Sada je: 27 srp 2026, 19:05.

cigarete u trudnoci

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: cigarete u trudnoci

PostPostao/la Lana&beba » 10 ožu 2013, 14:51

Ajde bar si prestala u trudnoći i za vrijeme dojenja, svaka čast :up , vjerujem da nije bilo lako prestati.
slikaslika
Lana&beba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pinky » 10 ožu 2013, 15:15

sto je najludje, bilo je lako. Ovisnost je stvar mozga, a mome je bilo savrseno jasno da nema sanse da icim ugrozim zivote toliko cekane i zeljene djece. As simple as that.
Ne moze biti jednostavnije.
A sad moram poslozit mozak da sam rodila u 38. I da moram cuvat mater moje dice da im sto duze traje hehehe
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Lana&beba » 10 ožu 2013, 15:17

Bravo :up
slikaslika
Lana&beba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pinky » 10 ožu 2013, 16:18

zaboravila sam reci - cura koja je bila sa mnom na patologiji, pusila na prozoru cijelo vrijeme, rodila je isto blizance i jedno je rodjeno sa upalom pluca. Nikad prije nisam cula za to, zgrozila sam se. Jadna bebica.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la rina86 » 04 svi 2013, 20:57

Da se i ja pridružim, i ja sam pušač, bila prije trudnoće i odmah nakon šta sam rodila bila je dovolja jedna situacija koja me malo više izbacila iz takta da zapalim ponovo i ponovo. I ponovo.
Čim sam saznala da sam trudna sam prestala pušiti. Istina, bilo mi je teško, tj nalazila sam se u jako teškoj osobnoj situaciji i ona stara ja bi sigurno tih dana palila jednu za drugom, ali sam nekako stalno razmišljala da si ne bih nikad mogla oprostit da beba ima zečju usnu ili pak neku još goru mallformaciju kao posljedicu mog neodgovornog ponašanja...
One koje žele savjet kako pokušati prestati s pušenjem-ovako je uspjelo meni: maknuti se iz okruženja dima cigarete i to odmah...oprati sve u stanu ako se u stanu puši i sve ukućane koji su pušači zamoliti da prestanu pušiti blizu tebe i u stanu (ni na balkonu, da te ne bi podsjećali tj da ne dobiješ poriv da im se pridružiš ;)

Nikotinu je potrebno 48 sati da prestane jako drmat organizmom i svaki put kad te uhvati kriza imaj to na umu - meni je to pomoglo: rekla bih sama sebi, nemoj si sad rušit, uspjela si izdržat jedan dan, ajde se još strpi jedan i bit će lakše....i zaista je bilo tako...kiza se može pojaviti (u fizičkom smislu) kroz još nekih tjedan dana...nakon toga ostaje samo komponenta psihičke ovisnosti...da nju prijeđeš trebalo bi se potruditi izbjegavati situacije i ljude s kojima ti je bio gušt pušit....nemoj ić na kave neko vrijeme....meni je doduše dotad već počeo smetat miris dima tako da je tad veeć lakše nosit se s tim

Napominjem, ne želim nikom solit pamet, ali činjenica je da su zečja usna i slične deformacije značajno češće u djece čije su majke pušile ili bile izložene duhanskom dimu u trudnoći
slika
rina86
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sureja » 04 svi 2013, 23:05

pinky je napisao/la: nema sanse da icim ugrozim zivote toliko cekane i zeljene djece. As simple as that.
Ne moze biti jednostavnije

Mislim da bi ovo trebalo da bude dovoljan motiv. Skidam kapu,pinky.
Imam rodicu koja nosi isto blizance - u 14 je TT, i zapali. Kaze ponekad. A čekala je trudnocu 7 godina.
Da, i ja sam bila pušač.
Uglavnom, sretno svima koje prestaju!
I. mamin miris 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.
Sureja
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 05 svi 2013, 00:01

ja nisam nesto puno pusila prije trudnoce, dok sam bila trudna, nisam, a mirisaaaaale su mi kao nikad. Kad sam rodila D. i cula sve silne dijagnoze i pretpostavke, pocela sam da jedem cigare. I nisam prestala. Jos :roll
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.