,jos nisam ni cijelu terapiju utrogestana potrosila... :srca :joy tako da savjetujem ženama koje imaju slične probleme dda cim manje čitaju po netu moguce dijagnoze,jer mene su izludile...a moja mrvica raste.. :bravo :fworks :mala :mala
tamarakata
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 17 srp 2012, 13:37

:joy :luv
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la IINA » 17 srp 2012, 13:41

:zivili
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mediana » 09 stu 2012, 15:27

Imam pitanje,tražila sa po netu ali nisam našla ništa pa se nadam da tu ima netko tko bi mi pomogao. Prije par dana sam imala pozitivan test na trudnoću,u 5 tjednu trudnoće sam (ZM 12.10) i imala sam sve simptome,probadanja u trbuhu,glad,umor i bolne i otečene grudi. Kod ginekologice sam naručena 29.11. E sad,problem je u tome što su me sinoć naglo prestale boliti grudi i više ih ne "osjetim". Molim da mi netko pomogne, dali je to normalno ili paničarim? Dali se to nekome dogodilo i da je ipak sve bilo u redu? Jako se bojim da nešta nije u redu :|
mediana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 09 stu 2012, 18:06

nije nužno da prestanak napetosti u grudima znači bilo što loše. sve je individualno i sve je promjenjivo tijekom trudnoće. :mrgreen probaj se opustit i nemoj se previše osluškivat.
želim ti da sve bude ok.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la thinkPINK » 09 stu 2012, 20:31

mediana sve sto zoves simptomima, mozr i ne mora ukazivat na trudnocu, dakle to je individualno i promjenjivo. bitno da je test pozitivan. :)
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mediana » 09 stu 2012, 20:42

Hvala vam puno,divne ste što ste tako brzo odgovorile :)
mediana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zvrka » 09 stu 2012, 22:22

joooooj, ista stvar i mene mučila, stalno sam pipala cice :p izludila se...ništa to ne mora značiti, svakome je drugačije, nekad nateknu, pa splasnu pa opet nateknu...taman da poludiš! čuda rade hormoni, samo polako :lebdi :lebdi
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la miha22 » 07 ožu 2013, 22:08

Bog draga,evo nova sam na forumu,imam isti problem kao tvoj ovdje opisan. Strasno me strah,hematom je u maternici a trudna sam 7+1...pojavljuje mi se roskasto smedkasti iscjedak,a stalno me nesto boljucka kao da cu dobiti menstruaciju...ima li tko slicni problema straasno se bojin... :(
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mare30 » 08 ožu 2013, 01:01

Imala sam ja nedavno i dobro je zavrsilo hvala Bogu!
Bio je 3 x veci od ploda, prokrvarila u 8.om tjednu, bila sam i u bolnici 2 tjedna, zadnje krvarenje je bilo u 12.-om tjednu. Izludila sam ali eto zavrsilo je super unatoc losim prognozama! Mirovanje, utrogestan, magnezij i normabel su bili moja terapija.
Sretno!!!!!
slika
slika
mare30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la miha22 » 08 ožu 2013, 09:05

Puno hvala, meni je prije tjedan dana bio hematom mrvicu manji od bebe,ali me strah da ne pocme rasti,jer sam cula da moze. Pregled mi je za deset dana,pa cu vidit, a svaki put kad idem na wc za meme je ko trauma...hvala Bogu da je tebi zavrsilo dobro,sretna san zbog toga, tebe I tvoje bebe...cuvaj se... :proljece
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la miha22 » 08 ožu 2013, 09:57

E da, I ja sam na terapiji,prepisan mi je duphaston i folacin uz mirovanje,popijem i normabel ponekad...a jesi li imala ikakve iscjedke uz nelagodan miris? Briseve sam radila,sve u redu...strah me stavljat vaginolete koje su mi prepisane...
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mare30 » 08 ožu 2013, 11:00

Može ti narast hematom i moj je na prvom uzv bio 1 cm i nitko mu nije pridavao pažnju jer je ispod ploda i mal je i tako, međutim u idućih 15 dana došao je na nekih 6 cm i bio na slovo u oko cijelog ploda,ali mislim da ako krvaruckaš da on polako odlazi. samo miruj,ajde samo na wc i pij magnezij.
Ne znam na kakav iscjedak misliš osim krvarenja i smeđarenja?
slika
slika
mare30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mare30 » 08 ožu 2013, 11:02

A sta se tice traume od odlaska na wc, mene još drži :ajme
slika
slika
mare30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 08 ožu 2013, 12:25

Imala sam i ja, u dva navrata iscjedak jednom rozi, jednom smeđi. Sad sam na mirovanju, terapija samo utrogestan. Iscjetka više nema za sad. Kontrola za 2 tjedna, ukupno 5 tjedana između dva pregleda.

