danas sam i ja za marendu na poslu ponijela kuhana jaja, komad domaćeg sira i jogurt.
ali kolegici rođendan i kež naručit će naaaaaaaaaaaaajbolje ćevape u somunu sa kajmakom i lukom ....
i kako odoliti tome
ne mogu ih dočekati

Sada je: 26 kol 2026, 04:51.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Lorena82 je napisao/la:mirbi je napisao/la:I, da, Lorena, ti si beba.
hvala ti![]()
Duga te zadnje kile koje bi trebala skinuti stvarno idu najteže. inače dobro mirbi zbori za fizičku aktivnost.....
nemojte samo biti na razno raznim jo-jo dijetama jer se time usporava metabolizam. dok skinete x kila i počnete normalno jesti uz takav usporeni metabolizam se dobije x+y kila. i to je uvijek tako. jako je važna fizička aktivnost. kao prvo osjećaj je odličan, frcaš od energije a i možeš više papati. a mi smo ipak žderonje
Lorena, stvar i je u tome što to nisu moje zadnje kile, to su moje jedine kile koje trebam skinuti da bih se bolje osjećala (a nikad nisam uspjela - ode jedna kilica pa se vrati...to je u stvari ona voda 
Je l' se smije ovdje kukati jer ja nemam šta konkretno napisati, osim da me malo pokreće to što - ako može mirbi, mogu i ja

Tamo di vodiš malu na balet, idi pješke, za početak.
jer je uz naš dnevni ritam to nemoguće (nije naš grad ni tako mali, niti nam je to blizu kuće, ono na 10-tak min hoda
).
Ja Reu vodim pješke na istu udaljenost, ali MM ne može nego autom. A zapravo stigne svega 2-3 minute prije mene.
. Ja volim hodati i izuzev u situacijama kad sam u vremenskoj strci pa odem biciklom obavezno hodam.

nikakvih rezultata nemam sem možda kondicije

Duga je napisao/la:Nismo se razumjele, slažem se da je 10 min blizu, to mi je i bilo u planu napisati: da je bar na deset minuta..., ali nama nije, nama bi trebalo s jednog dijela grada na drugi dobrih 30-35 min mog brzog hoda, a uzmi u obzir da je ona cijeli dan u školi, da trebamo s posla kući, pa tamo nekih obaveza i onda na balet koji traje 1,5h pa onda opet bar pola sata hoda - klinka se i ovako onesvjesti na kraju dana...meni bi takva šetnja itekako pomogla da se fizički pokrenem, ali mi je neizvodiva s njom
nikakvih rezultata nemam sem možda kondicije
Meni ovog itekako fali

i krenula sam fakat udarno, svaki dan 

kamo ides, bubidea?
Bubidea je napisao/la:to se ja malo pravim vazna, jer sam nasla volje nakon dosta vremenai krenula sam fakat udarno, svaki dan

Kaya071 je napisao/la: Bukvalno je bilo ovako:
Dorucak: proteinski shake + 1 solja (gotovih) zobenih pahuljica
Uzina: Shake (kombinacija proteini i UH) + Creatinine
Rucak: Meso (porcija velicine dlana) + ugljikohidrati (saka, i to nije moglo sta hoces, tacno je bilo odredjeno) + salata
Onda poslije vjezbanja (ako je popodne) opet shake (opet kombinacija) + kreatinin
Vecera: isto ko i rucak.
Jednom sedmicno cheat day, u prevodu "jedi sta hoces".Ali, ovo je daleko bilo od "mogu jesti sta hocu". U stvari, vjerovatno, da sam samo htjela odrzavati kilazu ili malo smrsati, i mogla bih, ali nije mi to bila varijanta.

jelo još kako tako držim pod kontrolom ali s vježbanjem sam na Vi.

sto ce rec da sam u cca godinu dana dosla sa 66 na 58 kila. 170 sam visoka.
al se stvarno pokusavam kontrolirati a najveca motivacija je sto opet stanem u svu garderobu 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.