Po mojoj ginici i po internetu to uopće nije rijetka pojava u ranoj trudnoći i ne mora uopće biti loš znak.

Ja sam imala prije ove trudnoće missed ab, dakle plod je odumro, ali nije krenuo pobačaj spontano, i tu recimo nije bilo nikakvih simptoma, nikakav iscjedak, nikakvi grčevi i slično. Samo su mi mučnine prestale bile...

Sad sam isto imala lagane grčeve, što je ustvari normalno jer se maternica prilagođava, polako širi i raste, okolno tkivo i ligamenti se prilagođavaju. Mučnine čak i sad povremeno još imam.

Jedna druga ugledna ginekologica mi je rekla na prvom pregledu ove trudnoće - mirovala ili ne, prvih 12 tjedana je sve ili ništa. Ako je s plodom sve ok, on se dobro ugnjezdio, onda će opstati. Prijateljica mi je imala jaka krvarenja, u dva, tri navrata je mislila da je sigurno sve gotovo, ali se bebica uspjela zadržati i eto ima mjesec dana da je rodila zdravog dečkića, a dve godine prije njega imala je istu priču sa curicom koja će eto uskoro slaviti dvije godine sad...

Dakle samo hrabro! :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la zvrka » 08 ožu 2013, 12:32

svaki put kad idem na wc za meme je ko trauma...

ovako sam ja cijelu trudnoću. Do kraja. Na kraju puknuo vodenjak pa je posljednji odlazak u wc opet bio trauma, a onaj u bolničkom wc-u da ne spominjem :hahaha
Malo šale nije na odmet, nadam se da će sve dobro biti, kao što je u puno slučajeva već i bilo, pa i u mom. Drži se!
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la miha22 » 08 ožu 2013, 14:39

Hvala Vam puno cure moje, bas ste me utjesile,a sta se tice mog iscjetka,on je onako digod proziran rjedak a nekad kao slinav sa tim roskastim ili blijedo smedim ugruscicima,ako ih tako mogu nazvat. Strasan mi je horor cekat pregled,zbog tog hematoma, dali je plod dobro,dali srce kuca,dali je hematom narasta,ma strasno...ovo je prava jeza i psihoza...sta mi zene sve prodemo... :dada
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 08 ožu 2013, 14:55

Miha imaš nick kakav je nadimak mog muža (bar je bio u mlađim danima...). :)

Znam da je teško i pakleno. Al probaj, bar malo, se opustiti. Odvoji rast bebe od hematoma, jer u biti i nisu povezani, bebino srce će kucati ako je plod zdrav, još dugo, dugo, dugo. A hematom će se vrlo vjerojatno smanjivati i nestati prije ili poslije. Možda se ugodno iznenadiš već na sljedećoj kontroli . :hug

Recimo kod nas žene završe uglavnom na mirovanju, to je praksa. Već u Njemačkoj je to dosta opuštenije i za ovakav iscjedak kakav ti opisuješ ne bi dobila nikakve posebne mjere osim utrogestana. A u SAD-u pitanje jel bi i to dobila, kod njih velika većina doktora ima stav "il će se uhvatiti il neće", neovisno mirovala ti ili ne.

A znajući koliko poznanica koje su imale takve iscjetke, ovako čisto moje osobno iskustvo je da je statistika vrlo u prilog uspješno završenih trudnoća unatoč hematomima. :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la miha22 » 08 ožu 2013, 15:45

Eto imamo nesto zajednicko :zivili...ma ne bojim se ja toliko iscjedka,jer sam u ih u prvoj trudnoci imala vecinom,a evo sin ima 5 ipo godina...Bogu hvala. Bojim se samo zato sto neznam dali je taj iscjedak od hematoma ili ne,stalno mislim ajme sad cu prokrvarit,grozno. Dok u prvoj trudnoci hematoma nije bilo,a iscjedak cesto,iako ne krvav,vec vise smedkast,ma ko ce to sve razumit. Hvala na ohrabrenju... :)
miha22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.